netweek - H «έξυπνη επιχείρηση» στο επίκεντρο του SAP NOW Athens 2018

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Software

Ταξίδι στο ψηφιακό μέλλον με τον Tom Raftery, Global Vice President της SAP

H «έξυπνη επιχείρηση» στο επίκεντρο του SAP NOW Athens 2018

27 Απριλίου 2018 | 10:33 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Events

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε την Tρίτη 24 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το συνέδριο SAP NOW ATHENS 2018, με θέμα «The Intelligent Enterprise-Going from Thinking to Doing» και κεντρικό μήνυμα “The Best Run SAP”.

Το συνέδριο, στο oποίο είχαν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 1.300 σύνεδροι, υποστηρίχθηκε από 19 παράλληλες συζητήσεις, 29 ειδικούς και 17 εταιρείες συνεργάτες της SAP, ενώ φιλοξένησε ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρουσιάσεις, digital scenarios και live demos που στόχο είχαν να αναδείξουν τις πιο σύγχρονες λύσεις που προσφέρει η SAP για τη διαχείριση διαφορετικών επιχειρηματικών λειτουργιών, αλλά και καινοτόμες εφαρμογές της εταιρείας.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθύνων Σύμβουλος, SAP Hellas Cyprus & Malta, ο οποίος παρουσίασε πώς οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να εισέλθουν στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, κάνοντας τις καινοτόμες ιδέες τους, πράξη. Όπως είπε ο Α. Ξηρόκωστας, η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να συλλέξουμε άπειρα δεδομένα, όμως το σημαντικό είναι τι μπορούμε να κερδίσουμε από αυτά και πως θα βρούμε τους καλύτερους τρόπους να τα αξιοποιήσουμε, δημιουργώντας το μέλλον σήμερα. «Δεν φτάνει να έχεις όραμα, αλλά να έχεις και σχέδιο για το πώς το υλοποιήσεις. Η SAP από τότε που ιδρύθηκε είχε ένα βασικό στόχο: να φέρνει σε όλους εσάς που την έχετε εμπιστευτεί το μέλλον σήμερα» ανέφερε, τονίζοντας ότι όλοι στην SAP είναι ταγμένοι στο να δημιουργούν τις εξελίξεις.

«Την ώρα που όλοι μιλάνε για την ψηφιακή επιχείρηση, εμείς έχουμε φτάσει ήδη στο επόμενο στάδιο, το οποίο είναι πώς θα αξιοποιήσουμε όλα αυτά που φτιάξαμε, κάνοντας τώρα πράξη την ‘έξυπνη επιχείρηση’». Και αυτό που χρειάζεται για τη μετάβαση από την ψηφιακή στην «έξυπνη επιχείρηση» είναι, σύμφωνα με το Α. Ξηρόκωστα, ένας νέος τρόπος σκέψης που θα στηρίζεται πάνω σε μια πολύ βασική αρχή: «τη δέσμευση για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού μετασχηματισμού της επιχείρησης που θα έχει την τεχνολογία στο επίκεντρο του». Τα εργαλεία και οι τεχνολογίες είναι διαθέσιμες και η SAP και οι συνεργάτες της είναι έτοιμοι και ικανοί να πραγματοποιήσουν αυτό το στόχο.

Στη συνέχεια, ο Τοm Raftery, Global Vice President, Futurist and IoT Evangelist, SAP έκανε ένα ταξίδι στο κοντινό μέλλον της τεχνολογίας, ξεναγώντας τους σύνεδρους στις σημαντικότερες αλλαγές που προβλέπονται να επηρεάσουν τη ζωή μας τα επόμενα 10 χρόνια και να ανατρέψουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε και διαχειριζόμαστε σημαντικά στοιχεία της. Ανάμεσά τους οι νέοι τρόποι μεταφορών και αυτοκίνησης, που περιλαμβάνουν πλήρως ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα, ασφαλείς διαδρομές και χωρίς καμία προσπάθεια ή συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα ως οδηγού. Η φαντασίωση συνεχίστηκε με πέρασμα στον κόσμο της υγείας και στις απίστευτες δυνατότητες που γεννιούνται από τον κόσμο του Internet of Things.  Ενός νέου κόσμου στον οποίο όλα είναι συνδεδεμένα, έξυπνα και αποδοτικά.

Και η σύνδεση αυτή έχει πια ένα τόσο μικρό κόστος που δίνει την ευκαιρία σε κάθε συσκευή και αντικείμενο να συμμετέχει στο μεγάλο αυτό δίκτυο της διασυνδεδεμένης ανθρωπότητας. Σε ένα κόσμο που όλα είναι συνδεδεμένα, η πληροφορία αποκτά διαφορετική αξία και μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο όπλο για την εξυπηρέτηση του ανθρώπου. Άλλωστε αυτό ήταν και το κεντρικό μήνυμα και η ιδέα πίσω από το SAP NOW The Intelligent Enterprise. Περισσότερα για τα εκπληκτικά πράγματα που θα μας προσφέρει η τεχνολογία στο μέλλον, μέσα από τα μάτια και την αναλυτική σκέψη του Tom Raftery, θα μπορέσετε να διαβάσετε στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο netweek και θα φιλοξενηθεί στο τεύχος Μαΐου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με πάνελ που ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις πάνω στο θέμα της «έξυπνης επιχείρησης» από διακεκριμένα στελέχη της ελληνικής αγοράς και πελάτες της SAP, ενώ ακολούθησαν 18 παράλληλες θεματικές συνεδρίες για IoT, SAP Leonardo, Digital Customer Experience, Digital Workforce, Digital Manufacturing, Business Analytics, Blockchain, GDPR, Business Networks SAP HANA Data Management Suite, SAP S4 HANA, με επιτυχημένα case studies όπου στελέχη της SAP και των συνεργατών της παρουσίασαν τις λύσεις που προσφέρει η εταιρεία και οι οποίες καλύπτουν μεγάλο εύρος των αναγκών μιας επιχείρησης που οφείλει να ανταποκριθεί στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα. Επιπλέον, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το SAP NOW, SAP Business One συνεδρία για τις μικρές επιχείρησεις με υποστηρικτές τις εταιρείες Alexander Moore, Byte, ddSynergy GVISION, IB Solutions, Infosupport, Project One και TEKA Systems.

Τέλος, το κοινό της εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες ομιλίες του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, της Πόπης Τσαπανίδου, και της Κικής Τσακαλδήμη – που μίλησαν για το πώς εφάρμοσαν στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή την ιδέα “Από την σκέψη στην πράξη” , που αποτελούσε και το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με live εμφάνιση από τη γνωστή τραγουδίστρια, Demy. Το NetFAX και το netweek ήταν στρατηγικοί χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778