netweek - Η ActionAid επενδύει σε νέα συστήματα και digital innovation

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Management

Στο πλαίσιο υλοποίησης της δεκαετούς στρατηγικής ανάπτυξής της

Η ActionAid επενδύει σε νέα συστήματα και digital innovation

24 Ιανουαρίου 2018 | 10:29 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: innovation,Investments

Το 2017 αποτέλεσε μια πολύ σημαντική χρονιά για την ActionAid, καθώς εγκρίθηκε η νέα στρατηγική «Strategy 2028: Action for Global Justice» για τα επόμενα δέκα χρόνια, η οποία περιλαμβάνει την επένδυση σε νέα συστήματα και το digital innovation.

Στο επίπεδο της διεθνούς ομάδας έγιναν σημαντικές αλλαγές με ανακατανομή Διευθύνσεων που επηρέασαν και τη Διεύθυνση Πληροφορικής (αναβαθμίστηκε ο ρόλος του Διευθυντή Πληροφορικής σε Head of Digital and Technology, ενώ η διαδικασία recruitment για τη νέα θέση θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο 2018). Το 2017 ξεκίνησε το Office 365 rollout σε πλήρη κλίμακα, που περιλαμβάνει ένα υβριδικό σενάριο για τον Exchange server, με ταυτόχρονη λειτουργία του physical server στο data center και υλοποιήσεις Office 365 E3 scheme.

«Έχουμε μεταφέρει δέκα χώρες (και την Ελλάδα) αποκλειστικά στο cloud, με την επίδραση του project σε επίπεδο collaboration μεταξύ των χωρών και των τμημάτων να είναι τεράστια. Στόχος είναι στο πρώτο τρίμηνο του 2018, όλες οι χώρες να έχουν μεταφερθεί στο cloud» δηλώνει στο NetFAX o Δημήτρης Χατζόγλου, Acting Head of IT, ΑctionAid International.

«Επίσης, υλοποιούμε το όραμα της νέας στρατηγικής για ενοποιημένα συστήματα και περισσότερες agile διαδικασίες. Η μεγαλύτερη πρόκληση σε επίπεδο καθολικής απόφασης σε 47 χώρες ήταν να πείσουμε για τη χρησιμότητα μια τέτοιας πλατφόρμας (collaboration platform) ώστε να αποδεσμευτεί το απαιτούμενο budget, όπως και η αλλαγή κουλτούρας. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις την καθημερινότητα 3.000 εργαζομένων με διαφορετική κουλτούρα και τρόπο εργασίας.

Απαιτεί οργάνωση από τη Διεύθυνση Πληροφορικής, ικανά στελέχη στην επικοινωνία και στο change management» συμπληρώνει. Το 2018 ο οργανισμός θα συνεχίσει τη συνεργασία του με την Mimecast, με τους 3.000 χρήστες της ActionAid να απολαμβάνουν ενισχυμένη ασφάλεια στο email και αρχειοθέτηση στο cloud. «Στη λύση προστέθηκε ένα ακόμη add on (Targeted Threat Protection), το οποίο προστατεύει τον οργανισμό από spear-phishing, ransomware, impersonation and other targeted attacks».

Η  ανάγκη διαμοιρασμού του διαθέσιμου bandwidth στα κεντρικά γραφεία των χωρών σε συνδυασμό με την ανάγκη περιορισμού του κόστους σύνδεσης, οδήγησε τον οργανισμό, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις για μεγάλες εκπτώσεις, στην αγορά Cisco Meraki firewalls, switches and access points. Η αγορά και παραμετροποίηση των συσκευών για όλες τις χώρες της ActionAid θα γίνει με τη συνεργασία της Infinitum. «Υπάρχουν ήδη χώρες που χρησιμοποιούν Cisco Meraki, αλλά με τη συμφωνία που κλείστηκε μέσω της Ελλάδας και της Ιnfinitum θα εγκατασταθούν συνολικά περίπου 65 συσκευές σε Ασία, Αφρική και Αμερική».

Τα οφέλη αυτού του έργου θα είναι τεράστια «όχι μόνο για τη Διεύθυνση Πληροφορικής, που θα μπορεί να παρακολουθεί και να επεμβαίνει απομακρυσμένα, αλλά και για το οργανισμό που θα μπορεί να ελέγχει το κόστος των ISP συμβολαίων σε κάθε χώρα με συγκεκριμένα SLAs». Σε κάθε στρατηγική τα τελευταία χρόνια υπάρχει το πλάνο αξιοποίησης του Internet προς όφελος του οργανισμού και των γραφείων. «Ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να υλοποιήσουμε γιατί δεν είχαμε τα δεδομένα, κάτι το οποίο μπορούμε να πετύχουμε με τα Cisco Meraki και της βοήθεια της Infinitum» καταλήγει ο Δ. Χατζόγλου.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778