Πριν περίπου, 15 χρόνια μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο επιχειρησιακό printing (ενδεχομένως, η μεγαλύτερη) ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα στους δημοσιογράφους ανά τον κόσμο (και στην Ελλάδα) το «paperless office», το «γραφείο χωρίς χαρτί». 15 χρόνια αργότερα, διαβάζετε ένα ειδικό αφιέρωμα στους Επιχειρησιακούς Εκτυπωτές.

Απέναντι στην αναμενόμενη έκπληξη των δημοσιογράφων για το όραμα μίας εταιρείας που βασίζει τον τζίρο της στην εκτύπωση, η εταιρεία υποστήριζε πως σταδιακά και με την εξέλιξη της τεχνολογίας θα «μεταφερθούμε» σε ένα επιχειρησιακό περιβάλλον όπου η εκτύπωση σε χαρτί θα είναι πλέον περιττή καθώς τα έγγραφα θα διακινούνται ηλεκτρονικά, οι υπογραφές σε αυτά θα γίνουν ψηφιακές, ενώ οι όποιες σημειώσεις στο γραφείο θα μπορούν να κρατηθούν σε μία οθόνη είτε με τη βοήθεια πληκτρολογίου, είτε με μια γραφίδα, είτε ακόμα και με φωνητική αναγνώριση από τον ίδιο τον υπολογιστή.

Σήμερα, 15 χρόνια μετά, όπως εξηγήσαμε, η ίδια εταιρεία, με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού στις επιχειρήσεις, παρουσίασε τους βασικούς άξονες της στρατηγικής της στο επιχειρησιακό printing, από τους οποίους το όραμα του «paperless office» όχι απλά απουσίαζε, αλλά τα ίδια τα στελέχη της παραδέχονταν ότι ήταν μία εντελώς λανθασμένη εκτίμηση.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι τεχνολογίες με βάση τις οποίες η εταιρεία οραματιζόταν το «paperless office»: τα συστήματα επεξεργασίας διαχείρισης εγγράφων έχουν εξελιχθεί ραγδαία, χάρη και στο cloud, η ηλεκτρονική αποστολή εγγράφων πολλών τύπων (αλλά και η ηλεκτρονική επικοινωνία πολίτη και επιχείρησης με σειρά κρατικών φορέων) προβλέπεται (αν όχι και επιβάλλεται) από τη νομοθεσία, οι ηλεκτρονικές υπογραφές είναι εδώ και καιρό νόμος του κράτους, τα tablet και τα κινητά τηλέφωνα έχουν εξελιχθεί σε βαθμό τέτοιο που να είναι σε θέση να κρατήσουν σημειώσεις είτε με εικονικό πληκτρολόγιο, είτε με γραφίδα, είτε ακόμα και με αναγνώριση φωνής, αφού οι «ψηφιακές βοηθοί» των Google, Apple και MLS έχουν εξελιχθεί σε βαθμό που να αναγνωρίζουν ακόμα και τα ελληνικά.

Και όμως, παρά τη ραγδαία αύξηση του ψηφιακού περιεχομένου, τόσο στους «τοπικούς» υπολογιστές των επιχειρήσεων, όσο (κυρίως) και στο cloud, όλες οι σχετικές έρευνες δείχνουν αύξηση των εκτυπώσεων σε χαρτί.

Στην πραγματικότητα, παρά την ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυση του ψηφιακού μετασχηματισμού ακόμα και σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, το χαρτί δεν «έφυγε» ουσιαστικά ποτέ από τις επιχειρήσεις, και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό:

