netweek - Πληθώρα ΙΤ Projects θα υλοποιήσει και το 2018 η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Management

Πληθώρα ΙΤ Projects θα υλοποιήσει και το 2018 η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ

21 Δεκεμβρίου 2017 | 17:33 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: IT Strategy

Έχοντας καλύψει το 2017 τις περισσότερες αναβαθμίσεις στις υποδομές Πληροφορικής, η Διεύθυνση Πληροφορικής της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. θα υλοποιήσει και το 2018 μια σειρά από σημαντικά IT Projects.

«Σκοπός μας το νέο έτος είναι να δώσουμε ακόμη περισσότερη έμφαση σε έργα που θα εξασφαλίζουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εταιρεία μας, θα στοχεύουν στο customer engagement, τη βελτίωση των B2B συνεργασιών και τη συμμόρφωση με νέες νομοθεσίες όπως το GDPR. Θα μας απασχολήσουν ιδιαιτέρως ο τομέας των Data Analytics, η πρόβλεψη ζήτησης στο κατάστημα, το ηλεκτρονικό εμπόριο και η συνύπαρξή του με το φυσικό κατάστημα, το customer engagement μέσα από εφαρμογές και υπηρεσίες και φυσικά η ασφάλεια σε κάθε επίπεδο» δηλώνει στο NetFAX o Σάββας Τορτοπίδης, Διευθυντής Πληροφορικής της Διαμαντής Μασούτης ΑΕ.

Κάνοντας μια ανασκόπηση στην προηγούμενη χρονιά, βλέπουμε ότι τα έργα που υλοποίησε η Διεύθυνση Πληροφορικής της εταιρείας το 2017, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: κάλυψη αναγκών του τμήματος και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν έργα όπως ο εκσυγχρονισμός του συνόλου των ταμειακών συστημάτων της εταιρείας με την τοποθέτηση νέων ισχυρών μηχανών που συνοδεύονται από οθόνες χειριστών 15” με τεχνολογία αφής (touch screens), μεγάλες ευανάγνωστες οθόνες πελάτη με ενσωμάτωση μηνυμάτων και νέα scanner με δυνατότητα ανάγνωσης 2D όπως QR codes και οθόνες κινητών τηλεφώνων.

«Επίσης, για την ενίσχυση της ασφάλειας των συναλλαγών ολοκληρώσαμε και τη διασύνδεση των τερματικών των πιστωτικών καρτών με τα ταμειακά μας συστήματα το οποίο μαζί με την προαναφερθείσα αναβάθμιση είχε και ως αποτέλεσμα πολύ μικρότερους χρόνους συναλλαγής κατά το check out των πελάτων» επισημαίνει ο Σ. Τορτοπίδης. Στην ίδια κατηγορία έργων ανήκει και η αναβάθμιση των κύριων υποδομών Πληροφορικής της Μασούτης, με εκσυγχρονισμό των storage και server συστημάτων και στα δυο data center, η αναβάθμιση και επανασχεδιασμός του data warehouse, η βελτίωση των KPIs του ΙΤ και η επέκταση χρήσης της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Όσον αφορά το GDPR, «ολοκληρώνεται έργο PIA σε όλο το εύρος της εταιρείας, με στόχο την αποτίμηση ρίσκου κατά τη διατήρηση και επεξεργασία δεδομένων ενώ παράλληλα βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης έργο DLP (Data Loss Prevention) που θα εξασφαλίσει επιπλέον την προστασία της εταιρικής πληροφορίας». Στη δεύτερη κατηγορία έργων περιλαμβάνεται η παροχή Free Wi-Fi internet σε όλα τα καταστήματα της Μασούτης για όλους τους κατόχους της εφαρμογής Masoutis App. Η ίδια εφαρμογή επανασχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εκ νέου με πρόσθετη λειτουργικότητα (πχ με διάθεση ηλεκτρονικών κουπονιών).

«Με αυτές τις λειτουργικότητες, αλλά και με την κατάλληλη χρήση newsletter, των social media και του σχήματος πιστότητας ολοκληρώνουμε την 360ο προσέγγιση του καταναλωτή παρέχοντας πλέον σε αυτόν ίδια ενημέρωση και ίδιες προσφορές όπου κι αν τον συναντήσουμε» τονίζει ο Σ. Τορτοπίδης. Άλλα σημαντικά έργο ήταν η αναβάθμιση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας αγορών Scan & Shop, η υλοποίηση της διαδικτυακής εφαρμογής MasProducts για τους προμηθευτές, η εφαρμογή στα POS online διαχείρισης διατακτικών, δωροεπιταγών και δελτίων επιστροφής, όπως και η υλοποίηση έργου ογκομέτρησης στην κεντρική αποθήκη της εταιρείας. «Τέλος σε φάση παράδοσης βρίσκεται και νέα εφαρμογή στην BI πλατφόρμα μας η οποία παρουσιάζει τα μερίδια πωλήσεων της εταιρίας μας ανά είδος για το σύνολο της αγοράς μας αναδεικνύοντας έτσι την περαιτέρω δυναμική κάποιου είδους ή κατηγορίας ειδών οδηγώντας σε ευκαιρίες ανάπτυξης» καταλήγει ο Σ. Τορτοπίδης.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778