netweek - Η Helma SA επενδύει σε τεχνολογίες αυτοματοποίησης workflows και paperless office

Σάββατο, 25 Μαΐου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Management

Kαι αξιοποιεί το Azure

Η Helma SA επενδύει σε τεχνολογίες αυτοματοποίησης workflows και paperless office

23 Ιουλίου 2018 | 12:37 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Investments

Ένα σημαντικό project που ολοκλήρωσε πρόσφατα η Διεύθυνση Πληροφορικής της Helma SA αφορούσε το virtualization όλων των φυσικών μηχανημάτων και τη μεταφορά υπηρεσιών στην Azure.

Το virtualization ξεκίνησε πέρσι, ενώ η μεταφορά στο Azure ολοκληρώθηκε πριν από έξι μήνες. «Ενώ το virtualization ήταν καθαρά τεχνικό θέμα η κυριότερη πρόκληση ήταν το μικρότερο downtime, το οποίο επετεύχθη με λεπτομερή σχεδιασμό. Όσον αφορά τη μεταφορά υπηρεσιών στην πλατφόρμα Azure, οι προκλήσεις ήταν μεγαλύτερες και έπρεπε να επανασχεδιαστούν τα workflows μεταξύ των τμημάτων» αναφέρει στο NetFAX ο Παναγιώτης Μπαριάμης, IT Manager της Helma SA, σχολιάζοντας τις κυριότερες προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά τη μετάβαση στο νέο περιβάλλον.

Παρότι η διαδικασία ήταν επίπονη, τα αποτελέσματα ήταν άμεσα στην επιχειρηματική λειτουργία, καθώς επιτεύχθηκαν μικρότερα κόστη, αλλά και ευκολότερη πρόσβαση των χρηστών στην πληροφορία που απαιτείτο για την εργασία τους, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την εικόνα της εταιρείας προς τον πελάτη. Για το απώτερο μέλλον, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει στο paperless office, σε συνδυασμό με τεχνολογίες αυτοματοποίησης workflows.

«Παρότι πρόκειται για ένα δύσκολο στην υλοποίησή του έργο, μπορεί να μειώσει αρκετά τα κόστη και κυριότερα να αυτοματοποιήσει και να ορίσει σαφείς διαδικασίες, οι οποίες δεν μπορούν να παρακαμφθούν, όπως πολύ συχνά γίνεται με τις παραδοσιακές διαδικασίες» σημειώνει ο Π. Μπαριάμης. Με το paperless office, όλες οι διαδικασίες θα περνάνε μέσα από ένα σύστημα, το οποίο δεν επιδέχεται αλλοιώσεις ή/και παράκαμψη διαδικασιών.

Επιπλέον, η ανταπόκριση στον πελάτη θα μπορεί να επιτευχθεί σε πολύ καλύτερους χρόνους, πράγμα το οποίο θα βελτιώνει και τη συνολική εικόνα προς αυτόν. Μέσω του paperless office θα μπορούν να εξαχθούν πολλά συμπεράσματα για την πληρότητα και αποτελεσματικότητα για τις υπάρχουσες διαδικασίες της εταιρείας και αυτές μετά με τη σειρά τους να επανασχεδιαστούν από την αρχή, ώστε να βελτιωθεί η παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα τμημάτων ή υπαλλήλων ή ακόμα να βελτιώσει και το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας.

Επιπλέον, θα μπορούν να εξαχθούν πολύ χρήσιμα reports, ώστε να χρησιμοποιηθούν από τη διοίκηση για επιπλέον αξιολόγηση των στελεχών. Οι διαδικασίες για το project του paperless office αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούλιο και να ολοκληρωθούν στα τέλη Δεκεμβρίου. Τέλος, μια ακόμα πολλά υποσχόμενη τεχνολογία είναι η διαλογή και αυτόματη αναγνώριση mail μέσω bayesian filters, η οποία έχει ευρεία εφαρμογή σε ναυτιλιακές εταιρείες και shipbrokers. «Μέχρι στιγμής ένας συνδυασμός open source εφαρμογών έχει δώσει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα με ποσοστά επιτυχίας σωστής διαλογής στο 98-99,6%» τονίζει ο Π. Μπαριάμης. Γι’ αυτό το project έχουν γίνει ήδη τα πρώτα δοκιμαστικά, ενώ αναμένεται να βγει στην παραγωγή από τον Σεπτέμβριο.

Netweek Online( 23 Ιουλίου 2018)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778