Η Microsoft Hellas γιόρτασε χθες τα 25 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο κατάμεστο Εστιατόριο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον Άγγλο καλλιτέχνη Urban Prince, ο οποίος συνδύασε με ένα μοναδικό τρόπο την τεχνολογία με την τέχνη και συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.
«Η τεχνολογία πρέπει να αφομοιώνεται τόσο βαθιά που να καθίσταται ανεπαίσθητη. Καθήκον του υπουργείου μας να φέρει το αύριο σήμερα για όλους… Οι νέες τεχνολογίες, που εσείς και άλλες εταιρείες παράγετε και εμείς αξιοποιούμε, οδηγούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Και μέσα από την ορθή διαχείρισή τους στη Δίκαιη Ψηφιακή Ανάπτυξη» ανάφερε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παππάς. Σημείωσε, επίσης, ότι από την Ελλάδα δεν λείπει τίποτα όσον αφορά τα ικανά επιστημονικά μυαλά, φέρνοντας ως παράδειγμα τον παραβρισκόμενο στην εκδήλωση καθ. Δημήτρη Νανόπουλο. Παράλληλα, επισήμανε ότι οι προσδοκίες για την τεχνολογική ανάπτυξη στην Ελλάδα τα επόμενα 25 χρόνια αφορούν τεχνολογίες που θα βελτιώσουν τις ζωές όλων μας.

Κάνοντας μνεία στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου, ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε στην ψηφιοποίηση του δημοσίου, την καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και άλλες πρακτικές που σκοπό έχουν να απολαμβάνουν οι πολίτες την τεχνολογική ανάπτυξη. Η CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, Πέγκυ Αντωνάκου, μίλησε για την δύναμη του DigitalTransformation και της τεχνολογίας, δίνοντας την έμπνευση για τα επόμενα 25 χρόνια: «Έχουμε τη γνώση, τους ανθρώπους, την τεχνολογία. Εμείς, οι άνθρωποι της Microsoft, είμαστε και θα είμαστε εδώ, για να συμβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προσπάθεια της χώρας να γίνει ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο».

Η Πέγκυ Αντωνάκου ανακοίνωσε στη συνέχεια τη λειτουργία ενός νέου Κέντρου Εκπαίδευσης, το οποίο θα λειτουργήσει στην Κυψέλη στην ιστορική κατοικία της Λέλας Καραγιάνη, ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης κατά την Κατοχή. Το project “Start” θα ξεκινήσει στις αρχές του Δεκεμβρίου με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και στόχος του είναι μέσα από το Κέντρο Εκπαίδευσης να καταρτίζονται κάθε χρόνο στις ψηφιακές τεχνολογίες και την ανάπτυξη κώδικα σχεδόν 4.000 νέοι.