netweek - Σε τεχνολογική αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών προχωρά η ΕΡΤ το 2018

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Management

Σε τεχνολογική αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών προχωρά η ΕΡΤ το 2018

18 Δεκεμβρίου 2017 | 10:45 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: IT Strategy

Συνέχεια στην τεχνολογική αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών θα δώσει η ΕΡΤ και το νέο έτος.

Τα νέα έργα έρχονται να συμπληρώσουν τα ουκ ολίγα IT Projects που υλοποιήθηκαν το 2017. Μεταξύ αυτών η μετάβαση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της ΕΡΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ με σημαντική ετήσια εξοικονόμηση κόστους. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται έως τα τέλη του 2017 διαγωνιστικές διαδικασίες με σκοπό την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών και των υπηρεσιών που αυτές υποστηρίζουν. Νέα storages, tape library, servers και φορητές συσκευές προστέθηκαν στις υπάρχουσες δομές, ενώ με την ολοκλήρωση της προμήθειας εντός του έτους κατάλληλου δικτυακού εξοπλισμού θα υλοποιηθεί η μόνιμη διασύνδεση με τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα, αλλά και με μέρος των  κέντρων εκπομπής για monitoring μέσω κεντρικού NOC.

«Μέσω τηλεμετρίας θα ελέγχεται η κατάσταση λειτουργίας των πομπών, κάτι που μεταφράζεται σε μείωση κόστους, περιορισμό μετακίνησης προσωπικού και αποτελεσματικότερο έλεγχο» δηλώνει στο NetFAX ο Δ. Μανιατάκος, ΙΤ Director της ΕΡΤ. Ολοκληρώνεται, επίσης, εντός του έτους η παράδοση 650 νέων υπολογιστών διαφόρων τύπων. Εντός του πρώτου διμήνου του 2018 θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των συστημάτων, γεγονός το οποίο αναμένεται να αυξήσει την παραγωγικότητα. Όσον αφορά τις υπηρεσίες εφαρμογών, εντός του 2017 ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του υπάρχοντος Πληροφοριακού Συστήματος Ειδήσεων σε πλήρες Web περιβάλλον, ενώ πραγματοποιήθηκαν επεκτάσεις στα συστήματα Διαχείρισης Μέσων και στο σύστημα Χορηγιών, συστήματα τα οποία έχουν αναπτυχθεί με ίδια μέσα.

Ακόμα, ενισχύθηκε η χρήση των Cloud υπηρεσιών Office 365 μέσω προμήθειας επιπλέον αδειών χρήσης και ανάπτυξης εφαρμογών σε Share Point, ενώ μέχρι τέλος του έτους ολοκληρώνεται το τεύχος προδιαγραφών που αφορά την προμήθεια συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων που αναμένεται όταν παραδοθεί να αλλάξει προς το καλύτερο τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της ΕΡΤ. «Το σύστημα αυτό μεταξύ άλλων θα βοηθήσει την ΕΡΤ στη βελτίωση των διαδικασιών της,  θα αποτελέσει δε σημαντικό εργαλείο πέραν των υπολοίπων που αναπτύσσονται για τη συμμόρφωση με τον κανονισμό του GDPR».

Εντός του πρώτου 4μήνου του 2018 αναμένεται να δημοσιευτούν τρεις διεθνείς διαγωνισμοί αναβάθμισης υποδομών, oι διαβουλεύσεις των οποίων ολοκληρώθηκαν ή αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2017 και αφορούν στην προμήθεια νεότερων συστημάτων Ασφαλείας (Firewalls) και  υπηρεσιών SOC, την αναβάθμιση του δικτυακού εξοπλισμού της ΕΡΤ σε όλα τα σημεία παρουσίας της και τέλος την αντικατάσταση των τηλεφωνικών υποδομών με νέα σύγχρονα υβριδικά κέντρα. Παράλληλα, θα προχωρήσουν και ανοικτοί διαγωνισμοί αναβάθμισης υπηρεσιών.

«Μεγάλος στόχος εντός του 2018 είναι η ολοκλήρωση δύο ακόμη διεθνών διαγωνισμών, από τα αποτελέσματα των οποίων θα προκύψει το νέο Ενιαίο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της ΕΡΤ. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο ανεξάρτητα συστήματα με σχεδιασμένη όμως πλήρη ικανότητα διαλετουργικότητας.  Αυτά είναι το ERP με δυνατότητες ΒΙ και Mobile και το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Τηλεοπτικών & Ραδιοφωνικών Εφαρμογών, το οποίο καλύπτει τις ιδιαίτερες και σύνθετες ανάγκες των διαδικασιών και λειτουργιών ενός Broadcaster όπως είναι η ΕΡΤ» καταλήγει ο Δ. Μανιατάκος. Τέλος, εντός του 2018 θα προετοιμαστεί ένα πολύ σημαντικό έργο που είναι η προμήθεια νέου σύγχρονου News Room.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778