netweek - DELL TECHNOLOGIES FORUM ’18: Σημείο συνάντησης, δικτύωσης και ενημέρωσης

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Hardware

Πραγματοποιήθηκε χθες το Dell Technologies Forum ’18, στο Μέγαρο Mουσικής

DELL TECHNOLOGIES FORUM ’18: Σημείο συνάντησης, δικτύωσης και ενημέρωσης

29 Οκτωβρίου 2018 | 16:33 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Events

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση ολοκληρώθηκε χθες το Dell Technologies Forum ’18, η σημαντικότερη εκδήλωση για το παρόν και το μέλλον του ψηφιακού μετασχηματισμού των σύγχρονων επιχειρήσεων από την σκοπιά της Dell, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες αιχμής και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, όπως διαμορφώνονται μέσα από τις ραγδαίες εξελίξεις που συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το ολοήμερο πρόγραμμα -που υποστήριξαν χορηγικά οι διεθνείς συνεργάτες της Dell Technologies, Intel και Microsoft, όπως και οι τοπικοί συνεργάτες της Dell EMC- περιλάμβανε ομιλίες (στο πρώτο μέρος), ανοιχτές συζητήσεις σε πάνελ και μη, παρουσιάσεις και hands-on συνεδρίες (στο δεύτερο) σχετικά με τις σημαντικότερες τάσεις του ψηφιακού τοπίου, όπως ο ρόλος και η φυσιογνωμία των σύγχρονων δομών Πληροφορικής στις επιχειρήσεις, ο εξελισσόμενος (και συνεχώς αναβαθμιζόμενος) ρόλος των CIO / CTO, ο ρόλος των γυναικών-στελεχών, η αξιοποίηση καινοτομιών όπως Τεχνητή Νοημοσύνη, Εικονική / Επαυξημένη Πραγματικότητα, Μηχανική Μάθηση, Ανάλυση Δεδομένων, προηγμένες τεχνολογίες virtualization και η αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών υπηρεσιών cloud.

Η μεγαλύτερη έρευνα για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό
Στα «εργαλεία» που έχουν στη διάθεσή τους, σχετικά με την πορεία των επιχειρήσεων (και στη χώρα μας) προς τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, φέτος ήρθε να προστεθεί άλλο ένα, ιδιαίτερα χρήσιμο, όπως ανακοίνωσε σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου, η Γεν. Διευθύντρια της Dell EMC για Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρο, Μαρία Οικονομίδου. Πρόκειται για την παγκόσμια έρευνα, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο για λογαριασμό των Intel και Dell, και φέτος καλύπτει 42 χώρες (για πρώτη φορά και τη δική μας), ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη μεσαίων και μεγάλων εταιρειών (συνολικά, 4.600 φέτος – τα 100 από την Ελλάδα) από πολλούς, διαφορετικούς κλάδους.

Αν και τα αποτελέσματα της έρευνας δεν έχουν ακόμα παρουσιαστεί επισήμως (αυτό θα γίνει στις αρχές του ’19), η κ. Οικονομίδου μας έδωσε μια «πρόγευση», αποκαλύπτοντας κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία της. Όπως, για παράδειγμα, ότι τα μεγαλύτερα εμπόδια στον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι -κατά σπουδαιότητα- το κόστος, οι κανονισμοί, η ασφάλεια, η έλλειψη δεξιοτήτων στην εταιρεία και η έλλειψη τεχνολογίας. Ως προς τον τρόπο που θα τα ξεπεράσουν, προτιμούν τις ίδιες τις ψηφιακές τεχνολογίες, τις agile τεχνολογίες, τη δημιουργία προστασίας για ασφάλεια και ιδιωτικότητα, την επιμόρφωση του προσωπικού και το διαμοιρασμό της γνώσης σ’ όλη την επιχείρηση. Ενώ, σ’ ό,τι αφορά στις επενδύσεις τους, ψηφίζουν κατά σειρά… ασφάλεια, cloud, ΙοΤ, Τεχνητή Νοημοσύνη και Μηχανική Μάθηση.