  • Η υπογραφή σε ένα χαρτί εξακολουθεί, για τη μεγάλη πλειοψηφία εργαζομένων και επιχειρήσεων, να έχει πολύ μεγαλύτερη εγκυρότητα από οποιασδήποτε μορφής ψηφιακά υπογεγραμμένο έντυπο, κάτι στο οποίο συμβάλλει και η χαμηλή ακόμα διείσδυση της πρακτικής της ψηφιακής υπογραφής, αλλά και ο δύσκολος τρόπος χρήσης της εν κινήσει.
  • Η ασφάλεια της διακίνησης εγγράφων με εμπιστευτικά ή διαβαθμισμένα στοιχεία οδηγεί πολλές εταιρείες στην εκτύπωσή τους και τη διακίνησή τους «χέρι με χέρι» για λόγους εμπιστοσύνης. Όσο και αν εξελίσσεται η ασφάλεια των συστημάτων επεξεργασίας και διακίνησης εγγράφων, πάντα υπάρχουν οι εργαζόμενοι που φοβούνται τη «διαρροή» ενός εμπιστευτικού εγγράφου για λόγο που «δεν είναι στο χέρι τους» να αποφευχθεί (αστοχία συστήματος, ηλεκτρονική επίθεση κ.α.), και προτιμούν έτσι τον «παραδοσιακό» τρόπο διακίνησης.
  • Οι πολλές συνεχόμενες ώρες εργασίας μπροστά σε μία οθόνη προκαλούν πολλές φορές διαταραχές στην όραση, ενώ αρκετοί έμπειροι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις βρίσκονται σε μία ηλικία όπου έχουν αρχίσει ούτως ή άλλως να εμφανίζονται οι πρώτες διαταραχές στην όραση. Για το λόγο αυτό πολλοί εργαζόμενοι χρησιμοποιούν στο γραφείο τους οθόνες με διαφορετικό μέγεθος, κάτι που από μόνο του δείχνει τη μεγαλύτερη δυσκολία που θα συναντήσουν εάν επιχειρήσουν να διαβάσουν (πόσο μάλλον και να επεξεργαστούν) ένα έγγραφο σε μία μικρότερη οθόνη ενός tablet, ή ενός κινητού, γεγονός που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την ηλεκτρονική διαχείριση των εγγράφων.
  • Όσο και αν έχει προχωρήσει η τεχνολογία στην επεξεργασία και διακίνηση εγγράφων, στην πράξη εξακολουθεί να είναι πιο πρακτικό και εύκολο (αλλά και φθηνότερο) η κράτηση σημειώσεων σε χαρτί, ενώ το χαρτί δεν κινδυνεύει να αχρηστευθεί εάν πέσει κάτω από το γραφείο (όπως ένα tablet) και μπορεί κάποιος να το έχει πάντα μαζί του άσχετα με το μέγεθος της τσάντας που έχει.

Όσο η τεχνολογία σε αυτό το επίπεδο δε δίνει εύκολες στη χρήση τους και πραγματικά φθηνές λύσεις, οι σημειώσεις (και όχι μόνον) σε χαρτί θα κερδίζουν έδαφος αντί να χάνουν.

Οι νέες δυνατότητες
Ωστόσο, οι ολοένα μεγαλύτερες ανάγκες των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους για ψηφιακό μετασχηματισμό, έχουν οδηγήσει τις εταιρείες που ειδικεύονται στο επιχειρησιακό printing να δημιουργήσουν «έξυπνους» εκτυπωτές που δεν αποτελούν μόνον ένα μέσο εκτύπωσης, αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να γίνουν ένα τμήμα μιας ολόκληρης επιχειρηματικής διεργασίας.

Ειδικότερα, σήμερα η τεχνολογία που ενσωματώνει ένας «έξυπνος» εκτυπωτής τον καθιστά όχι απλά έναν δικτυωμένο εκτυπωτή στον οποίο μπορούν να τυπώνουν όλοι όσοι έχουν συνδέσει τον υπολογιστή τους, το tablet τους ή το κινητό τους με αυτόν, αλλά έναν δικτυωμένο κόμβος, ο οποίος υποστηρίζει πολυάριθμες εφαρμογές στο cloud, που βελτιστοποιούν τις ροές εργασίας και προάγουν την παραγωγικότητα.

Για παράδειγμα, σε ένα γραφείο με έναν «κλασικό» εκτυπωτή, ο εργαζόμενος που θα έχει στα χέρια του ένα έγγραφο προς επεξεργασία και διανομή, θα πρέπει αρχικά να χρησιμοποιήσει την «Α» εφαρμογή για να το σκανάρει, στη συνέχεια τη «Β» εφαρμογή για να επεξεργαστεί το έγγραφο, ενδεχομένως και μία «Γ» εφαρμογή για να επεξεργαστεί μία εικόνα που είτε βρίσκεται στο έγγραφο, είτε θέλει εκείνος να τοποθετήσει σε κάποιο σημείο του εγγράφου.

Κατόπιν, αφού σώσει το επεξεργασμένο έγγραφο τοπικά στον υπολογιστή του, θα χρειαστεί μία «Δ» εφαρμογή για να διανείμει ηλεκτρονικά το έγγραφο αυτό στους κατάλληλους αποδέκτες.

