Μια από τις πιο ηχηρές «ιστορίες επιτυχίας» στα τεχνολογικά, αλλά και στα κοινωνικά πράγματα της Αθήνας, τον τελευταίο καιρό, έχει αποδειχθεί η συνεργασία μεταξύ Samsung και InnovAthens (επισήμως, Κόμβου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων), που γιόρτασαν το βράδυ της Δευτέρας τέσσερα χρόνια «δεσμού» και κοινής ζωής.

Αψευδής μάρτυρας της επιτυχημένης συνεργασίας ανάμεσα στη Samsung και το InnovAthens οι αριθμοί: σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια, έχουν περάσει από τη «δεξαμενή της καινοτομίας» – o χώρος του InnovAthens αποτελούσε ένα από τα τρία αεριοφυλάκια του Εργοστασίου Φωταερίου πριν πάρει τη σημερινή του μορφή – περισσότερα από 170.000 άτομα, έχουν δοθεί 3.577 πιστοποιήσεις και πάνω από 5.000 πιστοποιητικά φοίτησης κάθε είδους, ενώ τα μαθήματα, σεμινάρια, διαγωνισμοί και φεστιβάλ που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί, είναι χιλιάδες.

Με έντονη τη βούληση για στήριξη και περαιτέρω διεύρυνση αυτής της προσπάθειας, όπως εκφράστηκε απ’ όλους τους συντελεστές της, τη Samsung, τον Δήμο της Αθήνας, τους έξι ελληνικούς συνδέσμους προαγωγής της καινοτομίας, κάτω από τη σημαία του Σynergies, αλλά και τους συνεργάτες του (όπως πχ. το British Council, το ΟΠΑ και η KPMG), το InnovAthens συνεχίζει να εμπλουτίζει το πρόγραμμά του.

Στο mini MBA των 50 ωρών από το ΟΠΑ, ήρθαν να προστεθούν μαθήματα Digital Marketing, παρουσίασης και επικοινωνίας (από το British) και χρήσης των κοινωνικών δικτύων, σεμινάρια για το ανθρώπινο δυναμικό, για εφαρμογές και κινητές συσκευές από τη Samsung, και -σε λίγες ημέρες- μαθήματα προετοιμασίας/αξιοποίησης ευκαιριών για ανέργους, από την KPMG. Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν μαθήματα κώδικα, αλλά και εισαγωγή στην τεχνητή νοημοσύνη και την επεξεργασία φωνής από στελέχη της Innoetics, της ελληνικής spin-off εταιρίας που εξαγόρασε πέρυσι η Samsung.

To ΙnnovAthens –που δημιουργήθηκε μεν με χρήματα του ΕΣΠΑ, αλλά υποστηρίχθηκε έκτοτε ένθερμα (Powered by) από τη Samsung, έχοντας περισσότερες από 1.000 εκδηλώσεις και 6 κύκλους σπουδών, με περισσότερα από 100 σχήματα ως σήμερα στο ενεργητικό του- περνάει πλέον (χωρίς, βεβαίως, να εγκαταλείψει τις ΤΠΕ) στους χώρους της διατροφής και της γαστρονομίας με τη σύμπραξη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και σ’ εκείνους της δημιουργικής βιομηχανίας σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Τέλος, συμμετέχει σε δυο ευρωπαϊκά προγράμματα, για τη δημιουργική βιομηχανία και τις σχέσεις ΑΕΙ – βιομηχανίας, με στόχο τη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.