netweek - Συνάντηση κορυφής για τους Γενικούς Διευθυντές και FinTech Influencers της ευρωπαϊκής τραπεζικής αγοράς το 15ο Bank Management Conference

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Συνάντηση κορυφής για τους Γενικούς Διευθυντές και FinTech Influencers της ευρωπαϊκής τραπεζικής αγοράς το 15ο Bank Management Conference

20 Νοεμβρίου 2017 | 09:58 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Banking / Finance,Events

Περισσότερα από 300 στελέχη της τραπεζικής αγοράς και του χρηματοπιστωτικού τομέα έδωσαν το παρών στο 15ο Bank Management Conference, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στο Divani Caravel Hotel. Το συνέδριο έθεσε στο επίκεντρο του διαλόγου τη συμβιωτική σχέση των εδραιωμένων τραπεζών με τη FinTech κοινότητα και τον αντίκτυπο των τεχνολογιών ΑΙ και blockchain στα επιχειρηματικά μοντέλα των τραπεζών.

Ο Oliver Bussmann, πρώην Group CIO της UBS, μέλος της λίστας με τους 40 πιο επιδραστικούς ανθρώπους της ευρωπαϊκής αγοράς FinTech και keynote speaker του συνεδρίου χαρακτήρισε το blockchain ως “game changer” ενώ προέβλεψε την άνοδο των «white label τραπεζικών υπηρεσιών από FinTechs στο μέλλον». Σε αυτό το πλαίσιο, ο έτερος keynote speaker του συνεδρίου Thomas Brosch, Head of Digital Roadmap & Innovation της Deutsche Bank επεσήμανε ότι είναι σημαντικό για τις τράπεζες να εστιάσουν στη σχέση με τον πελάτη, και όχι στο ποιος παρέχει, τελικά, την υπηρεσία.

Υψηλού επιπέδου ήταν ο διάλογος που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους Στέφανο Μυτιληναίο, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας της Τράπεζας Πειραιώς, Σωτήρη Συρμακέζη, Γενικό Διευθυντή και Group CDTO του Ομίλου Eurobank, Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής & Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, Δαμιανό Χαραλαμπίδη, Chief Digital Officer and Retail Banking Products της Alpha Bank και Βασίλη Παναγιωτίδη, Διευθυντή στη Γενική Γραμματεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Στο πλαίσιο συζήτησης πάνελ την οποία συντόνισε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΟΠΑ Γιώργος Λεκάκος, τα διακεκριμένα στελέχη των ελληνικών συστημικών τραπεζών αναγνώρισαν τον κίνδυνο που τα GAFA (Google-Amazon-Facebook-Apple) συνιστούν για την παραδοσιακή τραπεζική, επεσήμαναν τη σημασία του FinTech όχι μόνο στις front-end υπηρεσίες, αλλά και στα τραπεζικά operations, θέτοντας παράλληλα τη συζήτηση για τις τραπεζικές τεχνολογίες του μέλλοντος σε ρεαλιστικό πλαίσιο και στο ιδιαίτερο περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας.

Άλλωστε, όπως φανέρωσε η έρευνα σχετικά με την άποψη των ελληνικών τραπεζών για το FinTech, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο 15ο Bank Management Conference, το 20% των τραπεζικών στελεχών εμφανίζεται εξαιρετικά ανήσυχο για απώλεια μεριδίων αγοράς των παραδοσιακών τραπεζών, ωστόσο η άνοδος εναλλακτικών ανταγωνιστών ιεραρχείται ως σημαντικό θέμα χαμηλότερα από ότι τα “κόκκινα” δάνεια και η μακροοικονομική κατάσταση της χώρας (η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Global Link ειδικά για το συνέδριο). Επίσης, το θέμα της εμπιστοσύνης του κοινού προς τον πάροχο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων, αναδείχθηκε ως καθοριστικός παράγοντας για τη σύναψη, τη διατήρηση και την ανάπτυξη της σχέσης πελάτη-τράπεζας, σε πληθώρα παρουσιάσεων του συνεδρίου.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778