Στην πιλοτική εφαρμογή υπηρεσιών Augmented Reality (Επαυξημένης Πραγματικότητας) στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου OTE στην Αθήνα προχώρησε η Cosmote, αξιοποιώντας τη λύση Multi-Access Edge Computing (MEC) της Nokia.

Στόχος της πιλοτικής εφαρμογής είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας Augmented Reality για παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών στους πελάτες Cosmote. Η Cosmote σε συνεργασία με την Nokia και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου OTE δημιούργησε έξι εφαρμογές Augmented Reality για τα εκθέματα του μουσείου. Τοποθετώντας μια έξυπνη συσκευή μπροστά από τα εκθέματα, αυτά ανακατασκευάζονται ψηφιακά και ζωντανεύουν μέσω των εφαρμογών, αναπαριστώντας τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν.

Για παράδειγμα, οι επισκέπτες του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ μπορούν πλέον να δουν τον Samuel Morse να στέλνει ένα μήνυμα μέσω ενός μεταφραστή κώδικα Morse. Η δοκιμαστική εφαρμογή δείχνει τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία Augmented Reality και πώς θα μπορούσε να ενισχύσει την ψηφιακή εμπειρία των επισκεπτών σε οποιοδήποτε μουσείο ή αρχαιολογικό χώρο στην Ελλάδα.