netweek - O Μιχάλης Μωραϊτης αποχώρησε από τον Όμιλο Θεοχαράκη

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Management

Μετά από 18 χρόνια

O Μιχάλης Μωραϊτης αποχώρησε από τον Όμιλο Θεοχαράκη

19 Μαρτίου 2019 | 14:33 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Μετακινήσεις Στελεχών

Ο Μιχάλης Μωραϊτης αποχώρησε την Παρασκευή από τον Όμιλο Θεοχαράκη, όπου τα τελευταία 18 χρόνια ασκούσε το ρόλο του CIO.

Στη διάρκεια της θητείας του έστησε από το μηδέν την Πληροφορική του Ομίλου, αναπτύσσοντας, μεταξύ άλλων, το πρώτο στην Ελλάδα σύστημα διαχείρισης dealers (DMS) στο cloud (το οποίο βραβεύτηκε τρεις χρόνιες από την IBM Αμερικής ως πρότυπο case study), ενώ δημιούργησε τις υποδομές για τη λειτουργία και την υποστήριξη των 3.000 χρηστών και των τεσσάρων B2B shops του Ομίλου. Οι δράσεις της Διεύθυνσης Πληροφορικής, που ηγείτο επί 18 έτη, έχουν λάβει σειρά σημαντικών διακρίσεων τόσο σε ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Στην τριαντάχρονη καριέρα του έχει αποκτήσει την ικανότητα να πετυχαίνει δύσκολους στόχους, μέσα από τον επανασχεδιασμό και την επαναδιαμόρφωση λειτουργιών και τη δημιουργία νέων δρόμων ανάπτυξης, ενώ έχει βελτιστοποιήσει την οργάνωση εταιρειών που αντιμετώπιζαν προβλήματα. Η εμπειρία του σε μεγάλης κλίμακας και πολύπλοκα projects, όπως και η δυνατότητά του να οραματίζεται τον ψηφιακό μετασχηματισμό και να επανατοποθετείται με επιτυχία στις προκλήσεις του μέλλοντος, έχει αναγνωριστεί από το επαγγελματικό του περιβάλλον.

Στην πορεία του στο χώρο έχει αναλάβει μεγάλες θέσεις ευθύνης σε συμβουλευτικές εταιρείες, όπως οι Andersen Consulting, Accenture και Ernst & Young και σε οργανισμούς οπως ο Ομιλος Θεοχαράκης, Νοσοκομείο Υγεία, και στο e-commerce όπως στο koolfly.com. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες επιτροπές αξιολόγησης projects Πληροφορικής, και σε συμβουλευτικούς ρόλους, κι έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε μια πληθώρα συνεδρίων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Ακόμα, έχει να επιδείξει ένα πλούσιο συγγραφικό έργο, αρθρογραφώντας στον ειδικό τύπο των επιχειρήσεων και της Πληροφορικής. Σημειώνεται ότι ο Μ. Μωραϊτης ανέλαβε πρόσφατα τη θέση του προέδρου του ΕΙΠ (Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής & Επικοινωνιών), μετά από 12 χρόνια θητείας σε αυτό, και είναι πλέον μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Παράλληλα, είναι Αντιπρόεδρος και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Hellenic CIO Forum και μέχρι πρότινος ήταν μέλος ΔΣ στο European CIO Association στις Βρυξέλλες. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του NetFAX, θα αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη ενός νέου πανευρωπαϊκού οργανισμού που θα εδρεύει στις Βρυξέλλες, που πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και επίσημα, αποτελώντας σημείο αναφοράς για το μέλλον της Πληροφορικής στην Ευρώπη – θα είναι επίσης και μέλος του ΔΣ που θα συσταθεί (περισσότερα γι’ αυτό θα ανακοινωθούν από το NetFAX μέσα στις επόμενες ημέρες).

Netweek Online( 19 Μαρτίου 2019)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778