netweek - Reimagine 2018: H HPE μετασχηματίζεται…

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Hardware

Reimagine 2018: H HPE μετασχηματίζεται…

22 Ιουνίου 2018 | 10:37 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Events

Ακολουθώντας τα προστάγματα των καιρών, που επιβάλλουν πλέον τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε οργανισμούς και επιχειρήσεις, βασισμένο σε τεχνολογία, εφαρμογές και δεδομένα, η Hewlett Packard Enterprise (HPE) μεταλλάσσεται, ώστε να μπορεί να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών της.

Με τη συμπαράσταση της Intel και αρκετών ακόμα συνεργατών της στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, η ΗΡΕ παρουσίασε στις 19 Ιουνίου, μια καλά στημένη και οργανωμένη ημερίδα στο Συνεδριακό του Μεγάρου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας σειράς εκδηλώσεων με τίτλο Reimagine 2018 και στόχο να αναδείξει τις μεταβολές, αλλά και τις νέες δυνατότητες στον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε.

Μιλώντας για έναν κόσμο όπου «τα πάντα έχουν να κάνουν με υπολογιστές», η ΗΡΕ θεωρεί πως το μέλλον θα ανήκει πάντα σ’ εκείνους που δεν αναγνωρίζουν όρια στο δυνατό, γι’ αυτό και βασίζει τις νέες προτάσεις της σε τρεις πυλώνες: το Hybrid IT (όπου οι υποδομές εξαρτώνται από τις εκάστοτε ανάγκες του χρήστη και αναπροσαρμόζονται διαρκώς), το Intelligent Edge (όπου γίνεται μια πρώτη επεξεργασία στον «ωκεανό» των δεδομένων, στην πηγή -σε επίπεδο αισθητήρα- ώστε να περνούν τα πραγματικά ωφέλιμα) και τις Υπηρεσίες (όπου, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης πλατφόρμας Pointnext, προσφέρονται λύσεις για κάθε περίπτωση -και πρόβλημα- μετασχηματισμού).

Η νέα φιλοσοφία της ΗΡΕ αποτυπώθηκε και στη δομή της ημερίδας, όπου τη γενική περιγραφή των νέων κανόνων του παιχνιδιού εκ μέρους του Γεν. Διευθυντή της εταιρίας για Ελλάδα και Κύπρο, Μιχάλη Κασιμιώτη, ακολούθησε η εμπειρία της εφαρμογής τους στην πράξη, όπως την περιέγραψε πολύ γλαφυρά (με τη βοήθεια ενός εντυπωσιακού βίντεο, φυσικά), ο CIO της Aston Martin Red Bull Racing, Matt Cadieux, δείχνοντάς μας έναν κόσμο όπου η τεχνολογία αξιοποιεί και το τελευταίο εκατοστό του δευτερολέπτου, που διαφορετικά μπορεί να κοστίσει ακριβά…

Ακολούθησαν η περιγραφή των δυνατοτήτων του Pointnext, αλλά και μιας εφαρμογής του στον τραπεζικό τομέα από την Accenture, η παρουσίαση μιας πλατφόρμας εντοπισμού σε κλειστό χώρο με τη χρήση beacons από την ισπανική Mobile 72 (μουσεία και νοσοκομεία τα χαρακτηριστικά παραδείγματα χρήσης που αναφέρθηκαν) και η αναφορά στη στρατηγική της εταιρίας στο χώρο του High Performance Computing, που θα συμβάλει στο ταξίδι από τη Γη στον Άρη (!).

Άλλωστε ήδη στον διεθνή Διαστημικό Σταθμό υπάρχει εγκατεστημένος ένας server της HPE με στόχο να γίνουν τα απαραίτητα πειράματα αντοχής για να μπορέσει να ταξιδέψει στον κόκκινο πλανήτη. Στην είσοδο της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες μπορούσαν να δουν πέρα από την εντυπωσιακή στολή των αστροναυτών της NASA, οθόνες που απεικόνιζαν σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα λειτουργίας του server στο διάστημα.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με αναφορές στις προτεραιότητες για το ψηφιακό μέλλον μας, από πλευράς καινοτομίας, εκ μέρους των συνεργατών της ΗΡΕ, και με ένα πολύ ενδιαφέρον CEO πάνελ, το οποίο συντόνισε η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη, με αντικείμενο τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στην ελληνική αγορά, όσον αφορά στην ψηφιακή οικονομία.   Το NetFAX ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Netweek Online( 22 Ιουνίου 2018)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778