netweek - Γιώργος Πατσής, Obrela Security Industries: «Δημιουργήσαμε το ERP του CyberSecurity για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών μας»

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Γιώργος Πατσής, Obrela Security Industries: «Δημιουργήσαμε το ERP του CyberSecurity για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών μας»

7 Σεπτεμβρίου 2018 | 11:12 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

Η Obrela Security Industries ολοκλήρωσε πρόσφατα την ανάπτυξη της νέας της ψηφιακής πλατφόρμας διαχείρισης κινδύνου «Swordfish», την οποία έχει αρχίσει ήδη να παρέχει στους υφιστάμενους πελάτες της. Στο πλαίσιο αυτό το NetFAX συνάντησε τον Γιώργο Πατσή, Συνιδρυτή, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Obrela Security, για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες της νέας πλατφόρμας, τη στρατηγική της εταιρείας και τη δραστηριοποίησή της σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το Swordfish αποτελεί μια ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης κινδύνου, η οποία αποτελεί τον πυρήνα των λύσεων και υπηρεσιών που προσφέρει η Obrela Security Industries στους πελάτες της, ενώ αναπτύσσεται εσωτερικά από το τμήμα R&D της εταιρείας. Εδώ και ενάμιση χρόνο σχεδόν έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη της νέας έκδοσης της πλατφόρμας, η οποία διαθέτει πλέον το χαρακτήρα ένα “purposed-build” συστήματος, με multitenancy λειτουργικότητα. Η νέα έκδοση ενσωματώνει δύο components - ένα πολύ έξυπνο workflow engine κι ένα ολοκληρωμένο Big Data pool με χαρακτηριστικά machine learning- στοιχεία που, σύμφωνα με τον Γ. Πάτση, δεν διαθέτει καμία άλλη λύση της αγοράς.

Το workflow engine του Swordfish μπορεί να επικοινωνεί αυτόματα με ανθρώπους, με διαδικασίες και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες, ενώ ο συνδυασμός του με το Bid Data pool, επιτρέπει την αυτόματη λήψη αποφάσεων στην περίπτωση ενός συμβάντος. «Έχουμε ξεκινήσει ήδη τα migrations των πελατών μας στη νέα έκδοση του Swordfish και στόχος μας είναι να τους μεταφέρουμε όλους σε αυτήν την πλατφόρμα» σημειώνει ο Γ. Πατσής. Το Swordfish, σύμφωνα με τον Γ. Πατσή, εξελίσσεται συνεχώς με την προσθήκη νέας λειτουργικότητας, έχοντας τη δυνατότητα προσαρμογής στις απαιτήσεις της αγοράς και τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη. «Η εταιρεία μας έχει αναπτύξει μια πρωτοπόρα και καινοτόμα λύση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το ERP του CyberSecurity» σημειώνει.

Ελληνικό DNA
Το κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Obrela Security Industries φιλοξενείται στην Ελλάδα, ωστόσο, η εταιρεία διαθέτει γραφεία τόσο στην Αγγλία (για το business και το marketing), όσο και στο Ντουμπάι (με στόχο την εξυπηρέτηση της τοπικής αγοράς). «Η ελληνική αγορά είναι πολύ σημαντική για εμάς, γιατί από εδώ ξεκινήσαμε. Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε όσο γίνεται περισσότερους πελάτες σε αυτήν την αγορά, αντιλαμβανόμενοι, βέβαια, τα προβλήματά της. Γι’ αυτό προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, με διευκολύνσεις στις τιμές, διατηρώντας ένα επιλεγμένο πελατολόγιο».

Η Wind, για παράδειγμα, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πελάτες της εταιρείας με την οποία διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας υλοποιήθηκε πρόσφατα ένα σύνθετο έργο για τη συμμόρφωσή της με τις επιταγές του GDPR. Πρόσφατα, δε, η Obrela Security Industries σύναψε μια στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με κορυφαία ελληνική εταιρεία ανάπτυξης software που δραστηριοποιείται στο ναυτιλιακό τομέα.

Ισχυρή παρουσία στο εξωτερικό
Η Οbrela Securities διαθέτει ισχυρή παρουσία σε περισσότερες από 14 χώρες, με τις Γερμανία, Αγγλία και τη Μέση Ανατολή να αποτελούν στρατηγικές αγορές. Όσον αφορά τη γερμανική αγορά βρίσκεται προ των πυλών η σύναψη μιας σημαντικής συμφωνίας συνεργασίας με την TUV, μέσω της οποίας η TUV θα παρέχει υπηρεσίες Managed Detection & Response στη Γερμανία, αντιπροσωπεύοντας τις υπηρεσίες και προϊόντα της Obrela Security Industries. Παράλληλα, η εταιρεία ανέλαβε πρόσφατα ένα μεγάλο έργο στη Μ. Ανατολή – αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων - για έναν από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στον κόσμο.

Η Obrela Securities βρίσκεται αυτή την περίοδο στη φάση επέκτασης και χρηματοδότησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων της (κυρίως όσον αφορά το marketing και το τμήμα πωλήσεων), επενδύοντας όσο γίνεται περισσότερο στην τεχνολογία, «κρατώντας ικανοποιημένους τους πελάτες και παρακολουθώντας διαρκώς τις εξελίξεις της αγοράς». Τα τελευταία χρόνια καταγράφει ένα εντυπωσιακό μέσο ρυθμό αύξησης των εσόδων της (60-70%), ενώ εμπλουτίζει συνεχώς και το εργατικό δυναμικό της (+15% κατά μέσο όρο κάθε έτος).

Αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης η εταιρεία φιλοδοξεί να τους διατηρήσει και φέτος. Σε αυτό θα συμβάλει σημαντικά το στελεχιακό της δυναμικό, καθώς, όπως καταλήγει ο Γ. Πάτσης, «έχει δημιουργηθεί μια dream team στελεχών, μηχανικών με πτυχία, soft skills και πιστοποιήσεις σε σημαντικούς τομείς, που θα συμβάλουν καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας».

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778