netweek - Check Point: Λύσεις ασφαλείας που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα μίας επιχείρησης

Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Check Point: Λύσεις ασφαλείας που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα μίας επιχείρησης

7 Σεπτεμβρίου 2012 | 11:25 Γράφει το NetWeek  Editor Topics: IT Strategy,Security

Γιάννης Γκίκας, Sales Manager τής Check Point για Ελλάδα και Κύπρο

Ο Γιάννης Γκίκας, Sales Manager τής Check Point για Ελλάδα και Κύπρο, μιλά στο Netweek και αναλύει τα σημαντικότερα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει μια επιχείρηση σήμερα.

NetWeek: Ενεκα της κρίσης κάποιες εταιρείες ακολουθούν οριζόντιες πολιτικές μείωσης του κόστους. Αυτή η τακτική πιστεύετε ότι κάνει πιο ευάλωτες τις επιχειρήσεις σε επιθέσεις;
Γιάννης Γκίκας:
Είναι όντως γεγονός πως οι ελληνικές επιχειρήσεις βιώνουν δύσκολες οικονομικές καταστάσεις και -όπως διαπιστώνουμε όλοι μας- προσπαθούν να ανταποκριθούν παράλληλα σε πολύπλευρες ανάγκες. Η ανάγκη μείωσης του κόστους τους είναι πλέον επιτακτική και είναι μια σημαντική μεταβλητή στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν και ν’ ανταποκριθούν στον έντονο παγκόσμιο ανταγωνισμό. Σε καιρούς, όμως, οικονομικής ανέχειας οι επιθέσεις για την υποκλοπή δεδομένων καθώς και για οικονομικά οφέλη αυξάνονται ραγδαία.

Οι επιθέσεις αυτές προέρχονται τόσο από πιθανούς εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και από εσωτερικούς χρήστες. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι πάντα προετοιμασμένες για τέτοιου είδους κακόβουλες ενέργειες και η Check Point προσφέρει πολύ οικονομικές λύσεις στην ασφάλεια των δικτύων και δεδομένων με απώτερο στόχο την ομογενοποίηση των διαφορετικών λύσεων ασφαλείας σε μια πλατφόρμα. Η Check Point απαντάει συνολικά σε αυτές τις επιθέσεις με πολλαπλές λύσεις κάτω από μια πλατφόρμα, μια κονσόλα management κι ένα εργαλείο παρακολούθησης και αναφοράς των κακόβουλων επιθέσεων.

NetWeek: Ποια είναι τα είδη των επιθέσεων που πιστεύετε ότι είναι τα πιο συνήθη, αλλά και τα πιο ζημιογόνα;
Γιάννης Γκίκας: Υπάρχουν πολλών ειδών επιθέσεις που μπορεί να δεχτεί μια εταιρία σήμερα. Οι πιο σύνηθες επιθέσεις είναι το SQL injection και οι μολύνσεις με malware (ιοί, worms και trojans). Ωστόσο, οι πιο ζημιογόνες επιθέσεις είναι η υποκλοπή εταιρικών δεδομένων (είτε από τους servers και databases, είτε από τους σκληρούς δίσκους των end points), οι επιθέσεις DDoS, τα APTs (Advanced Persistent Threats) και τα botnets.

NetWeek: Πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις επιθέσεις DDOS;
Γιάννης Γκίκας: Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα τόσο επιχειρήσεις, αλλά και κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν δεχτεί επιθέσεις αυτού του τύπου στις ιστοσελίδες τους από hackers, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ρίξουν τη λειτουργία δικτύων επιχειρήσεων και κυβερνητικών οργανισμών. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, επιφέρει σημαντικές συνέπειες τόσο στις εταιρείες όπως και στους οργανισμούς: Απώλεια εσόδων, μείωση της αξιοπιστίας και καταρράκωση τής φήμης τους.

Οι συσκευές Check Point DDoS Protector της Check Point μπλοκάρουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετά τη διεξαγωγή τους τις επιθέσεις τύπου Denial of Service, χρησιμοποιώντας μια τεχνική προστασίας σε πολλαπλά επίπεδα, προσφέροντας επιδόσεις έως και τα 12Gbps. Οι σημερινές επιθέσεις DDoS χρησιμοποιούν νέες τεχνικές για να εκμεταλλευτούν τομείς για τους οποίους οι παραδοσιακές λύσεις ασφαλείας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. Αυτές οι επιθέσεις μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες καθυστερήσεις σε δίκτυα επιχειρήσεων που βασίζουν τη λειτουργία τους στις υπηρεσίες Internet.

