netweek - Kαταλυτικό το ΙΤ για την ανάπτυξη του City Unity College

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020

Είσοδος Χρήστη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Management

Kαταλυτικό το ΙΤ για την ανάπτυξη του City Unity College

31 Αυγούστου 2017 | 11:52 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: εκπαίδευση

Το City Unity College αξιοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες, τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην επιχειρηματική του λειτουργία.

«Ένα από τα IT projects που τρέχουμε αυτήν την περίοδο είναι η μετατροπή των physical servers σε virtual servers, κάτι που θα μας επιτρέψει να συγχωνεύσουμε τις υποδομές, μειώνοντας το κόστος. Επιπλέον, θα έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε γρήγορα έναν virtual server σε άλλον server σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος. Έτσι θα επιτύχουμε βελτιωμένο disaster recovery, αλλά και μια πιο αποτελεσματικότερη διαχείριση των υπολογιστικών μας πόρων» δηλώνει στο NetFAX o Γιώργος Ντέμος, IT Manager του City Unity College.

Η Διεύθυνση Πληροφορικής του κολεγίου επενδύει, επίσης, στην υλοποίηση ενός κεντρικού συστήματος CRM/ERP «το οποίο με τη βοήθεια τεχνολογιών VPN (Virtual Private Network), θα μας βοηθήσει στην ενοποίηση και κεντρική διαχείριση των συστημάτων του ομίλου σε Ελλάδα και Κύπρο (το τελικό δίκτυο θα περιλαμβάνει 4 campus στην Αττική και 2 στην Κύπρο)».
Ένα άλλο project που έτρεξε πιλοτικά και φέτος θα λειτουργήσει σε όλα τα campus του κολεγίου είναι η δημιουργία ενός συστήματος μαζικής διαχείρισης υπολογιστικών συστημάτων, μέσω της δημιουργίας κλώνων και της απομακρυσμένης εγκατάστασής τους στους υπολογιστές του κολεγίου.

«Επενδύοντας σε αυτοματισμούς και σε κεντροποιημένα συστήματα όπως αυτό, γλιτώνουμε πολύ χρόνο και μπορούμε να έχουμε μια πλήρη εικόνα του ομίλου» σημειώνει ο Γ. Ντέμος. Στόχος είναι να μπορούν τα πάντα να γίνουν remote. «Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους για την επιχείρηση, καθώς θα είναι εφικτή η απομακρυσμένη διαχείριση των campuses, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία επιπλέον προσωπικού στις εγκαταστάσεις τους. Αν, για παράδειγμα, το campus στην Κύπρο αντιμετωπίζει αυξημένο αριθμό τεχνικών προβλημάτων, η ομάδα IT στην Αθήνα μπορεί να συμβάλει στην επίλυση τους εξ’ αποστάσεως». Η Διεύθυνση Πληροφορικής του κολεγίου βρίσκεται, επιπλέον, στη διαδικασία υλοποίησης intranet/extranet για εσωτερική ενημέρωση.

Το συγκεκριμένο σύστημα, εκτός από τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός intranet/extranet,  θα είναι εμπλουτισμένο και με έξτρα δυνατότητες (time tracking,project  management & process tracking κ.λπ.). «Πολύ σημαντική είναι και η επένδυση σε ένα disaster recovery plan» σημειώνει. Τέλος, αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το τμήμα του κατά την υλοποίηση των IT Projects, ο Γ. Ντέμος αναφέρει: «ο χρόνος υλοποίησης ,αλλά και ο έλεγχος του ΙΤ budget αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για εμάς, όπως και η βέλτιστη κατανομή των εργασιών στην ομάδα μας, ειδικά όταν καλούμαστε να υλοποιήσουμε ταυτόχρονα πολλά projects..».

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778