netweek - Στο σταυροδρόμι των επιλογών και των αλλαγών

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Είσοδος Χρήστη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Industry

Στο σταυροδρόμι των επιλογών και των αλλαγών

10 Απριλίου 2018 | 12:53 Γράφει ο Αντώνης  Βαμβακάρης Topics: Editorial

Τα μηνύματα που έρχονται από τα διάφορα μέτωπα προόδου της τεχνολογίας δείχνουν ότι τα μεγάλα θέματα συγκλίνουν και αλληλοεξαρτώνται. Συγχρόνως όμως ανοίγουν νέα μέτωπα προβληματισμού και προτεινόμενων εναλλακτικών λύσεων.

Ασφάλεια, ψηφιακός μετασχηματισμός και μεταφορά δεδομένων στο cloud είναι τρία μεγάλα θέματα, που αν και μοιάζουν να έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, αυτό τον καιρό συγκλίνουν και δείχνουν το ένα να εξαρτάται από το άλλο, το ένα να γίνεται προϋπόθεση και συμπλήρωμα για την υλοποίηση του άλλου.

Μια άποψη που ακούγεται όλο και περισσότερο τελευταία είναι αυτή που υποστηρίζει ότι για να περάσεις στο digital πρέπει να είσαι στο cloud και αντίστροφα. Και φυσικά αυτό ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στο θέμα της ασφάλειας και της διαχείρισης των δεδομένων που είναι στο cloud. Αν στο παραπάνω βάλουμε και το κερασάκι του GDPR και της ανάγκης συμμόρφωσης στους κανόνες του, έχουμε μια αλυσίδα που όπως πολύ σοφά είπε ένας από τους καλεσμένους του τεύχους αυτού, είναι τόσο ισχυρή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της.

Σε αυτό το πεδίο εξελίξεων το Microsoft Azure και το οικοσύστημα που το υποστηρίζει είναι ένα σημαντικό παράδειγμα ολοκληρωμένης λύσης, που έχει αναπτύξει ξεχωριστή δυναμική και αξίζει της προσοχής μας. Αναζητούμε λοιπόν τα στοιχεία που βοηθούν στη σύγκλιση υπηρεσιών και τεχνολογιών και τα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι το σύστημα αυτό αποδίδει.

Και στο σημείο αυτό μπαίνει ο προβληματισμός, ποιος είναι ο αρμόδιος μέσα σε μια επιχείρηση για το καθένα από τα παραπάνω και ποιες πρέπει να είναι οι διαδικασίες ενημέρωσης μεταξύ των τριών αυτών παραμέτρων για να λειτουργήσει τελικά το σύστημα. Μήπως οι διεργασίες αυτές δημιουργούν νέες ισορροπίες μεταξύ των διοικητικών στελεχών μιας εταιρείας αλλά και την ανάγκη για αναδιοργάνωση αρμοδιοτήτων, ακόμη και θέσπιση ειδικών θέσεων διαχείρισης και οργάνωσης του ψηφιακού μοντέλου της επιχείρησης; Φαίνεται πως η πορεία του επιχειρηματικού κόσμου προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της έχει να μας επιδείξει ακόμη πολλά νέα μονοπάτια και επιλογές που ίσως δεν είχαμε προγραμματίσει. Άλλωστε η επικαιρότητα είναι γεμάτη από παραδείγματα που δείχνουν πόσο επιβεβλημένη είναι η ανάγκη για ενέργειες που να εξασφαλίζουν τα δεδομένα μας, αλλά και να μας κάνουν να είμαστε υποψιασμένοι για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Τόσο στις επιχειρηματικές μας αποφάσεις όσο και στις προσωπικές μας περιηγήσεις στον ψηφιακό κόσμο.

netweek (T. 412)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778