Οι «έξυπνοι» επιχειρησιακοί εκτυπωτές ενσωματώνουν όλες τις παραπάνω λειτουργίες (και όχι μόνον) σε μία μόνο εφαρμογή, η οποία είναι δομημένη έτσι ώστε να χρειάζεται το μικρότερο δυνατό χρόνο από τον εργαζόμενο για τη εκμάθηση και τη λειτουργία της, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα του εργαζόμενου και απαλλάσσοντάς τον από επιπλέον κουραστικές διεργασίες, αλλά και την επιχείρηση από επιπλέον λειτουργικό κόστος, μέσω της βελτίωσης των εταιρικών διεργασιών.


Εξειδικευμένη ανταπόκριση σε «κάθετες» αγορές
Ωστόσο, οι πολλαπλές ενσωματωμένες λειτουργίες των «έξυπνων» εκτυπωτών δε στέκονται μόνο στα παραπάνω, καθώς οι εταιρείες δημιουργούν ενσωματωμένες «δέσμες» λειτουργιών που απευθύνονται σε «κάθετες» αγορές, προκειμένου να καλύψουν ακόμα καλύτερες τις εξειδικευμένες ανάγκες τους.

Για παράδειγμα, η Xerox σχετικά πρόσφατα ανακοίνωσε τα «Xerox Accounts Payable Services» (που προσφέρουν μια σειρά υπηρεσιών επεξεργασίας τιμολογίων, από αυτοματοποιημένη, έως πλήρως ηλεκτρονική τιμολόγηση), τα «Xerox Services for Digital Insurer» (που επιτρέπουν στους ασφαλιστικούς οργανισμούς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις πολλών σημείων επαφής σε ολόκληρο το customer journey), τα «Xerox Services for Digital Patient» (που δίνουν τη δυνατότητα στους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών, από την εισαγωγή ως το εξιτήριο), τα «Xerox Services for Digital Citizen» (που βοηθούν τις Αρχές του Δημόσιου τομέα να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τις ανάγκες του πολίτη), και τα «Xerox Services for Digital Retailer» (που βοηθούν τους εμπόρους λιανικής πώλησης να ενισχύσουν τη δέσμευση και την αφοσίωση των καταναλωτών προς το brand).

Η ασφάλεια σε πρώτο πλάνο
Το θέμα της ασφάλειας είναι κάτι που οι «έξυπνοι» εκτυπωτές αντιμετώπισαν από την αρχή ως τμήμα της εν γένει λειτουργίας τους. Σε αυτό συνέβαλλε σε μεγάλο βαθμό και η επιβολή του κανονισμού GDPR που σε αρκετές περιπτώσεις άλλαξε εκ βάθρων την προσέγγιση των επιχειρήσεων για τις επιχειρησιακές εκτυπώσεις, και τις «ανάγκασε» να σχεδιάσουν από την αρχή το όλο σύστημα, γεγονός που σε πολλές περιπτώσεις οδήγησε και στην προμήθεια νέων «έξυπνων» επιχειρησιακών εκτυπωτών. Πλέον οι «έξυπνοι» εκτυπωτές ενσωματώνουν λειτουργίες ασφαλείας όπως το «pull printing», το οποίο διασφαλίζει ότι πρόσβαση σε μία εκτύπωση που στέλνεται σε έναν κοινόχρηστο επιχειρησιακό εκτυπωτή θα έχει μόνον το στέλεχος που ζήτησε τη συγκεκριμένη εκτύπωση. Για να επιτευχθεί αυτό, ο «έξυπνος» εκτυπωτής δεν εκτυπώνει άμεσα το έγγραφο που του ζητά ο χρήστης, αλλά αρχικά το αποθηκεύει στη μνήμη του. Όταν ο χρήστης φτάσει στον εκτυπωτή, θα πρέπει να πληκτρολογήσει ένα προσωπικό password που του έχει δοθεί, ώστε ο εκτυπωτής να τυπώσει τα έγγραφα που έχει ζητήσει, και με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι μόνον ο αποστολέας των εκτυπώσεων θα έχει πρόσβαση σε αυτές, και δε θα βρίσκονται σε «κοινή θέα» μέχρι να πάει να τις πάρει από τον εκτυπωτή.