Οι DDoS Protectors επεκτείνουν την ασφάλεια της εταιρείας ώστε να προστατευθεί από τέτοιες επιθέσεις πριν προκαλέσουν ζημιές. Τέλος, οι συσκευές DDoS Protector χρησιμοποιούν τέσσερις βασικούς άξονες προστασίας: μπλοκάρισμα των επιθέσεων σε πολλαπλά επίπεδα, γρήγορος χρόνος ανταπόκρισης, ευέλικτες επιλογές ανάπτυξης για την προστασία οποιασδήποτε επιχείρησης και ολοκληρωμένη προστασία μέσω του Check Point Security Management

NetWeek: Ενα σύνηθες φαινόμενο που παρατηρείται σε μεγάλες επιχειρήσεις είναι η χρήση πολλαπλών security appliances. Κάτι που όχι μόνο αυξάνει το κόστος αλλά δυσκολεύει τη διαχείρισή τους και τα κάνει αναποτελεσματικά. Πιστεύετε ότι το security virtualization μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το πρόβλημα;
Γιάννης Γκίκας: Το security virtualization δεν αποτελεί μια νέα τάση και λύση στο χώρο του security. Εχει υιοθετηθεί ευρέως παγκοσμίως. Πλέον και στην Ελλάδα πολλές επιχειρήσεις -κυρίως οι μεγάλες (τράπεζες και τηλεποικοινωνίες)- χρησιμοποιούν virtual security appliances για να προστατεύσουν τα δίκτυα τους και τις υπηρεσίες τους. Η Check Point χρησιμοποιεί τη δύναμη του virtualization για να απλοποιήσει την ασφάλεια των private clouds. Αλλωστε, τα νέα virtual systems δίνουν στα software blades τη δυνατότητα προσαρμοσμένης προστασίας.

Σημειώστε ότι η ενοποίηση δικτύων ασφαλείας αποτελεί σήμερα στρατηγική τάση για τους επαγγελματίες του IT για τη παροχή αποτελεσματικής προστασίας με χαμηλότερο κόστος. Ενοποιώντας πολλαπλές πύλες προστασίας σε μία λύση, τόσο η επιχείρηση όσο και οι πάροχοι υπηρεσιών έχουν την ευκαιρία να βελτιστοποιήσουν την παραγωγικότητα και να ελαχιστοποιήσουν το TCO. Τα Check Point Virtual Systems επιτρέπουν στους οργανισμούς να ενοποιήσουν τις υποδομές τους δημιουργώντας εκατοντάδες πύλες προστασίας σε μία συσκευή, μειώνουν το κόστος, προσφέρουν ομοιογενή ασφάλεια και ενοποίηση των υποδομών.

Τα Virtual Systems παρέχουν την καλύτερη λύση ασφάλειας πολλαπλών δικτύων σε μία ισχυρή ενοποιημένη πλατφόρμα γιατί: 1. Απλοποιούν τα δίκτυα ασφαλείας και ενοποιούν τα security gateways με τον εξής τρόπο: μπορούν να προστεθούν σε οποιοδήποτε gateway προστατεύοντας πολλαπλά τμήματα του δικτύου, απλοποιούν τη διαχείριση ασφάλειας σε όλη την επιχείρηση δημιουργώντας προσαρμοσμένες τακτικές ασφάλειας για κάθε virtual system και παρέχουν εύκολη αναβάθμιση. 2. Επιτρέπουν την ανάπτυξη των software blades, με προσαρμοσμένη προστασία, σε οποιοδήποτε virtual system. Η προηγμένη προστασία παρέχει πλέον Firewall, VPN, IPS, Application Control, φιλτράρισμα URL, Antivirus, Anti-Bot και Identity Awareness.

NetWeek: Με ποιό τρόπο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος το Check Point Thread Cloud;
Γιάννης Γκίκας:
Το ThreatCloud τροφοδοτεί τα sw blades των security gateways με πληροφορίες πραγματικού χρόνου για την αντιμετώπιση του διαδικτυακού εγκλήματος. Η δύναμη του βρίσκεται στο ότι αποτελεί την πρώτη συνεργασία δικτύων για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εγκλήματος με περισσότερες από 250 εκατ. διευθύνσεις που αναλύονται από το Bot Discovery, λαμβάνοντας υπόψη πάνω από 4,5 εκατ. παραδείγματα κακόβουλου λογισμικού και περισσότερα από 300.000 sites με κακόβουλο περιεχόμενο. Η ενημέρωση του ThreatCloud γίνεται δυναμικά, ενώ παρέχει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που συλλέγει στα security gateways του δικτύου.

