netweek - Σε εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών υποδομών της προχωρά η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Management

Σε εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών υποδομών της προχωρά η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

13 Ιουνίου 2017 | 10:21 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Banking / Finance

Η Διεύθυνση Πληροφορικής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του 5τους Business Plan που εγκρίθηκε πρόσφατα από το ΔΣ της Τράπεζας, έχει προγραμματίσει την υλοποίηση 17 έργων, κάποια εκ των οποίων είναι στη διαδικασία υλοποίησης (όπως η εγκατάσταση νέων servers και η αναβάθμιση αρκετών εφαρμογών που χρησιμοποιούνται στον οργανισμό).

Στοχεύοντας στην ενίσχυση της κουλτούρας του mobility στο σύνολο των χρηστών της εταιρείας, έχει επεκταθεί η χρήση του Office 365, επιδιώκοντας μεταξύ άλλων και την ενδυνάμωση του user collaboration  (Skype for Business, One Drive, Sharepoint, Yammer). Η «ψηφιακή μετάβαση» του οργανισμού περιλαμβάνει την αυτοματοποίηση διαδικασιών όπως το e-signature, e-branch, την αναβάθμιση του Intranet χρησιμοποιώντας το sharepoint, τη λειτουργία του Document Management System και την πιστοποίηση με ISO 27001.

«Η αυξανόμενη χρήση του cloud σε συνδυασμό με υφιστάμενες εφαρμογές στο πλαίσιο ενός υβριδικού μοντέλου που στρατηγικά έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε, αλλά και με τη χρήση πολλών και διαφορετικών mobile συσκευών και εφαρμογών, όπως loyalty και mobile banking, απαιτούν υποδομές και εργαλεία τόσο για τη διαχείρισή τους όσο και για τον έλεγχο της πρόσβασης και το user authentication» δηλώνει στο NetFAX ο Γιάννης Τσαβδαρίδης, Διευθυντής Διεύθυνσης Πληροφορικής & Ψηφιακής Τραπεζικής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.

Ένα ακόμη έργο το όποιο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει εντός του 2017 και θα έχει ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2018, είναι η εναρμόνιση με το GDPR. Το έργο αυτό έχει πρόσθετες ιδιαιτερότητες και δυσκολίες για τη Διεύθυνση Πληροφορικής. «Προτεραιότητά μας θα είναι αφενός η περαιτέρω θωράκιση των συστημάτων μας έναντι οποιωνδήποτε απειλών και αφετέρου η επισκόπηση και αναμόρφωση των πολιτικών και διαδικασιών ασφάλειας της πληροφορίας» επισημαίνει ο Γ. Τσαβδαρίδης.

Σημαντικό είναι, επίσης, και το έργο του DataWareHouse και το Business Analytics που αναπτύχθηκε εσωτερικά χρησιμοποιώντας BI Tools, προσφέροντας στους χρήστες του οργανισμού τόσο τυποποιημένες αναφορές όσο και τη δυνατότητα ad-hoc αναλύσεων και κρίσιμων μεγεθών που επηρεάζουν τη λειτουργία του οργανισμού. Το πλέον αναγκαίο έργο το οποίο έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει άμεσα είναι η εγκατάσταση του νέου Core Banking system (CSB2). Πρόκειται για μια εξαιρετικά μοντέρνα και σύγχρονη τραπεζική εφαρμογή, η οποία θα βελτιώσει σημαντικά τις υφιστάμενες διαδικασίες χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής. Με την ολοκλήρωση του Core Banking, που αναμένεται να έχει υλοποιηθεί το πρώτο 3μηνο του 2018, θα τεθεί σε λειτουργία και το αναβαθμισμένο e-banking.

«Ως οργανισμός έχουμε οριοθετήσει να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο των IT υποδομών και να επεκταθεί ακόμα περισσότερο ώστε αυτές να προσαρμοστούν στις νέες κλίμακες των επιχειρηματικών υποδομών. Πρόκειται για αρκετά δύσκολο έργο τόσο των προκλήσεων από τα ΙΤ Projects που βρίσκονται σε εξέλιξη, όσο και των νέων τεχνολογικών εργαλείων (Cloud, Big Data & Analytics, Internet Of Things) που θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε στις όποιες λύσεις και μετατροπές επιλέξουμε.Στόχος της Διοίκησης είναι  το 2021 η Τράπεζα να αποτελεί πρότυπο μεταξύ των  Συνεταιριστικών Τραπεζών, έχοντας εξελίξει και αναβαθμίσει Τεχνολογίες και διαδικασίες» αναφέρει ο Γ. Τσαβδαρίδης.

Netweek Online( 13 Ιουνίου 2017)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778