Η παραπάνω τεχνολογία αντικαθιστά ουσιαστικά τις πρακτικές των «κλειδωμένων» θυρίδων εκτύπωσης που ενσωμάτωναν πολλοί επιχειρησιακοί εκτυπωτές, όπου η εκτύπωση κάθε εργαζόμενου οδηγείτο σε ένα ειδικό «συρτάρι» που ήταν κλειδωμένο και μπορούσε να ξεκλειδώσει μόνον από το συγκεκριμένο χρήστη. Αυτή η πρακτική όμως εκτός από πιο ακριβή στην υλοποίησή της, ενέχει και τον περιορισμό στον αριθμό των «συρταριών» που μπορεί να διαθέτει ένας εκτυπωτής, και επομένως και των αριθμό των αντίστοιχων χρηστών που μπορεί να εξυπηρετήσει με ασφάλεια.

Οι κατασκευαστές επιχειρησιακών εκτυπωτών δε μένουν ωστόσο μόνον σε πρακτικές όπως οι παραπάνω. Καθώς ο εκτυπωτής αποτελεί πλέον ένα «ενεργό» μέρος του επιχειρησιακού συστήματος (αφού, όπως αναφέρθηκε, ενσωματώνει λειτουργίες που ξεπερνούν κατά πολύ την εκτύπωση και μόνο) που δεν εκτείνεται μόνο σε «τοπικό» επίπεδο, αλλά λειτουργεί και στο cloud, είναι και αυτός (όπως και η υπόλοιπη ψηφιακή υποδομή της επιχείρησης) εκτεθειμένος σε κυβερνο-επιθέσεις και κακόβουλο λογισμικό. Καθώς μάλιστα η εξέλιξη του κακόβουλου λογισμικού πολλές φορές προηγείται της εξέλιξης των «αμυντικών» συστημάτων, μεγάλοι κατασκευαστές επιχειρησιακών εκτυπωτών στρέφονται σε συνεργασίες με εταιρείες εξειδικευμένες στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα δικτυωμένα επιχειρησιακά προϊόντα τους είναι και, κυρίως, θα παραμένουν ασφαλή, με τις λιγότερες δυνατές διαδικασίες και τον ελάχιστο δυνατό χρόνο ενασχόλησης με αυτό. Έτσι, για παράδειγμα, πρόσφατα η Canon ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη McAfee, με βάση την οποία τα προϊόντα της σειράς «imageRUNNER ADVANCE» θα ενσωματώνουν την ενοποιημένη πλατφόρμα «Unified Firmware Platform (UFP)» μέσω της οποίας η συνεργασία των 2 εταιρειών θα διασφαλίζει στους χρήστες της συγκεκριμένης σειράς συσκευών ότι οι συγκεκριμένες συσκευές θα ενσωματώνουν πάντα τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας που θα επιμελείται η McAfee.

Εξέλιξη των τεχνολογιών εκτύπωσης
Σε καθαρά τεχνικό επίπεδο, οι τεχνολογίες εκτύπωσης εξελίσσονται με γνώμονα κυρίως τη μείωση του κόστους, αλλά και την εξασφάλιση της συνέχειας της εκτυπωτικής διαδικασίας μέσω απλούστερων διαδικασιών αναπλήρωσης μελανιών, αλλά και ανατροφοδότησης χαρτιού, χωρίς να χρειάζεται να διακοπεί η επιχειρησιακή λειτουργία του εκτυπωτή.

Για παράδειγμα, πρόσφατα η HP παρουσίασε τον πρώτο στον κόσμο laser εκτυπωτή με ενσωματωμένα δοχεία αναλώσιμου μελανιού που μπορεί να γεμίσει μέσα σε 15 δευτερόλεπτα, χωρίς να απαιτείται «ειδική» γνώση για αυτό (όπως συνέβαινε στους μέχρι σήμερα laser εκτυπωτές), χωρίς κίνδυνο διαρροής toner και χωρίς ο εκτυπωτής να σταματήσει την επιχειρησιακή λειτουργία του. Η νέα αυτή τεχνολογία (HP Smart Tank) «συναγωνίζεται» την υπάρχουσα τεχνολογία INK Tank (την οποία επίσης χρησιμοποιεί η HP σε άλλες σειρές εκτυπωτών της) τόσο στην ευκολία χρήσης, όσο και στο κόστος ανά σελίδα, με τη διαφορά ότι οι εκτυπωτές με τη συγκεκριμένη τεχνολογία έχουν το πλεονέκτημα της ταχύτατης εκτύπωσης λόγω της τεχνολογίας laser.


