netweek - Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός με απλά λόγια…

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

Είσοδος Χρήστη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Χρήσιμη πρωτοβουλία - πολύτιμη πληροφόρηση από Found.ation και EIT digital

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός με απλά λόγια…

11 Οκτωβρίου 2018 | 14:13 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Events

Πολύ πριν γίνει έκφραση της μόδας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός ήταν (και παραμένει, άλλωστε!) αναγκαιότητα για τις κάθε λογής και μεγέθους επιχειρήσεις και οργανισμούς, που είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι να περάσουν στην ψηφιακή εποχή, αν θέλουν να επιβιώσουν, έστω κι αν αυτό σημαίνει μεγάλες ανατροπές στη λειτουργία και την κουλτούρα τους.

Κάθε πληροφορία και γνώση σχετικά μ’ αυτόν τον μονόδρομο, είναι χρήσιμη ως και πολύτιμη – εξ ου και η εντυπωσιακή προσέλευση, χθες το βράδυ, στο workshop που οργάνωσε το Found.ation (ο ελληνικός φορέας τεχνολογίας / καινοτομίας που βοηθάει μεγάλους οργανισμούς και startup να εξελιχθούν ψηφιακά) με την υποστήριξη του EIT Digital, του οργανισμού ο οποίος στηρίζει το όραμα του ψηφιακού μετασχηματισμού στην «γηραιά ήπειρο», εστιάζοντας στην έμπρακτη διάχυση της καινοτομίας στην αγορά, με υποστήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, ανάπτυξη του οικοσυστήματος και διασύνδεση scale-up εταιρειών με μεγάλους οργανισμούς (Σ.Σ. το Found.ation είναι ο τοπικός εταίρος του EIT Digital για Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία).

Στο workshop, που διοργανώνεται για τρίτη φορά και το οποίο κάλυψε το NetFAX, παρουσιάστηκαν βέλτιστες πρακτικές από εταιρείες - πρωτοπόρες στον συγκεκριμένο τομέα. Έτσι, μετά την κατατοπιστική εισήγηση του Χρήστου Ανδρεΐκου, εταίρου του Found.ation γι’ αυτά τα θέματα, περί «Εκθετικής Ανάπτυξης», το μικρόφωνο πέρασε στον Γιώργο Γαβριήλ, υπεύθυνο Digital Banking & Καινοτομίας της Praxia Bank, ο οποίος παρουσίασε τα διαδοχικά βήματα (ή ορόφους) για τον ψηφιακό μετασχηματισμό μας επιχείρησης, μη παραλείποντας και τα διλλήματα τα οποία μπορεί να αντιμετωπίσει.

Ακολούθησε ο Ιβάν Χερνάντες, υπεύθυνος (ΕΜΕΙΑ) στο χώρο του καταναλωτικού ΙοΤ της ΕΥ, που μας διαβεβαίωσε -επικαλούμενος σχετικά παραδείγματα- ότι ήδη βρισκόμαστε στο «μάτι του κυκλώνα», καθώς υπάρχουν όλα τα στοιχεία για εκρηκτική ανάπτυξη στο συγκεκριμένο χώρο. Keep calm – the storm is already here! τόνισε, καλώντας μας απλώς να πειραματιστούμε και να το διασκεδάσουμε…

Ο Μιχάλης Γεωργακόπουλος, CEO της Satori Analytics, παρουσίασε από την πλευρά του το case study της British Airways, που -με την κατάλληλη μεθοδολογία και αξιοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού- κατάφερε να μειώσει σημαντικά τις «διαρροές πελατών» και να αυξήσει τις πτήσεις της. Τέλος, ο Μπαρνάμπας Μάλνεϊ της ΕΙΤ digital εστίασε -παραθέτοντας πλήθος χρήσιμες συμβουλές- στον σωστό τρόπο για να κάνει scale-up μια εταιρία και στις ευκαιρίες που θα συναντήσει στο δρόμο της.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778