netweek - Νικόλαος Τσαμπουράκης, CEO, ATC: «Συντονίζουμε το CPN Project και στηρίζουμε την έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών»

Κυριακή, 5 Απριλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Software

Νικόλαος Τσαμπουράκης, CEO, ATC: «Συντονίζουμε το CPN Project και στηρίζουμε την έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών»

20 Φεβρουαρίου 2018 | 10:21 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: innovation,Ευρωπαική Ένωση

Ο Νικόλας Τσαμπουράκης, CEO της ΑΤC (Athens Technology Center), μιλάει στο NetFAX για το ευρωπαϊκό έργο CPN Project, στο οποίο η ATC συντονίζει τους επιμέρους τεχνολογικούς φορείς, επισημαίνοντας τη σημασία που δίνει η εταιρεία στην υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας.

Ποιος είναι ο στόχος του CPN Project, πότε ξεκίνησε και σε τι φάση βρίσκεται τώρα;
Νικόλαος Τσαμπουράκης:
Στόχος του έργου είναι να υλοποιήσει ένα προσωποποιημένο περιβάλλον ροής ειδησεογραφικού περιεχομένου, φιλοδοξώντας να δώσει τη δυνατότητα σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς να προσαρμόσουν το περιεχόμενό τους, έτσι ώστε να μπορούν να προσεγγίσουν ευρύτερο κοινό με υπηρεσίες που θα τους διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό. Από την πλευρά τους, οι χρήστες (καταναλωτές ειδήσεων) θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να αποκτούν πρόσβαση σε ειδησεογραφικό περιεχόμενο προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις τους, στο σωστό χρόνο και στην επιθυμητή μορφή, ανάλογα με την χρησιμοποιούμενη συσκευή. Το έργο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017 και θα διαρκέσει 30 μήνες. Τώρα βρίσκεται στην φάση καθορισμού προδιαγραφών από τους χρήστες και του αρχικού σχεδιασμού του συστήματος.

Με ποιο τρόπο συμβάλει η ATC στο project; Τι σκοπεύετε να κερδίσετε από τη συμμετοχή σας σε αυτό;
Ν. Τσαμπουράκης:
Στο έργο συμμετέχουν μεγάλοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί, εταιρείες του χώρου των Media και τεχνολογικοί φορείς. Η ATC συντονίζει τους επιμέρους τεχνολογικούς  φορείς ενώ έχει αναλάβει και την οργάνωση των δομικών στοιχείων της πλατφόρμας. Επίσης, λαμβάνει μέρος στην τεχνική υλοποίηση και ανάπτυξη των δομικών στοιχείων που έχουν στόχο την ανάλυση περιεχομένου που προέρχεται από τα Κοινωνικά Δίκτυα. Η συμμετοχή της ATC στο έργο συνδέεται άρρηκτα με τη μακρόχρονη δραστηριοποίησή της στην αγορά των media και τη δέσμευσή της να παρέχει ειδικευμένα προϊόντα που αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής, όπως η πλατφόρμα διαχείρισης ειδησεογραφικού περιεχομένου newsasset.

Η συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα της δίνει τη δυνατότητα συγχρηματοδότησης των επενδυτικών της σχεδίων, την ενσωμάτωση επιπλέον λειτουργικοτήτων σε υφιστάμενες λύσεις ή, ακόμα, και τη δημιουργία νέων. Κύριο παράδειγμα αποτελούν οι πλατφόρμες Truthnest και Truly Media που πρόσφατα παρουσιάστηκαν στη διεθνή αγορά, δίνοντας λύσεις στο πρόβλημα της ειδησεογραφικής παραπληροφόρησης (fake news). Ανάλογα, το CPN project θα μας επιτρέψει να προσθέσουμε στο χαρτοφυλάκιο μας τη δυνατότητα προσωποποιημένων αναζητήσεων στην ημερήσια παγκόσμια ροή ειδήσεων. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους των ιδιωτικών φορέων, αλλά και  από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2020.

Συμμετέχετε σε άλλα ευρωπαϊκά projects;
Ν. Τσαμπουράκης:
Η ATC επί σειρά πολλών ετών επενδύει σημαντικά στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, με ιδιαίτερη έμφαση στο χώρο της ειδησεογραφίας. Σημαντικό μέρος της δαπάνης αυτής εξασφαλίζεται μέσω της μακρόχρονης συνεργασίας της με την ΕΕ σε ερευνητικά έργα. Την τρέχουσα περίοδο, η εταιρεία συμμετέχει σε τέσσερα σχετικά έργα, συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Google.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778