Τα βασικά προτεινόμενα βήματα
Η μετάβαση από ένα «συμβατικό» σύστημα εκτύπωσης σε ένα «έξυπνο» είναι μία διαδικασία που απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό. Η επιλογή των υπηρεσιών MPS θα βοηθήσει σημαντικά μεν την επιχείρηση, ωστόσο δεν αποτελεί και «πανάκεια», καθώς οι περισσότεροι CIO’s των επιχειρήσεων περιμένουν από τις υπηρεσίες MPS κατά βάση μείωση του κόστους εκτύπωσης και συντήρησης των συστημάτων και δίνουν μικρότερη βάση στην ενσωμάτωση των εκτυπωτών ως τμήματα των επιχειρηματικών διεργασιών που, μεσο-μακροπρόθεσμα, αποφέρουν συνολικά πολύ μεγαλύτερα οφέλη για την επιχείρηση. Επιπλέον, οι υπηρεσίες MPS δεν είναι οικονομικά συμφέρουσες για επιχειρήσεις από ένα μέγεθος και κάτω, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα συμβόλαια χρήσης και συντήρησης μπορεί να είναι ακριβότερα από τη διαχείριση μικρών και ευέλικτων πολυμηχανημάτων. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση αναγκών της επιχείρησης, καθώς και των προσφερόμενων υπηρεσιών, λειτουργιών και υποδομών, με δεδομένα που θα βασίζονται στις δυνατότητες της επιχείρησης, στις αντίστοιχες κινήσεις των ανταγωνιστών της, και στην επιλογή τόσο των δυνατοτήτων που κρίνονται απαραίτητες για την επιχείρηση, όσο και (κυρίως) της πλατφόρμας εκείνης που θα επιτρέψει τόσο την αξιοποίηση του υπάρχοντος σχετικού εξοπλισμού που μπορεί να «ακολουθήσει» τις νέες ψηφιακές διεργασίες, όσο και τη μελλοντική ενσωμάτωση νέων λειτουργιών που θα φέρει η εξέλιξη της τεχνολογίας και θα κριθούν απαραίτητες για την επιχείρηση.

Τέλος, η εκπαίδευση των εργαζόμενων επάνω στις αλλαγές που θα πρέπει να ενσωματώσουν στον τρόπο εργασίας τους προκειμένου να αξιοποιήσουν τις νέες δυνατότητες που τους παρέχονται είναι ένα κρίσιμο και ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα στο οποίο πολλές φορές οι επιχειρήσεις δε δίνουν την απαραίτητη σημασία.

Η εκπαίδευση ενός χρήστη δεν έχει να κάνει μόνον με την εκμάθηση της χρήσης των νέων δυνατοτήτων, αλλά κυρίως με την εμπέδωση της αντίληψης ότι οι αλλαγές που επιφέρουν αυτές στον τρόπο εργασίας του θα είναι στην πράξη προς όφελός του. Μεγάλες εταιρείες μάλιστα έχουν θεσπίσει και διάφορα «bonus» προς τους υπαλλήλους που δείχνουν να υιοθετούν πιο σύντομα τις σχετικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας.

3D printing: Το μέλλον που γίνεται παρόν
Το 3D printing «ακούγεται» όλο και περισσότερο πλέον στις μέρες μας, και σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ η ραγδαία πτώση των τιμών του, καθώς σήμερα μπορεί κάποιος να αποκτήσει έναν «οικιακό» 3D printer με λιγότερα από 500 ευρώ. Οι ανάγκες που εξυπηρετεί το 3D printing είναι ακόμα σχετικά λίγες και «κάθετες», ωστόσο οι μεγάλοι κατασκευαστές επιχειρησιακών εκτυπωτών θεωρούν ότι θα αποτελέσει τη νέα μεγάλη «επανάσταση» στο printing, ιδιαίτερα όταν εξελιχθεί λίγο ακόμα η σχετική τεχνολογία και μπορούν να χρησιμοποιούνται και μέταλλα ως πρώτη ύλη «εκτύπωσης».

Εάν μία επιχείρηση εκτιμήσει πως χρειάζεται έναν 3D printer, θα πρέπει να δώσει προσοχή στην εγγύηση του κατασκευαστή, στην πιστοποίηση του προϊόντος αλλά και στην εκπαίδευση των χρηστών του, καθώς ο μεγάλος βαθμός πολυπλοκότητας των συγκεκριμένων εκτυπωτών απαιτούν προσεκτικό χειρισμό τους.

