netweek - Καταλυτικός ο ρόλος των ΙΤ Projects για την ανάπτυξη της APIVITA

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Management

Καταλυτικός ο ρόλος των ΙΤ Projects για την ανάπτυξη της APIVITA

17 Μαρτίου 2017 | 10:28 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Investments,Projects

Η APIVITA, αξιοποιεί την Πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες με σκοπό την ανάπτυξή της, καθώς και την επίτευξη των στρατηγικών της στόχων.

Η Διεύθυνση Πληροφορικής της εταιρείας ξεφεύγει από τον καθιερωμένο υποστηρικτικό της ρόλο, και «αναπτύσσει business» μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας. «Με γνώμονα τα παραπάνω και τις ανάγκες που έπρεπε να καλυφθούν με τη δημιουργία του νέου εργοστασίου της εταιρείας στο Μαρκόπουλο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία και η παραγωγή, προχωρήσαμε το τελευταίο διάστημα στην ανάπτυξη και υλοποίηση σημαντικών IT projects που αποτελούν τον λειτουργικό κορμό της APIVITA» δηλώνει στο NetFAX ο Γιώργος Γόγονας, IS Project Manager της APIVITA SA.

Ανάμεσα σε αυτά η εγκατάσταση της Business Intelligence εφαρμογής της Targit - τον Ιανουάριο έγινε η αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση Decision Suite 2017 - που αποτελεί «ένα εργαλείο που δίνει real time πληροφόρηση σε όλα τα τμήματα (Διοίκηση, Πωλήσεις, Marketing, Λογιστήριο), τα οποία μπορούν πλέον άμεσα και γρήγορα να οδηγηθούν στην σωστή λήψη αποφάσεων». Η πλατφόρμα ΒΙ της Targit συνεχώς θα εξελίσσεται από τη Διεύθυνση Πληροφορικής, προσαρμοζόμενη στις εκάστοτε ανάγκες της εταιρείας.

Επιπλέον, έγινε η επέκταση του Microsoft Dynamics NAV με την προσθήκη του module Yaveon Probatch, με σκοπό να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική παρακολούθηση της παραγωγικής διαδικασίας, ο καλύτερος προγραμματισμός της παραγωγής, η διαχείριση της αποθήκης και η λεπτομερής καταγραφή των ποιοτικών ελέγχων, για τα προϊόντα και τις πρώτες ύλες. Μέσα στο έτος έχει προγραμματιστεί για την Ελλάδα η αναβάθμιση του Microsoft Dynamics NAV στην τελευταία έκδοση.

Συνεχώς, δε, εξελίσσεται το Entersoft CRM και SFA- στο πλάνο είναι να επεκταθεί και στους merchandisers της εταιρείας -  το οποίο παρέχει στα τμήματα πωλήσεων και marketing σε Ελλάδα και Ισπανία όλες τις σημαντικές πληροφορίες, οποιαδήποτε στιγμή και σε πραγματικό χρόνο μέσα από μια φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα. Αρχές του 2017 η εταιρεία προχώρησε σε αντικατάσταση του κεντρικού data storage της σε συνεργασία με την IQ Solutions.

Το νέο storage αντικατέστησε τον υφιστάμενο εξοπλισμό και αποτελείται αποκλειστικά από SSD δίσκους, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία «All-Flash». «Το σύστημα στο μέγιστο φορτίο αποδίδει 150.000 IOPS με average latency κάτω από 1ms, ενώ ο συνδυασμός χαρακτηριστικών  όπως «deduplication» και «compression» ανήλθε στην αναλογία 3.4:1, που σημαίνει ότι, για κάθε 1ΤΒ ωφέλιμης χωρητικότητας του συστήματος, μπορούμε να αποθηκεύσουμε έως και 5ΤΒ πραγματικών δεδομένων» επισημαίνει ο Νίκος Κόλλιας, Network & Systems Administrator της εταιρείας.

Τέλος, συνεχώς γίνονται πράγματα στο θέμα του BYOD, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε έναν οργανισμό όπως είναι η APIVITA, μεγάλο μέρος των εργαζομένων ανήκει στην κατηγορία «Mobile Users».

Netweek Online( 17 Μαρτίου 2017)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778