NetWeek: Η εξαγορά της Dynasec έδωσε τη δυνατότητα στην Check Point να επεκτείνει τις υπηρεσίες της παρέχοντας εργαλεία όπως το Governance, Risk and Compliance Tool. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για τα οφέλη αυτού του εργαλείου;
Γιάννης Γκίκας:
Το easy2comply IT Risk & Governance παρέχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για ευθυγράμμιση της Διεύθυνσης Πληροφορικής με τους στόχους και τα πρότυπα της εταιρείας. Η εν λόγω πλατφόρμα εκσυγχρονίζει την τεκμηρίωση των συστημάτων IT, τους πόρους και τους κινδύνους, καθορίζει και διαχειρίζεται τις περιοδικές αξιολογήσεις των κινδύνων, συγκεντρώνει τα περιστατικά, αναλύει και διαχειρίζεται την επιχειρησιακή συνοχή και παρέχει διορατικότητα μέσω της δημιουργίας αναφορών.

Επιπλέον, με το easy2comply, οι εταιρείες συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα IT & ασφαλείας (ISO 27001/2, Cobit, PCI DSS, ISO 27001, S.A.S. 70, HIPAA κ.λπ.) και προσαρμόζονται στα νέα σχετικά πλαίσια. Τα κέρδη του συστήματος είναι τα εξής: • Υιοθέτηση προηγμένων μεθόδων διαχείρισης κινδύνου για το IT και την ασφάλεια • Μείωση κόστους του εξωτερικού ελέγχου • Εφαρμογή μεθόδου για τυποποίηση πρακτικών ελέγχου και απαντήσεων, ανεξάρτητα από το ποιοι εσωτερικοί ή εξωτερικοί σύμβουλοι χρησιμοποιούνται • Γρήγορος ντοπισμός και αποκατάσταση ελλείψεων • Παροχή ενημερωμένης εικόνας της κατάστασης ασφαλείας.

NetWeek: Με ποιό τρόπο πιστεύετε ότι μπορεί να προστατευτεί αποτελεσματικότερα μια εταιρεία όσον αφορά στο enterprise mobility;
Γιάννης Γκίκας:
Οι φορητές συσκευές μετατρέπονται σε ένα αναπόσπαστο εργαλείο των επιχειρήσεων, το οποίο μπορεί να ανήκει είτε στον οργανισμό, είτε στον εργαζόμενο. Με την αύξηση τους καταναλωτισμού στο IT, οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο προσωπικές συσκευές - κυρίως smartphones, laptops και tablets - για πρόσβαση σε εταιρικούς πόρους. Η ανάγκη για ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση σε εταιρικούς πόρους, ώστε να μεγιστοποιηθεί η παραγωγικότητα μετριάζοντας τους κινδύνους για την ασφάλεια, είναι το κύριο μέλημα των Διαχειριστών Ασφαλείας.

Tο Check Point Mobile Access Software Blade παρέχει την πιο περιεκτική λύση για ασφαλή σύνδεση των εξωτερικών συνεργατών και των εργαζομένων από απόσταση στις πληροφορίες που χρειάζονται. Η λύση προσφέρει πολλαπλές επιλογές σύνδεσης ενώ διευκολύνει την δουλειά του Διαχειριστή Αφαλείας.

Τα οφέλη: • Απλή σύνδεση από την φορητή συσκευή, με παροχή client-based και web-based ασφαλούς σύνδεσης VPN σε κρίσιμους για την επιχείρηση πόρους και, τέλος, παροχή εύκολη πρόσβασης σε εργαζόμενους που βρίσκονται εκτός εταιρείας. • Διατήρηση ασφάλειας δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι η επικοινωνία γίνεται με ασφάλεια χρησιμοποιώντας τεχνολογία κρυπτογράφησης, επιβεβαιώνεται η ταυτότητας του χρήστη με έλεγχο δύο επιπέδων και, τέλος, προστατεύονται τα δεδομένα σε συσκευές που χάθηκαν ή κλάπηκαν με κλείδωμα της συσκευής και remote διαγραφή δεδομένων.

NetWeek: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των νέων Check Point Appliances;
Γιάννης Γκίκας:
Η Check Point πρωτοπορεί με τη νέα γενιά των security appliances με ένα νέο εντελώς λειτουργικό, το GAIA, με νέα και περισσότερα εργαλεία ενσωματωμένα στις συσκευές, καλύτερη απόδοση και μειωμένο κόστος κτήσης τους. Η Check Point, επίσης, εισάγει νέες εξειδικευμένες μηχανές για Web security (URLF & Application Control) και DDos Protectors , καθώς προσφέρει και μεγαλύτερη γκάμα virtual appliances ενσωματωμένα με την αρχιτεκτονική των software blades.

netweek (T. 300)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778