Καινοτομίες στις τεχνολογίες εκτύπωσης
Η HPS & OPS Area Category Manager Greece & Cyprus της HP Inc., Μαρία Ρυακιωτάκη, περιγράφει τα νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις που δημιουργούν οι τεχνολογίες των νέων εκτυπωτών Neverstop Laser και OfficeJet Pro νέας γενιάς. «Η HP Inc. συνεχίζει να εξελίσσει την έξυπνη εκτύπωση με την εισαγωγή τεσσάρων ανανεωμένων και νέων σειρών εκτυπωτών υψηλής απόδοσης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Ο HP Neverstop Laser είναι o πρώτος εκτυπωτής laser στον κόσμο με ενσωματωμένα δοχεία γραφίτη σχεδιασμένος για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, ενώ η επανασχεδιασμένη σειρά για το σπίτι και το γραφείο HP Smart Tank είναι ιδανική για όσους έχουν ανάγκη από μεγάλο όγκο έγχρωμων εκτυπώσεων για το σπίτι ή τη δουλειά.

Ο επανασχεδιασμένος HP OfficeJet Pro είναι o πιο έξυπνος και ασφαλής εκτυπωτής για μικρές επιχειρήσεις, με νέα σχεδίαση που κάνει την σειρά έως και 39% μικρότερη σε μέγεθος και εξαιρετική συνδεσιμότητα με το self-healing Wi-Fi. Επιπλέον έρχεται η νέα σειρά HP Laser, που προσφέρει εκτυπωτές laser υψηλής απόδοσης σε προσιτή τιμή με τη θρυλική ποιότητα και αξιοπιστία της HP. Μια ακόμη λύση που προσφέρει η HP είναι το Smart App, με το οποίο μπορεί ο καθένας να εκτυπώσει από οποιαδήποτε συσκευή και να σκανάρει αρχεία απευθείας από το κινητό τηλέφωνο με ασφάλεια και προστασία των δεδομένων που εκτυπώνονται.

H HP συνεχίζει να αναπτύσσει και να προσφέρει καινοτόμες λύσεις στους καταναλωτές, που στόχο έχουν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους στην διευκόλυνση της καθημερινότητας στο γραφείο και την απρόσκοπτη εργασία τους.».

Νέες δυνατότητες και ασφάλεια
Ο Business Development Manager της Canon, Ηλίας Μελισσαρόπουλος, εξηγεί πώς η νέα σειρά συστημάτων imageRUNNER προσφέρει νέες δυνατότητες, αλλά και μέγιστη ασφάλεια μέσω της συνεργασίας με τη McAfee. «Σύμφωνα με τις έρευνες της Canon οι εφαρμογές στο cloud καθώς και η εκτεταμένη χρήση φορητών συσκευών, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ροής εργασίας, αποτελούν τις κυρίαρχες τάσεις στον τομέα των enterprise printers.

H Canon για να καλύψει τις τωρινές, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των εταιρικών πελατών της, προσφέρει τη σειρά enterprise εκτυπωτικών συστημάτων imageRUNNER ADVANCE, η οποία βρίσκεται στην 3η έκδοση της τρίτης γενιάς της. Η σειρά imageRUNNER έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την εύκολη και αποτελεσματική συνεργασία με “smart devices”, αλλά και την ενισχυμένη ασφάλεια στην ψηφιοποίηση των εγγράφων, καθώς οι εκτυπωτές είναι πλέον πλήρως δικτυωμένοι με λειτουργίες print και scan to cloud. Η σειρά χαρακτηρίζεται συνολικά από την παροχή πλούσιων χαρακτηριστικών, κορυφαία απόδοση και μέγιστη ασφάλεια, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και στο cloud.

Το ενσωματωμένο λογισμικό ελέγχου McAfee, προστατεύει από απειλές στον κυβερνοχώρο και διασφαλίζει τις ευαίσθητες επιχειρηματικές πληροφορίες, ενώ οι βραβευμένες λύσεις uniFLOW Online και uniFLOW Online Express προστατεύουν τις πολύτιμες και εμπιστευτικές πληροφορίες της επιχείρησης, παρέχοντας ασφαλείς ροές εργασιών εγγράφων και έλεγχο της διαχείρισης εκτύπωσης.».