netweek - Vodafone: Ικανοποίηση για το ’18 - αισιοδοξία για το ‘19

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Telecoms

Θετικός ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, κατά τον CEO της Vodafone, Χάρη Μπρουμίδη

Vodafone: Ικανοποίηση για το ’18 - αισιοδοξία για το ‘19

20 Δεκεμβρίου 2018 | 11:23 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Τηλεπικοινωνίες Σχετικές Εταιρίες: VODAFONE

Το «καυτό» θέμα των εξελίξεων στο «μέτωπο» της Forthnet κυριάρχησε στη χθεσινή (εορταστική και εν μέρει απολογιστική) συνάντηση του προέδρου & CEO, Χάρη Μπρουμίδη, και στελεχών της Vodafone με εκπροσώπους του Τύπου – κάτι λογικό, αφού -παρά το πρόσφατο «πράσινο φως» σε Vodafone-Wind να προχωρήσουν στη διεκδίκηση- «ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς», όπως τονίσθηκε (αν και περισσότερο βατός πλέον, όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα – περισσότερα στη συνέχεια)…

Κατά τα άλλα, ο X. Μπρουμίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για όσα επιτεύχθηκαν το ’18 και την αισιοδοξία του για την επόμενη χρονιά και όχι μόνο, υπογραμμίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε καλύτερη τροχιά από τα προηγούμενα χρόνια». Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του προηγούμενου 12μηνου, τόνισε ότι ήταν «μια πάρα πολύ έντονη χρονιά, κατά την οποία κάναμε πολλά καινούρια πράγματα, που δεν είχαμε κάνει τις προηγούμενες – από εταιρεία με επιδόσεις μόνο στο χώρο της κινητής, φέτος είχαμε επίσης, σταθερή, FTTC, FTTH, συνδρομητική τηλεόραση, CYTA… πολύ έντονη χρονιά, που μας δίνει όμως, τις δυνατότητες να αναπτυχθούμε στο μέλλον σε νέους κλάδους, με μεγαλύτερες δυνατότητες, γιατί η αγορά της κινητής… αυτή είναι!».

Ο CEO της Vodafone θεωρεί ότι οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για την εταιρεία του βρίσκονται στο χώρο της σταθερής, λόγω της μετάβασης από τον χαλκό στα δίκτυα νέας γενιάς, που προσφέρουν υψηλότερες ταχύτητες. Η ανταπόκριση που βλέπει στην αγορά είναι μεγάλη (ξεπέρασαν ήδη τις 1.000 οι αιτήσεις καταναλωτών για ένταξη στο δίκτυο που αναπτύχθηκε στην περιοχή του Βύρωνα) -ατμομηχανή ανάπτυξης, τη χαρακτήρισε- καθώς από τους πελάτες της εταιρείας, οι οποίοι φτάνουν το 1 εκατ. μαζί με εκείνους της CYTA, μόλις 6-7% απολαμβάνουν ταχύτητες άνω των 24Mbps, επομένως υπάρχει ανάγκη και πεδίο δράσης λαμπρό.

Ο Χ. Μπρουμίδης περιέλαβε και τη συνδρομητική τηλεόραση (η Vodafone TV έχει σήμερα περισσότερους από 100.000 συνδρομητές) στους πυλώνες ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας ότι περιεχόμενο υπάρχει πολύ και καλό, αλλά διερωτήθηκε τι χρήματα μπορεί να διαθέσει σήμερα το μέσο νοικοκυριό. Έκανε, επίσης, λόγο και για το 5G στο οποίο η εταιρεία προφανώς και θα επενδύσει,αλλά και το ΙοΤ, όπου συνεχίζεται με γοργό ρυθμό η ανάπτυξη δικτύων ΝΒ-ΙοΤ.

Σε ερώτηση του NetFAX σχετικά με τα τυχόν εμπόδια στο θέμα της Forthnet, ο κ. Μπρουμίδης έδωσε την «ατάκα της ημέρας», τονίζοντας ότι «όπως συμβαίνει σε κάθε πώληση, έτσι κι εδώ υπάρχει μεν πρόθυμος πωλητής και πρόθυμος αγοραστής, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και το τίμημα…» Διευκρινίζοντας, δήλωσε ότι υπάρχει μεν εκτίμηση για τις υποχρεώσεις της Forthnet, αλλά οι δυο υποψήφιοι αγοραστές περιμένουν περισσότερα στοιχεία και διευκρινήσεις, ενώ δεν μιλάνε για «κούρεμα», στο πλαίσιο των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες θα διαρκέσουν ως τις 31 Ιανουαρίου 2019.

Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στην 3η Βιομηχανικό Επανάσταση λόγω μεγέθους, αλλά μπορεί να το κάνει και μάλιστα ισότιμα στην 4η, όπου το μέγεθος -ακριβώς λόγω των εκθετικών τεχνολογιών- δεν παίζει ρόλο. Σε αντίθετη περίπτωση, υπογράμμισε ότι το χάσμα θα είναι τεράστιο και απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση για συνεργασία με μακροπρόθεσμο στόχο - «να οραματισθούμε μια Ελλάδα πιο αισιόδοξα, όχι για 6-12 μήνες…» και με σταδιακή υλοποίηση. «Εμείς βλέπουμε ευκαιρίες και επενδύουμε σ’ αυτές, ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί προς το μέλλον, με καθαρές ρυθμιστικές και πολιτικές αποφάσεις, ώστε η χώρα να καλύψει το δρόμο που έχει χάσει όλον αυτό τον καιρό», κατέληξε.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778