netweek - Μηνύματα αισιοδοξίας από το θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα» της ΔΕΘ

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Μεγάλο το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την κοινότητα των startups

Μηνύματα αισιοδοξίας από το θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα» της ΔΕΘ

14 Σεπτεμβρίου 2018 | 11:51 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Events

Σε πόλο έλξης της 83ης ΔΕΘ αναδεικνύεται το θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα» στο περίπτερο 12, μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που συγκεντρώνει σχεδόν 100+ startups σε έναν χώρο, για να μοιραστούν με το κοινό το επιχειρηματικό τους όραμα, τα προϊόντα και τις ιδέες τους.

Το εν λόγω θεματικό πάρκο συγκεντρώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύνολο της κοινότητας των startups και καταλαμβάνει ολόκληρο το περίπτερο 12, το δεύτερο μεγαλύτερο περίπτερο του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (συνολικού εμβαδού περίπου 3.000 τ.μ.). Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή, όπως φαίνεται και από τις συζητήσεις που έχει κάνει το NetFAX με εκπροσώπους της κοινότητας, με το startup stage να δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα στην αγορά να παρουσιάσουν τις ιδέες και τα προϊόντα τους.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο κόσμος που περνάει από τα περίπτερα των startuppers, άσχετα με το αν ασχολείται με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα ή όχι αρχίζει να εκπαιδεύεται και να καταλαβαίνει ότι υπάρχουν Έλληνες που έχουν μείνει πίσω, που προσπαθούνε και κάνουν θεαματικά πράγματα. Αναμφίβολα, υπάρχει πολύ καλό υλικό σε επίπεδο επιστημόνων, τεχνολόγων και νέων επιχειρηματιών στη χώρο, και πρωτοβουλίες όπως αυτή του θεματικού πάρκου για την «Ψηφιακή Ελλάδα» τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν.

Πέρα από τη δυνατότητα προβολής τους σε ένα μεγάλο κοινό, η συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στην έκθεση, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τις εταιρείες που ασχολούνται με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα να πλησιάσουν εταιρείες κολοσσούς παγκοσμίως, να μιλήσουν μαζί τους, να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας, να επικοινωνήσουν και να μάθουν πράγματα, να πάρουν feedback για το αν το προϊόν ή η ιδέα τους αξίζει, να καταφέρουν να πάνε ένα βήμα παραπέρα.

Σε συζητήσεις που έκανε το NetFAX με τους startuppers της έκθεσης, οι περισσότεροι δείχνουν ικανοποιημένοι για τη δουλειά που έχει γίνει στο περίπτερο και για την παρουσία τους,παρά τις όποιες ελλείψεις και δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν -  με την ανταπόκριση, ωστόσο, των διοργανωτών να είναι άμεση, καθώς δείχνουν τη διάθεση να βοηθήσουν ώστε κάθε πρόβλημα να επιλύεται ει δυνατόν επί τόπου.

Ένα παράπονο που ακούσαμε, ήταν ότι θα περίμεναν περισσότερο δημοσιότητα, καθώς θα ήθελαν να τους δοθεί λίγος χρόνος για να παρουσιάσουν την προσπάθειά τους στα media - κάτι που το NetFAX προσπάθησε όσο το δυνατόν να συμβάλει σε αυτό. Θετικά ήταν, τέλος, τα σχόλια για το τρένο των startups, μια πρωτοβουλία του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, όπου σχεδόν 100+ startups ήταν συγκεντρωμένα σε ένα τρένο, με τους εκπροσώπους τους να έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να μοιραστούν τις εμπειρίες και τη δουλειά και να μεταφέρουν στους πολιτικούς που τους συνόδευαν τους προβληματισμούς τους, αλλά και το όραμά τους για μια καλύτερη «Ψηφιακή Ελλάδα».

To νέο διαδραστικό app των EΛΤΑ παρουσίασε η Softweb
Στην έκθεση η Softweb παρουσίασε το νέο διαδραστικό mobile application των ΕΛΤΑ (Ελληνικά Ταχυδρομεία) «Personal stamp», με τo οποίο ξεκίνησε μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία. Μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα με δύο απλά βήματα να δημιουργήσει το προσωπικό του γραμματόσημο. Οι παρευρισκόμενοι στην έκθεση ΔΕΘ είχαν την ευκαιρία να ζήσουν αυτή την εμπειρία από κοντά και να παραλάβουν ένα φιλοτελικό αναμνηστικό προϊόν. Η Softweb με την υλοποίηση της εφαρμογής «Personal stamp» συνέβαλε στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των ΕΛΤΑ.