Φυσικά, η έρευνα δεν θα μπορούσε να μονοπωλήσει τη συνάντηση με την κ. Οικονομίδου και η ερώτηση του NetFAX για την πορεία της (εις εταιρείαν μίαν, από φέτος) Dell EMC ήταν η πρώτη που τέθηκε. Θετικό το πρόσημο, μας είπε, με αύξηση 15% αυτό το χρόνο, με ελπίδα για 25% στη συνέχεια και αυξητικές τάσεις σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας στην Ελλάδα, από τους οποίους κυριότεροι είναι οι commercial clients (όπου κατέχει μερίδιο 25% της αγοράς), οι servers (#1, κατά την έγκυρη IDC, στους Χ86) και το storage (περίπου 50% της αγοράς).

Προτεραιότητες
Κι επειδή, ως γνωστόν, εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, η εταιρεία ξεκίνησε ήδη προσλήψεις (από τα 65 θα φτάσει σταδιακά στα 75 άτομα, δήλωσε η κ. Οικονομίδου, σε ερώτηση του NetFAX), με στόχο την καλύτερη υποστήριξη του δικτύου της, για πιο οργανωμένη προώθηση κι ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση της θέσης της στην αγορά, όπου απευθύνεται κυρίως μέσω συνεργατών, αλλά -σε ένα μικρό ποσοστό- και απευθείας, όπως συμβαίνει στους μεγάλους πελάτες (βλέπε, πχ. ΟΤΕ). Οι άμεσες προτεραιότητες της Dell EMC, λοιπόν, είναι να αποκτήσει κι άλλα «αστέρια» ο τομέας του service προς τους πελάτες της, και να ενισχυθεί ο ρόλος της στο χώρο του storage.

Ο εκθεσιακός χώρος
Η πλούσια γκάμα της εταιρείας σ’ ό,τι αφορά στον εξοπλισμό data center και τις λύσεις storage έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στο εκθεσιακό σκέλος του Forum με ενδιαφέροντα σχετικά εκθέματα, ενώ πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν και κάποιες καταναλωτικές προτάσεις, με υπερ-λεπτά laptop και notebook, αλλά και μόνιτορ με εξαιρετική ποιότητα εικόνας και προσιτές τιμές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκθεσιακός χώρος, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις λύσεις της Dell Technologies και των (πολλών) συνεργατών της κάλυπτε έκταση περίπου 2000 τ.μ.

Τελευταία ομιλία του πρώτου μέρους, στην οποία αξίζει οπωσδήποτε ιδιαίτερη μνεία καθώς διέφερε από τις συνήθεις παρουσιάσεις στρατηγικής και τεχνολογικού ενδιαφέροντος, ήταν αυτή του Καναδού τριαθλητή Iron Cowboy, κατά κόσμον James Lawrence, που έχει πραγματοποιήσει ένα μοναδικό κατόρθωμα, το οποίο έχει καταγραφεί στο Guinness Book of World Records: ολοκλήρωσε 50 δοκιμασίες Ironman (πολύωρο και συνδυασμένο τρέξιμο/κολύμπι/ποδηλασία) σε ισάριθμες πολιτείες των ΗΠΑ, μία κάθε ημέρα. Στην παρουσίασή του, ο αθλητής και πατέρας πέντε παιδιών, ξετύλιξε το νήμα της απίστευτης προσωπικής του ιστορίας, μιλώντας για την τέχνη του εφικτού και εξηγώντας πώς μπορούν οι ίδιες αρχές να εφαρμοστούν στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, ώστε να επιτευχθούν τολμηροί στόχοι και να ξεπεραστούν εμπόδια, τα οποία εκ πρώτης όψης φαίνονται ανυπέρβλητα.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778