Η Ελλάδα συγκέντρωσε συνολική βαθμολογία 0,36 και κατατάσσεται στην 26η θέση μεταξύ των 28 κρατών μελών της Ε.Ε., σύμφωνα με τον Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (Digital Economy and Society Index), που ανέπτυξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τη συνδεσιμότητα (με συνολική βαθμολογία 0,41. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το 100% των ελληνικών νοικοκυριών έχουν πρόσβαση σε σταθερές ευρυζωνικές υπηρεσίες, το 37% δεν έχει ακόμη συνδρομή σε αυτές. Στις διαδικτυακές υπηρεσίες και στο ανθρώπινο κεφάλαιο η Ελλάδα συγκέντρωσε συνολικές βαθμολογίες 0,33 και 0,36, αντίστοιχα.

Η χώρα υστερεί από την πλευρά της ζήτησης, με χαμηλό επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων (μόνο το 59% είναι τακτικοί χρήστες του διαδικτύου, ενώ το 33% δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο) και εμπιστοσύνης (οι περισσότεροι Έλληνες εξακολουθούν να μην πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές ή ηλεκτρονικές συναλλαγές). Η ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας από τις επιχειρήσεις είναι ο τομέας όπου Ελλάδα έχει τις καλύτερες επιδόσεις, δεδομένου ότι έχει βαθμολογηθεί με 0,31.

Οι διαδικτυακές δημόσιες υπηρεσίες αποτελούν βασική πρόκληση για την Ελλάδα, δεδομένου ότι η χώρα είναι μεταξύ των τελευταίων στην Ε.Ε. (με βαθμολογία 0,35). Ωστόσο, είναι θετικό ότι το 38% των χρηστών έχουν ανταλλάξει συμπληρωμένα έντυπα με τη δημόσια διοίκηση μέσω διαδικτύου. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην ομάδα χωρών με χαμηλές-επιδόσεις και οι επιδόσεις της είναι χαμηλότερες του μέσου όρου.