netweek - Όμιλος Quest - πρόσω ολοταχώς, το 2019

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Αναμένει φέτος έσοδα 500 εκατ. ευρώ και στηρίζει την ανάπτυξη με επενδύσεις 80+ εκατ. ευρώ

Όμιλος Quest - πρόσω ολοταχώς, το 2019

17 Δεκεμβρίου 2018 | 11:15 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Events

Η πρόσκληση από τον όμιλο Quest προς τους εκπροσώπους του Τύπου, χθες, μόνο τυπική δεν ήταν, για ανταλλαγή ευχών εν όψει των εορτών, καθώς όσα ειπώθηκαν (και ήταν πολλά) απέδειξαν για άλλη μια φορά την ποιότητα και το εύρος της δουλειάς που γίνεται συνολικά στο «οικοσύστημα» των οκτώ θυγατρικών του, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε πέντε -διαφορετικούς μεν, αλλά συχνά αλληλοσυμπληρούμενους- τομείς.

Πυκνή και μεστή η πληροφόρηση από το σύνολο της ομάδας διοίκησης, με επικεφαλής τον ιδρυτή και πρόεδρο του ΔΣ (αλλά και του ΣΕΒ, έστω κι αν χθες υπογράμμισε ότι ομιλεί μόνο εξ ονόματος του ομίλου) Θεόδωρο Φέσσα, για την πορεία τους φέτος, αλλά κυρίως για τα μελλοντικά τους σχέδια. Που, συνοπτικά, θα μπορούσαν να περιγραφούν με δυο λέξεις «πρόσω ολοταχώς», με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη, παρότι αναγνωρίστηκε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι.

Μάλιστα, ο κ. Φέσσας τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί φιλοεπιχειρηματικό περιβάλλον προκειμένου να δουλέψουν όλες οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, να κάνουν προσλήψεις και να έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι αυτό είναι επίσης απαραίτητο «ώστε να γίνουν ξένες επενδύσεις στη χώρα, οι οποίες θα φέρουν γνώση, χρήμα κι ακόμα περισσότερες δουλειές».

Θετικά αποτελέσματα
Αναλύοντας την πορεία του ομίλου και αφού υπενθύμισε τη φιλοσοφία τους για την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία αξίας (επένδυση στην ανάπτυξη των leaders, αξιοποίηση επιχειρηματικών ευκαιριών, δημιουργία αξίας για μετόχους με υγιή τρόπο, ενεργή διαχείριση με σωστή στρατηγική, συνετή διοίκηση, επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την καινοτομία), ο CEO της Quest Holdings, Απόστολος Γεωργαντζής, ανακοίνωσε έσοδα 436 Μ€ για το εννεάμηνο (έναντι 388 Μ€ το 2017) με στόχο τα 500 Μ€ για το σύνολο του έτους, εκ των οποίων τα 70 από διεθνείς δραστηριότητες.

Όλες οι θυγατρικές (InfoQuest Technologies, iSquare, iStorm, Quest Online, You, Unisystems, ACS, Cardlink και η πρόσφατα αναδιαρθρωθείσα Quest Energy) εμφάνισαν θετικά αποτελέσματα και ακόμα θετικότερες προοπτικές για τα επόμενα χρόνια. Ενδεικτικά, στον χώρο της Πληροφορικής, κινητά και ΙοΤ (βλέπε Xiaomi) αναμένεται να ενισχύσουν ιδιαίτερα τις τέσσερις πρώτες, οι οποίες συνεισφέρουν σχεδόν το 40% στα έσοδα του ομίλου, η περαιτέρω επέκταση στις διεθνείς αγορές τις Unisystems, iSquare και iStorm (σήμερα υπάρχει παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες), η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών την Cardlink (που ήδη ελέγχει μερίδιο 40-50% στην αγορά των POS) και η άνοδος του eCommerce τις Quest Online και ACS.

Σημαντική επένδυση στην ACS
Ειδικά για την τελευταία, που θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρία του είδους στη ΝΑ Ευρώπη με μερίδιο 24% της αγοράς και εμφανίζει σταθερή ανάπτυξη, ανακοινώθηκε πολύ σημαντική επένδυση, συνολικού ύψους 30+ Μ€ για τη δημιουργία ως τα μέσα του 2020 νέων, state-of-the-art και «πράσινων» υποδομών σε ιδιόκτητη έκταση στο Αιγάλεω, οι οποίες θα αυξήσουν τη δυναμικότητά της από τα 10.000 στα 20.000 δέματα/ ώρα.

Όσον αφορά στη συνολική στρατηγική του ομίλου, για την περίοδο 2020-1, οι πέντε στόχοι της διοίκησης (που, όπως τονίστηκε σε πολλαπλά επίπεδα, φεύγει πλέον από το «οικογενειακό» επίπεδο και περνάει σε επαγγελματίες managers, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Θεόδ. Φέσσας σκέπτεται να αποσυρθεί – αυτό το απέκλεισε, μιλώντας κατ’ ιδίαν στο NetFAX) είναι η εστίαση σε τομείς με μεγάλη ανάπτυξη και η ενίσχυση της κερδοφορίας, η βελτίωση της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων (ROE) περίπου στο 20%, η επένδυση σε χώρους με μεγάλα περιθώρια και αναπτυξιακές προοπτικές, η συνέχιση της σημερινής πολιτικής όσον αφορά στα μερίσματα και η ενίσχυση της εικόνας του ομίλου και της διεθνούς παρουσίας του.

Δραστηριοποίηση σε θέματα ΕΚΕ
Σημαντική είναι, τέλος, και η δραστηριότητα του Ομίλου Quest των σχεδόν 1600 εργαζομένων σε θέματα ΕΚΕ, όπως την περιέγραψε η αντιπρόεδρος του ΔΣ, Έφη Κουτσουρέλη, με έμφαση στην καινοτομία, την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας μέσω του IQbility (που στα πέντε χρόνια ζωής του έχει επενδύσει περισσότερο από 1 Μ€ σε μικρές εταιρίες, οι οποίες προσέφεραν θέσεις εργασίας σε 100+ άτομα), στην αειφορία και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, στη δια βίου εκπαίδευση και επιμόρφωση ων εργαζομένων, αλλά και την υποστήριξη των θυμάτων φυσικών καταστροφών.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778