Επιπλέον, η Softweb ανακοίνωσε το δεύτερο εν σειρά project που υλοποίησε για τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Έπειτα από την ανάπτυξη ενός απαιτητικού custom site (https://thessaloniki.travel/el/), η Softweb δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο mobile application για τον επίσημο τουριστικό οδηγό της Θεσσαλονίκης. Tέλος, στη φετινή διοργάνωση γνωστοποιήθηκε το λανσάρισμα του mobile application «Live Without Bullying». Η εφαρμογή αποτελεί μια πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΚΜΟΠ, η οποία πήρε “μορφή” με τη βοήθεια της Softweb. Η εταιρεία υλοποίησε την εφαρμογή στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης.

Τo IBM Watson Health στο Βελλίδειο
Η IBM διοργανώνει την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στην αίθουσα Ολυμπίας την εκδήλωση «Let’s Put Smart to Work: Artificial Intelligence (AI) in Action» με keynote speaker τον Kyu Rhee, Vice President & Chief Health Officer του τομέα IBM Watson Health. Βασικό θέμα της εκδήλωσης είναι η αξιοποίηση των λύσεων Watson και Cloud της ΙΒΜ και συγκεκριμένα η συμβολή της πλατφόρμας Watson Health στον κλάδο της Υγείας. Στην εκδήλωση συμμετέχει με ομιλία και το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, το οποίο έχει εγκαταστήσει την πλατφόρμα Watson for Oncology της ΙΒΜ και θα παρουσιάσει την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στην υπηρεσία της Ογκολογίας.

Οι Δήμοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Τρικκαίων προστίθενται στο επίσημο δίκτυο Ακαδημιών της Cisco
Σε 33 αυξάνονται οι επίσημες ακαδημίες (Cisco Networking Academies) της Cisco για τις ψηφιακές δεξιότητες στην Ελλάδα, καθώς στο δίκτυο προστίθενται οι δήμοι Αθηναίων και Τρικκαίων, που υπέγραψαν σχετική συμφωνία μέλους (membership agreement) με την ευκαιρία της 83ης ΔΕΘ, ενώ πολύ σύντομα έπεται και ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση έγινε παρουσία του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, του γενικού προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ και των δημάρχων Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις (Δήμοι Αθηναίων και Τρικκαίων) τα μαθήματα, που στόχο έχουν την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των δημοτών, αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο φθινόπωρο. Για τον δήμο της Θεσσαλονίκης η αντίστοιχη διαδικασία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει επίσης πολύ σύντομα.

ΟI STARTUPPERS ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ NETFAX
Mantis Business Innovation, Χριστος Νικολουδης (Ιδρυτής & CEO)
Η Mantis Business Innovation είναι μια spin out startup του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου η οποία αναπτύσσει εργαλεία αξιολόγησης για το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων. Μέσα από την πλατφόρμα της βοηθάει τους startuppers και τους επενδυτές να μιλήσουν μια κοινή γλώσσα ώστε να συνεργαστούν. Βασικός στόχος είναι να καταγράψει το ελληνικό οικοσύστημα των startups και να βοηθήσει προς την καλύτερη ανάπτυξή του. Η ΔΕΘ αποτελεί μiα μοναδική εμπειρία καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με όλους τους startuppers αλλά και οργανισμούς για να συμμετέχουν στην πλατφόρμα μας. Επίσης καθημερινά, εκατοντάδες πολίτες μας επισκέπτονται για να τους ενημερώσουμε για τον κόσμο των startups και να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για το ελληνικό οικοσύστημα.

Brain InsurTech Solutions, Βασιλης Πλαβος (Ιδρυτής)
Είμαστε μια εταιρεία τεχνολογίας, η οποία έχει επικεντρωθεί στον κλάδο ασφάλισης υγείας. Απευθυνόμαστε αποκλειστικά σε ασφαλιστικές εταιρείες και μέσω αυτών επικοινωνούμε με όλο τους το κανάλι εσωτερικά. Στόχος μας να γίνουμε η Google των ασφαλιστικών εταιρειών προσφέροντας σε αυτές απεριόριστα τεχνολογικά εργαλεία που βελτιστοποιούν τη διαχείριση των δεδομένων τους και βοηθάνε όλους τους συνεργάτες αυτών στο να γίνουν περισσότερο παραγωγικοί. Στην ΔΕΘ το σημαντικότερο από όλα είναι ότι γνωρίσαμε κόσμο που έχει την ίδια διάθεση με εμάς για βελτίωση σε κάθε τομέα. Οπότε ο παλμός τουλάχιστον από την πλευρά των startups είναι hot! Από απήχηση μπορώ να πω πως έχει περισσότερη από όσο προσδοκώ, βάσει του κοινού που απευθυνόμαστε.

