Tην ανασκόπηση μιας «καλής χρονιάς» για τη Vodafone έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για την Ελλάδα, Χάρης Μπρουμίδης, προχωρώντας επίσης τόσο σε ευρύτατες αναφορές στην παρούσα «πρωτοφανή κατάσταση», λόγω της πανδημίας, όσο και σε εξαγγελίες σχεδίων και έργων για την επόμενη ημέρα, επιβεβαιώνοντας την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 500 εκατ. ευρώ την επόμενη τετραετία.

«Υλοποιήσαμε σε επτά εβδομάδες, προγράμματα μηνών ή ετών» Επισημαίνοντας ότι η εκδήλωση της πανδημίας είχε σαν αποτέλεσμα να υλοποιηθούν μέσα σε επτά εβδομάδες προγράμματα, τα οποία διαφορετικά θα απαιτούσαν μήνες ή και χρόνια, ο κύριος Μπρουμίδης τόνισε ότι ο κορονοϊός επιτάχυνε τη μαζική υιοθέτηση νέων τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, προσθέτοντας ότι «κάθε μέρα φέρνει περισσότερη τεχνολογία παντού: στην υγεία και το κράτος, τη βιομηχανία, την εφοδιαστική αλυσίδα και τη λιανική, στην κοινωνία, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση», η ζήτηση για υψηλότερες ταχύτητες είναι συνεχής και οι εξελίξεις ως προς το digital shift των χρηστών είναι ραγδαίες.

Οι στόχοι του επενδυτικού των 500 εκατ. ευρώ
Αναφορικά με το νέο επενδυτικό πρόγραμμα μισού δισ. ευρώ με ορίζοντα υλοποίησης ως το 2024, στόχο έχει τη δημιουργία σύγχρονων ψηφιακών υποδομών στη χώρα, σε οπτικές ίνες και 5G – ήδη εκσυγχρονίζονται οι σταθμοί βάσης, ώστε να είναι έτοιμοι μόλις καταστεί διαθέσιμο το νέο φάσμα ραδιοσυχνοτήτων, από τα τέλη του έτους -, στη δημιουργία τηλεοπτικού περιεχομένου και σε υπηρεσίες νέας γενιάς για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στο ψηφιακό άλμα της χώρας.

Υποθαλάσσιο καλώδιο 610 χλμ. για τη σύνδεση Αττικής με τα νησιά
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η Vodafone Ελλάδας θα ξεκινήσει την κατασκευή και πόντιση υποθαλάσσιου καλωδίου μήκους 610 χιλιομέτρων, που θα συνδέσει την Αττική με Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Κω, Ρόδο και Κρήτη. Δεύτερο υποθαλάσσιο καλώδιο, μήκους 30 χλμ., θα συνδέσει την ηπειρωτική χώρα με την Κέρκυρα. Το έργο έχει προϋπολογισμό ύψους 40 εκατ. ευρώ και αναμένεται να διευρύνει τόσο το αποτύπωμα του ομίλου Vodafone στα παγκόσμια δίκτυα, όσο και τον ρόλο της Ελλάδας στις διεθνείς τηλεπικοινωνίες.

Το 92% του προσωπικού εργαζόταν εξ αποστάσεως Ο κύριος Μπρουμίδης έκανε εκτενείς αναφορές στην αντίδραση της Vodafone, κατά τη διάρκεια του lockdown, με μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων, που σε ποσοστό 92% εργάζονταν από το σπίτι και θα επιστρέψουν όταν αυτοί κρίνουν στη δουλειά, μαζικές αυξήσεις χωρητικότητας στα δίκτυα, αλλά και προσφορές για τους προμηθευτές, τους πελάτες και τις κοινωνικές – υγειονομικές υπηρεσίες. Σχολιάζοντας, τέλος, το θέμα των ημερών, την έρευνα της Rewheel για την ελληνική αγορά κινητής, ο πρόεδρος της Vodafone Ελλάδος τόνισε ότι τέτοιες έρευνες είναι «σύνθετες δουλειές που εξαρτώνται από πολλές παραμέτρους», και ότι πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τις τελικές, μειωμένες τιμές των προγραμμάτων – με τις οποίες ο ίδιος διαφωνεί, αλλά ας όψεται ο σκληρός ανταγωνισμός – τονίζοντας τέλος ότι πρέπει να αποφεύγουν τις ανακρίβειες και τα αναληθή συμπεράσματα.