netweek - Επενδύσεις για το 5G σχεδιάζει η WIND

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Telecoms

Αντώνης Τζωρτζακάκης: «Το επενδυτικό πλαίσιο γύρω από τη νέα αυτή τεχνολογία είναι μια κρίσιμη πρόκληση για την πολιτεία και τους παρόχους»

Επενδύσεις για το 5G σχεδιάζει η WIND

18 Οκτωβρίου 2018 | 15:47 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Τηλεπικοινωνίες Σχετικές Εταιρίες: WIND ΕΛΛΑΣ

«Η εποχή του 5G δεν ορίζεται ως ακόμα μια συμβατική τεχνολογική εξέλιξη αλλά ως ένας ολόκληρος ανασχηματισμός δικτύου», υποστήριξε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, Chief Strategy Officer της WIND Ελλάς, στο συνέδριο «Towards 5G Enabled Gigabit Society», που διοργάνωσε το ITU(International Telecommunication Union) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, στις 11 & 12 Οκτωβρίου 2018.

Ο A. Τζωρτζακάκης αναφέρθηκε στις «περιοχές – verticals» που θα επηρεαστούν από τη νέα πραγματικότητα του 5G, όπως ο τομέας της υγείας, η ενέργεια, η αυτοκινητοβιομηχανία, οι μεταφορές και η βιομηχανία, επισημαίνοντας πόσο σημαντικό και κρίσιμο για τον κλάδο είναι να μπουν οι σωστές παράμετροι στο επενδυτικό πλαίσιο για όλα τα έργα και τις υποδομές που απαιτεί το 5G.«Το επενδυτικό πλαίσιο γύρω από τη νέα αυτή τεχνολογία είναι μια κρίσιμη πρόκληση για την πολιτεία και τους παρόχους που προετοιμάζονται να επενδύσουν εκατομμύρια για την ανάπτυξη των νέων υποδομών», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής στρατηγικής της WIND, συμπληρώνοντας πως για «Κάθε ευρώ που πρέπει να αποδοθεί στην απόκτηση του φάσματος, θα στερηθεί ουσιαστικά από τις απαραίτητες επενδύσεις στο δίκτυο».

Αναφερόμενος στη χώρα μας, ο Αντώνης Τζωρτζακάκης είπε ότι η WIND έχει ήδη ξεκινήσει τις ενέργειες υπό την αιγίδα του Υπουργείου προκειμένου να εγκαινιάσει τη λειτουργία πιλοτικού 5G το 2019 στην Καλαμάτα. Τόνισε δε, πως λόγω έλλειψης βαριάς βιομηχανίας και οικονομιών κλίμακας στην Ελλάδα, δεν θα μας απασχολήσουν όλες οι περιοχές εφαρμογής 5G, ενώ παράλληλα οι περιορισμοί του διαθέσιμου εισοδήματος θέτουν τη ζήτηση για τις τηλεπικοινωνίες κάτω από έντονες πιέσεις.
Κλείνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο γύρω από την εφαρμογή και χρήση δικτύων 5G, καθώς οι κανονισμοί είναι ιδιαίτερα αυστηροί και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη χρειάζεται να συμμορφώνονται πλήρως.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Special Report

UPS: Ο πιο προηγμένος υπολογιστής είναι τίποτα χωρίς την κίνηση των ηλεκτρονίων…

Αν αναρωτηθούμε τι μας τρομάζει περισσότερο, ένα 24ωρο χωρίς ηλεκτρισμό ή ένα 24ωρο χωρίς νερό, οι περισσότεροι θα απαντήσουμε το δεύτερο. Δεν ισχύει όμως το ίδιο αν η ερώτηση τεθεί σε έναν υπολογιστή. Στην περίπτωσή του, το πέρασμα από την “ύπαρξη” στην “ανυπαρξία” μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου. Όσο δηλαδή θα διαρκέσει η αδράνεια των ηλεκτρονίων μετά το μηδενισμό της διαφοράς δυναμικού.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Business Deals
  • Corporate Performance
  • Projects
  • Products
  • Δημόσιο
  • Συνέδρια
  • Servers
  • New Products
  • logistics

logistics

logistics

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778