Η SABO αποτελεί ηγετική δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο, στη μελέτη και κατασκευή ολοκληρωμένων λύσεων βιομηχανικών μονάδων κεραμοποιίας.

Διαθέτει τρείς θυγατρικές εταιρίες σε Ρουμανία, Ιταλία και Βραζιλία και ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την προσθήκη των τομέων της Γενικής Βιομηχανίας και της Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, οι ανάγκες του ομίλου σε χρήση νέων τεχνολογιών και αναβάθμισης των ψηφιακών υπηρεσιών προς χρήστες και πελάτες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. «Σε αυτή την κατεύθυνση το τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων και υποδομής IT της εταιρείας, με την αρωγή της διοίκησης του ομίλου, έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό της ψηφιακής μετάβασης της SABO S.A» δηλώνει στο NetFAX ο Μηνάς Πάντος, Διευθυντής Πληροφορικής της SABO.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν σχεδιαστεί μια σειρά από σημαντικά έργα ΙΤ, όπως είναι  επιγραμματικά τα εξής:
-Πλήρης αναβάθμιση της δικτυακής υποδομής της εταιρείας, καθώς και σύνδεση του δικτύου οπτικών ινών.
-Νέα ασύρματη (μικροκυματική) σύνδεση για αύξηση του εύρους δικτύου στη διασύνδεση με το Internet (με την Originet S.A.).
-Θωράκιση της διασύνδεσης με τον έξω κόσμο με την παραμετροποίηση του υφιστάμενου εξοπλισμού firewall, web filtering, intrusion prevention κ.λπ.
-Νέος σχεδιασμός και υλοποίηση του core infrastructure για την virtual υποδομή της εταιρείας. Δημιουργία cluster (ESXI powered) για την επίτευξη redundancy και high availability της virtual υποδομής.
-Ενοποίηση των δικτύων φωνής και δεδομένων και εγκατάσταση/ παραμετροποίηση νέου τηλεφωνικού κέντρου (asterisk based).
-Ενοποίηση υπηρεσιών e-mail και αυτοματισμού γραφείου (με χρήση του Office 365) και ταυτόχρονη μετάβαση των υπηρεσιών στο cloud (Windows Azure).
-Σχεδιασμός και υλοποίηση νέας ιστοσελίδας.
-Νέα πλατφόρμα για web conferencing (auvious.com) και διασύνδεση της με το τηλεφωνικό κέντρο και την εταιρική ιστοσελίδα.

Όσον αφορά τον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής η Διεύθυνση Πληροφορικής έχει προγραμματίσει, μεταξύ άλλων, τα εξής projects:
-Remote data acquisition. Συλλογή και επεξεργασία δεδομένων από βιομηχανικές μονάδες για αξιολόγηση τρόπου λειτουργίας, προληπτική συντήρηση, reporting οικονομικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών των μηχανών, alarming.
-Παραμετροποίηση αλγορίθμων για την αναγνώριση αντικειμένων μέσω ψηφιακών καμερών με στόχο τον ποιοτικό έλεγχο στη γραμμή παραγωγής ή/και την πρόληψη ατυχημάτων.

«Η SABO SA για τα επόμενα χρόνια έχει τοποθετήσει σε υψηλή προτεραιότητα την ψηφιακή μετάβαση των υπηρεσιών της, τόσο στο εσωτερικό της όσο και προς τους πελάτες της, καθώς και την ανάπτυξη και διασύνδεση του IT με την παραγωγή, με στόχο να κατέχει ηγετική θέση στην υλοποίηση industry 4.0 πρακτικών στον τομέα της παραγωγής αλλά και των ολοκληρωμένων λύσεων» αναφέρει ο Μ. Πάντος, χαρτογραφώντας τη μετάβαση της εταιρείας στη νέα ψηφιακή εποχή.