netweek - Η Epson διπλασιάζει τις επενδύσεις και το προσωπικό της στην Ελλάδα

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Industry

Η Epson διπλασιάζει τις επενδύσεις και το προσωπικό της στην Ελλάδα

9 Μαρτίου 2018 | 09:24 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Events,Investments

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έλαβε χώρα στην Αθήνα την Τρίτη, ο Massimo Pizzocri, Αντιπρόεδρος της Epson για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, αναφέρθηκε στις επενδύσεις που θα κάνει η Epson στην περιοχή, στη στρατηγική που θα ακολουθήσει στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και στις αλλαγές που θα γίνουν στο ελληνικό γραφείο.

Η Epson σκοπεύει να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, όπως και στην Ελλάδα, εστιάζοντας περισσότερο στην business αγορά εκτύπωσης. «Θέλουμε να διπλασιάσουμε τις επενδύσεις μας στην περιοχή σας» ανέφερε ο Massimo Pizzocri, Αντιπρόεδρος της  Epson για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία έχει επενδύσει ήδη 585 εκατ. ευρώ σε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες, «διότι πιστεύουμε ότι η τεχνολογία μας μπορεί να αλλάξει το office printing, αντικαθιστώντας τους εκτυπωτές laser με τους inkjet. Σε μια εποχή όπου όλοι προσπαθούν να μειώσουν το κόστος, εμείς θα διπλασιάσουμε τις επενδύσεις μας, καθώς θεωρούμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να προωθήσουμε την τεχνολογία μας στην αγορά office printing» τόνισε ο Μ. Pizzocri.

Για να γίνει αυτό εφικτό θα πρέπει, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Epson, να αναδιοργανωθούν τα τοπικά γραφεία των χωρών, ώστε να εστιάζουν όχι μόνο στην πώληση, αλλά και στην υποστήριξη και εξυπηρέτηση των πελατών. Γι’ αυτό το σκοπό το ελληνικό γραφείο θα αποκτήσει μέσα στα τρία επόμενα χρόνια νέα τμήματα υποστήριξης και presales. Επιπλέον θα διαχωριστεί το κανάλι και θα αλλάξει το επιχειρηματικό μοντέλο στην καταναλωτική αγορά, «έχοντας ως ελάχιστο στόχο 25% μερίδιο σε αυτήν την αγορά». Η εταιρεία θα εστιάσει, επιπλέον, περισσότερο στην επιχειρηματική αγορά, κάνοντας αρκετές αλλαγές στα logistics και τρέχοντας ενέργειες προώθησης που θα αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας inkjet έναντι των laser.

Hub στην Αθήνα
Στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης η Epson θα ιδρύσει τρία hubs, ένα εκ των οποίων στην Αθήνα, το οποίο θα καλύπτει τη νότια περιοχή, αναλαμβάνοντας σε πρώτη φάση τις αγορές της Κύπρου, Μάλτας και Αλβανίας, με την προοπτική να προστεθούν αργότερα και άλλες χώρες. Από την Αθήνα θα υποστηρίζονται όλες οι προαναφερόμενες χώρες «γι’ αυτό και είναι σημαντικό να ενισχυθεί το ελληνικό γραφείο με εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό». Στόχος της εταιρείας είναι όχι μόνο να διπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της στην Ελλάδα, αλλά και τα έσοδά της μαζί με τα μερίδιά της στην αγορά.

Ακόμα, θα γίνουν επαφές με σημαντικούς μεταπωλητές της τοπικής αγοράς, στο πλαίσιο των οποίων θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί τους. «Λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε αγορά είναι διαφορετική, το κτίσιμο του δικτύου μεταπωλητών θα γίνει ανάλογα με την ανταπόκριση που θα έχουμε και τις συνθήκες που δημιουργηθούν, χωρίς να μας περιορίζει η επιλογή ενός συγκεκριμένου αριθμού μεταπωλητών» ανέφερε ο M. Pizzocri. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι τουλάχιστον για το πρώτο χρόνο δεν αναμένεται να μεταφερθούν τα γραφεία  στην Ελλάδα, κάτι που θα επανεξεταστεί μέσα στα 2-3 επόμενα χρόνια. Από την πλευρά της η Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου της Epson Hellas επικεντρώθηκε στα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Inkjet της εταιρείας σημειώνοντας ότι «Η τεχνολογία inkjet κερδίζει έδαφος στην αγορά των εκτυπώσεων»
 
Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων IDC, «η τεχνολογία inkjet αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 10,2% (CAGR) στη Δυτική Ευρώπη, μέχρι το 2020. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει ένα κενό ως προς την ενημέρωση, γι' αυτό αποφασίσαμε να προσφέρουμε την επιλογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας εκτύπωσης στην αγορά, προκειμένου να παρουσιάσουμε όλη την αλήθεια για την τεχνολογία inkjet, συγκριτικά με την τεχνολογία laser, καθώς και τον αντίκτυπο κάθε μεμονωμένης απόφασης κατά την επιλογή μιας τεχνολογίας εκτύπωσης». Το όπλο που διαθέτει στη φαρέτρα της η Epson για να πετύχει το στόχο ενίσχυσης της παρουσίας της στην αγορά της επαγγελματικής εκτύπωσης είναι η νέα τεχνολογία της Precision Core, για την ανάπτυξη της οποίας η εταιρεία έχει επενδύσει σχεδόν 185 εκατ. ευρώ.

Netweek Online( 9 Μαρτίου 2018)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778