netweek - Η ανάπτυξη μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Management

Βασικό συμπέρασμα του IT Directors Forum 2017

Η ανάπτυξη μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού

18 Οκτωβρίου 2017 | 09:49 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Events

Σημαντικός αριθμός Διευθυντών Πληροφορικής και στελέχη της αγοράς παρακολούθησαν το 12ο Συνέδριο ΙΤ Directors Forum στο Συνεδριακό Κέντρο ΔΑΪΣ στις 12 Οκτωβρίου, όπου παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν με διεθνείς experts και Έλληνες Διευθύνοντες Συμβούλους, στρατηγικά ζητήματα που οδηγούν στην εκθετική αλλαγή και ανάπτυξη.

Μια εκθετική ανάπτυξη που προέρχεται από την αξιοποίηση και διάδοση των ψηφιακών τεχνολογιών. Στο Συνέδριο παρουσίασαν τρεις διεθνείς εμπειρογνώμονες, όπου ο καθένας εκπροσωπούσε μια διαφορετική οπτική γωνία της ψηφιακής ανάπτυξης. Ειδικότερα, ο αναλυτής δημοσιογράφος και σχολιαστής Tony Poulos μια παρουσίαση των αλλαγών που συμβαίνουν με ταχύτατους ρυθμούς στην τεχνολογία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για καινοτομία και προσαρμοστικότητα στις διευθύνσεις Πληροφορικής καθώς ο ρόλος τους αυτή την εποχή είναι κομβικός επιχειρησιακά και επιχειρηματικά.

Ο Καθηγητής Στρατηγικής και Πληροφορικής στο IMD, Donald Marchand, παρουσίασε τους δείκτες που καθορίζουν αν μια επιχείρηση βρίσκεται στο σωστό δρόμο για τον ψηφιακό της μετασχηματισμό, καθώς και ποιοι κίνδυνοι εκτροχιασμού υπάρχουν σε αυτή τη διαδικασία. Τέλος, η αναγνωρισμένη ως Young Leader από το World Economic Forum, Claudia Olsson, τόνισε τις εξελίξεις σε τεχνολογίες όπως η ρομποτική, η συνθετική βιολογία και η μηχανική μάθηση και περιέγραψε πώς η σύνθεσή τους μπορεί να δημιουργήσει εξαιρετικές ευκαιρίες για εκθετική ανάπτυξη. Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με ένα πάνελ συζήτησης, στο οποίο συμμετείχαν Διευθύννοτες Σύμβουλοι από εταιρείες που αντιμετωπίζουν την πρόκληση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Σε αυτό συμμετείχαν ο Βασίλης Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικές Διαδρομές Α.Ε. ο οποίος αναφέρθηκε στην επίδραση των connected cars ευρύτερα στην αυτοκινητοβιομηχανία, ο Παντελής Κονταξάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Χρυσής Ευκαιρίας ο οποίος τόνισε τον τρόπο που η εταιρεία έχει εισέλθει με προϊόντα σε όλες τις πλατφόρμες, η Ζήνα Μαυροειδή του e-fresh η οποία εκπροσώπησε την άποψη των “disruptors” (καθότι το e-fresh αποτελεί ένα πλήρες ηλεκτρονικό κατάστημα) και ο Σπύρος Ξένος, Γενικός Διευθυντής του Media Markt ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι ζήτημα επιθυμίας αλλά επιβίωσης!  

Το IT Directors Forum αποτέλεσε για μια ακόμα χρονιά πεδίο ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών καθώς και πλατφόρμα όπου ανακοινώθηκαν οι εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες με τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες πληροφορικής να παρουσιάζουν λύσεις και τεχνογνωσία που βοηθούν τις επιχειρήσεις να μεταβούν με ασφάλεια το μονοπάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού. Τέλος, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας: “The State of the CIO in Greece 2017” παρέχοντας πληροφορίες για τις προτεραιότητες των Διευθυντών Πληροφορικής στη χώρα μας, με συγκρίσιμα στοιχεία μάλιστα με τα τρία προηγούμενα χρόνια.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778