netweek - H ΠΑΕΓΑΕ αξιοποιεί το Internet of Things για την επιχειρηματική της ανάπτυξη

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Management

H ΠΑΕΓΑΕ αξιοποιεί το Internet of Things για την επιχειρηματική της ανάπτυξη

3 Φεβρουαρίου 2017 | 16:21 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Internet of Things,logistics,News

Για μια εταιρεία 3rd Party Logistics όπως η ΠΑΕΓΑΕ, που διαθέτει μεγάλο αριθμό από οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων (αυτοκινητάμαξες), τα οποία κινούνται συνεχώς για να παραδώσουν και να παραλάβουν αυτοκίνητα από δεκάδες σημεία σε όλη την Ελλάδα, η δυνατότητα λήψης πληροφοριών ανά πάσα στιγμή και για κάθε όχημα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και παραγωγικό εργαλείο.

«Την περσινή χρονιά ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα ενσωμάτωσης έξυπνων συσκευών σε κάποιες από τις αυτοκινητάμαξες μας, μετατρέποντας τις σε ‘‘έξυπνα οχήματα’’ τα οποία δρουν διαδραστικά σε σχέση με τις εκάστοτε συνθήκες και ενημερώνουν τον οδηγό του οχήματος για τυχόν προβλήματα των μηχανικών μερών, αλλά και λανθασμένη οδηγική συμπεριφορά (απότομα φρεναρίσματα, απότομες στροφές, υπερβολική ταχύτητα κτλ.). Έτσι αποκτάμε στοιχεία για την οδηγική συμπεριφορά των οδηγών, τους ποιοτικούς δείκτες του στόλου και μπορούμε να προτείνουμε στους οδηγούς και στους μηχανικούς βελτιωτικές ενέργειες ώστε να επιτύχουμε εξοικονόμηση κόστους καυσίμων και  συντήρησης, αποτροπή βλαβών, αύξηση της ασφάλειας και, βέβαια, έλεγχο οχημάτων και φορτίου.

Τα αποτελέσματα ήταν τόσο ενθαρρυντικά ώστε ήδη υλοποιείται η επέκταση του συστήματος σε ολόκληρο το στόλο» δηλώνει στo NetFAX ο Νίκος Αγραφιώτης, Διευθυντής Πληροφορικής της ΠΑΕΓΑΕ. Στα άμεσα σχέδια της ΠΑΕΓΑΕ είναι η επέκταση χρήσης των έξυπνων συστημάτων στην δραστηριότητα της αποθήκευσης. «Μέσω της διασύνδεσης του συστήματος διαχείρισης αποθήκης με ένα σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής, θα μπορούμε να παρακολουθούμε όλα τα στάδια παραλαβής ή/και φόρτωσης εμπορευμάτων, έκδοσης παραστατικών διακίνησης, μεταφοράς και παράδοσης ώστε να γνωρίζουμε τόσο εμείς όσο και οι πελάτες μας με πολύ μεγάλη ακρίβεια την ακριβή ώρα παραλαβής και παράδοσής τους» επισημαίνει ο Ν. Αγραφιώτης.

Ένα ακόμη πεδίο ανάπτυξης για την τρέχουσα χρονιά θα είναι ο εκσυγχρονισμός της διαχείρισης απομακρυσμένων γεωγραφικά αποθηκών οι οποίες αποτελούν μια εκ των δραστηριοτήτων της ΠΑΕΓΑΕ, αντικαθιστώντας την μέχρι σήμερα παραδοσιακή λειτουργία, κάνοντας χρήση νέων τεχνολογιών. «Ο μετασχηματισμός λειτουργίας και ελέγχου με ηλεκτρονικά μέσα, απαιτεί τον επανασχεδιασμό των επιχειρησιακών μας λειτουργιών και την εκπόνηση νέων επιχειρηματικών σχεδίων που θα ενσωματώνουν σχεδόν ολοκληρωτικά τις τεχνολογίες της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών με έμφαση στο mobile επιχειρείν. Στόχος όλων αυτών είναι να δοθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης όλων των απαιτούμενων ενεργειών μέσω έξυπνων συσκευών (smartphones, tablets) με απευθείας ενημέρωση του κεντρικού μηχανογραφικού συστήματος».

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778