netweek - Η Μedisyn μεταβαίνει σε υποδομές private cloud

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Management

Η Μedisyn μεταβαίνει σε υποδομές private cloud

23 Απριλίου 2018 | 09:55 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Cloud computing,Investments

Η Πληροφορική έχει κομβικό ρόλο στo Συνεταιρισμό Εργαστηριακών Ιατρών Μedisyn, καθώς πρόκειται για μια πλήρως αυτοματοποιημένη αλυσίδα παραγωγής, ικανή να χειρίζεται χιλιάδες δείγματα κάθε μέρα.

Εκτός των βασικών διεργασιών του διαγνωστικού εξοπλισμού, η Πληροφορική πλαισιώνει τη λειτουργία των περισσοτέρων συστημάτων του Συνεταιρισμού στο σύνολο τους, από το CRM με τεχνολογίες CTI (Computer Telephony Integration), μέχρι τα ΒΙ εργαλεία του λογιστηρίου και της διοίκησης, όπου χρησιμοποιείται λύση της Entersoft. «Ως τμήμα που υποστηρίζει τις λειτουργίες και διαδικασίες των χρηστών μας, στόχος μας είναι να παρέχουμε εργαλεία που να τους επιτρέπουν να εκτελούν τις καθημερινές τους εργασίες γρήγορα, ευέλικτα και αποτελεσματικά» δηλώνει στο NetFAX ο Θεόδωρος Τσούκας, IT Director της Medisyn.

Ένα από τα πιο πρόσφατα IT projects στο πλαίσιο αυτό ήταν μια πλατφόρμα online survey, η οποία αναπτύχθηκε εσωτερικά με open source εργαλεία, «χρήσιμη για τη μέτρηση της ικανοποίησης των μελών-πελατών αλλά και για την εξεύρεση νέων πεδίων δραστηριοποίησης με στόχο τη μεγιστοποίηση του παρεχόμενου οφέλους». Η Διεύθυνση Πληροφορικής της εταιρείας ασχολείται, επίσης, αυτή την περίοδο με την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος private cloud, εξετάζοντας το ενδεχόμενο υλοποίησης ενός υβριδικού μοντέλου (ένα κομμάτι των εφαρμογών της εταιρείας γίνεται ήδη hosting στο Azure και εξετάζεται αυτό να μεταφερθεί σε private cloud).

Για να υποστηριχθεί αυτή τη μετάβαση γίνονται επενδύσεις σε τεχνολογίες virtualization: «Άμεσος στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ευέλικτης ιδιωτικής δομής επεξεργασίας δεδομένων (private cloud), το οποίο θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίζουμε άμεσα και δυναμικά τις μεταβολές σε ανάγκες μηχανογραφικών πόρων» αναφέρει ο Θ. Τσούκας. Το πλάνο προβλέπει την αξιοποίηση λύσεων της VMWare, όπως και κάποιων λύσεων Open Source (για το διαμοιρασμό του cloud), με απώτερο στόχο να είναι εφικτή στο μέλλον η εμπορική αξιοποίηση των cloud services της εταιρείας (που θα τρέχουν στο data center της).

Γι’ αυτό το σκοπό έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ανακατασκευής της πληροφοριακής υποδομής και ενσωμάτωσης συστημάτων που λειτουργούσαν εντός και εκτός της εταιρείας, ένα έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους 2-3 επόμενους μήνες.
«Εκτός της αυξημένης δυνατότητας διαχείρισης των συστημάτων μας, μέσω αυτού του σχεδιασμού θα μπορούμε να πετύχουμε και μικρότερους χρόνους ανάκαμψης στην περίπτωση προβλημάτων, αν και όποτε αυτά προκύψουν» σημειώνει ο Θ. Τσούκας. Η εταιρεία έχει πράξει, επίσης, όλα τα δέοντα όσον αφορά τη συμμόρφωση με τις επιταγές του GDPR, με το Θ. Τσούκα να θεωρεί ότι θα τηρηθεί η διορία της ΕΕ (25 Μαίου).

*Ο Συνεταιρισμός Εργαστηριακών Ιατρών Medisyn ιδρύθηκε το 1995, με στόχο τη δημιουργία ενός πρωτοπόρου για τα Ελληνικά δεδομένα πολυμετοχικού και συνεταιριστικού σχήματος στην αγορά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Σήμερα 23 χρόνια μετά, ο Medisyn, βρίσκεται στην κορυφή της εργαστηριακής διάγνωσης με διεθνή αναγνώριση εργαστηρίου αναφοράς.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778