netweek - Ο Νίκος Αγγελόπουλος νέος Group CIO στον Όμιλο MTN

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Management

Αναλαμβάνει τη χάραξη της στρατηγικής και τη διοίκηση του ΙΤ σε 21 χώρες

Ο Νίκος Αγγελόπουλος νέος Group CIO στον Όμιλο MTN

4 Σεπτεμβρίου 2018 | 11:45 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Μετακινήσεις Στελεχών

Ο Νίκος Αγγελόπουλος έχει αναλάβει από την 1η Ιουλίου το ρόλο του Group CIO στον Όμιλο MTN, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, με περισσότερους από 220 εκατομμύρια πελάτες σε 21 χώρες.

Ως Group CIO θα είναι υπεύθυνος για τη χάραξη της στρατηγικής και τη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης του Ομίλου. Απαντώντας σε ερώτησή του NetFAX για τις προκλήσεις που προκύπτουν από την άσκηση του νέου του ρόλου, ο Ν. Αγγελόπουλος αναφέρει: «Οι χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος χαρακτηρίζονται από μεγάλες ομοιότητες, αλλά και τεράστιες διαφορές που αντικατοπτρίζονται, μεταξύ άλλων, στο βαθμό ωριμότητας των τηλεπικοινωνιακών αγορών τους, στη διαφορά λειτουργίας των υποδομών τους και σε δυσκολίες που προκύπτουν από χώρες σύνθετης πολιτικής κατάστασης ή βρισκόμενες σε εμπάργκο».

Παρόλο αυτά, όπως πιστεύει, οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες είναι μεγάλες: «Για παράδειγμα, μόνο το Δεκέμβριο 2017 οι χρήστες Mobile Money στον Όμιλο αυξήθηκαν κατά 900.000 (υπερβαίνοντας τα 24 εκατ. χρήστες συνολικά), ενώ το συνολικό ποσό που διακινήθηκε ξεπέρασε τα 5 δισ. δολάρια. Επιπλέον, στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής του, ο Όμιλος βρίσκεται σε μια διαδικασία μετασχηματισμού από ένα παραδοσιακό πάροχο υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών σε ένα πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών - μουσικής, βίντεο, gaming, online retail και marketplace -  τόσο μέσω συνεργασιών όσο και με εσωτερική ανάπτυξή του».

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο Ν. Αγγελόπουλος θεωρεί ότι βασικός στόχος του ΙΤ είναι να υποστηρίξει την εμπορική στρατηγική με λύσεις που εξυπηρετούν τις ανάγκες των διαφορετικών χωρών. «Η μετάβαση σε API & microservices περιβάλλον, η εξέλιξη των business support systems, η ανάπτυξη και υλοποίηση μιας κοινής πλατφόρμας Big Data & Analytics Και η βελτίωση των δυνατοτήτων των καναλιών (με έμφαση στα mobile apps, chatbots, την τεχνητή νοημοσύνη και την ανάπτυξη μιας omnichannel πλατφόρμας) αποτελούν βασικά στοιχεία της στρατηγικής μας» τονίζει και συμπληρώνει: «Επιπλέον, θα δοθεί μεγάλη σημασία στη βελτίωση των διαδικασιών με τις οποίες εξυπηρετούμε τους πελάτες και συνεργάτες μας, αλλά και των εσωτερικών διαδικασιών λειτουργίας του Ομίλου (για παράδειγμα, με την υλοποίηση κεντρικού Cloud ERP, service management, software asset management κ.λπ.).

Τέλος, «θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στη ανάπτυξη-βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος (με τη δημιουργία ανοικτών χώρων εργασίας χωρίς γραφεία, ψηφιακές υπηρεσίες κ.λπ.)». Ο Νίκος Αγγελόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του το 1993 στην Αccenture UK (τότε Andersen Consulting). Από το πρώτο κιόλας assignment, είχε την τύχη να εμπλακεί σε μεγάλα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, με τη μετάβαση το 1994 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σε ηλεκτρονική πλατφόρμα (SETS). To 1998 μεταπήδησε στο τηλεπικοινωνιακό κλάδο, με ειδίκευση στην ψηφιακή τηλεόραση.

Ακολούθως εντάχθηκε στο δυναμικό της Vodafone, αρχικά ως CIO στην Vodafone Ελλάδας, μετέπειτα ως CIO στην Vodafone Ιταλίας και τελικά ως Regional CIO Vodafone (στη Νότια Ευρώπη). Το 2016 ανέλαβε καθήκοντα Executive VP for Information Technology and Product Engineering στην Emirates Integrated Telecom Company (du) με έδρα στο Ντουμπάι (μέχρι τον Ιούνιο 2018).

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778