Spotlight POS, Μαργαριτα Δομπα (COO)
Eίμαστε ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι από τη συμμετοχή μας στην έκθεση. Αν και δεν είμαστε μια startup που ξεκινά τώρα, αλλά μια εταιρεία που δραστηριοποιείται εδώ και πέντε χρόνια στο χώρο, θεωρώ ότι τώρα είναι η πρώτη φορά που μας δίνεται η ευκαιρία να προβληθούμε σε τέτοιο βαθμό. Στην έκθεση παρουσιάζουμε το τελευταίο και πιο καινούργιο προϊόν μας, το οποίο αποτελεί μια υπηρεσία ανέπαφων συναλλαγών για φεστιβάλ, events και διοργανώσεις. Παράλληλα στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στην έκθεση, παρουσιάζουμε τη συνεργασία που ξεκινήσαμε με την Visa (στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου), δουλεύουμε πάνω και σε αυτή τη συνεργασία και θέλουμε να δούμε πώς θα την πάμε ένα βήμα παραπέρα.

ΗΙGHLIGHTS
FACEBOOK: BOOST YOUR BUSINESS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

To Facebook σε συνεργασία με το American-Hellenic Chamber of Commerce διοργανώνουν την εκδήλωση Boost Your Business - Thessaloniki, που απευθύνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου, 2018 και ώρα 9.30 στο Helexpo, Pavilion 8 (Συνεδριακό Κέντρο «Ν.Γερμανός»). Η εκδήλωση παρουσιάζει τη συμβολή του Facebook στην ανάπτυξη των ελληνικών μικρών και μεσαίων Επιχειρήσεων και της ψηφιακής οικονομίας στο σύνολό της. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, & η Βουλευτής της ΝΔ και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

ΤΗΕ PEOPLE’S TRUST ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΜΕ
Το The People’s Trust συμμετέχει στην 83η ΔΕΘ και το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με το American - Hellenic Chamber of Commerce, διοργανώνει συζήτηση με θέμα “Creating Opportunity and Impact in the Real Economy”, όπου θα γίνει συζήτηση με αντικείμενο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη σημασία τους για την ελληνική οικονομία, τους τρόπους στήριξης, τις προοπτικές αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες.

Η DIS ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ 83η ΔΕΘ
Η DIS θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για τις εξελίξεις στο χώρο του cloud, του ΑΙ και του mobility, που προωθούν την καινοτομία και αποτελούν καταλύτη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των σύγχρονων επιχειρήσεων, στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο στις 15 Σεπτεμβρίου, μέσα από δύο μοναδικά sessions: 12:00 - 13:00: “Transform digitally your Sales Operations with iAnywhere mobile app” 17.00 - 18:00: “Transform digitally your Organization with Dynamics 365, Microsoft’s all-in-one business platform build for cloud”

ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΒΙ
Στελέχη του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης στο περίπτερο 14 (booth 15), ενημερώνοντας τους επισκέπτες για τις δραστηριότητες του οργανισμού. Παράλληλα, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε κοινή εκδήλωση με αφορμή τη συνεργασία των δύο φορέων για τη λειτουργία του νεοσύστατου Γραφείου του ΟΒΙ στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ και σκοπό τη δημιουργία ενός κόμβου καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη.

THE MINDSPARK THESSALONIKI
Στο σημερινό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων ξεχωρίζουν το «The Mindspark Thessaloniki», το μεγαλύτερο event για το μάρκετινγκ, τη δημιουργικότητα και την καινοτόμο σκέψη. O global brand strategist, Peter Economides, ο marketing & business development leader, Tom Katsioulas από την Silicon Valley και ο θεμελιωτής του αθωνικού management, Θοδωρής Σπηλιώτης, θα μεταφέρουν το κοινό του «The Mindspark» στην Silicon Valley και στον αμερικάνικο τρόπο του επιχειρείν. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν μαζί τους τα μυστικά του marketing, του branding και της επιχειρηματικότητας στις ΗΠΑ, ενώ θα γνωρίσουν τις αρχές του αθωνικού μάνατζμεντ.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778