netweek - H Pobuca-Sieben επεκτείνεται σε τέσσερις χώρες

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Industry

Με όχημα το Pobuca CRM Suite και αξιοποιώντας επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ

H Pobuca-Sieben επεκτείνεται σε τέσσερις χώρες

25 Ιουλίου 2019 | 16:16 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: New Business

Η Pobuca-Sieben ολοκλήρωσε με επιτυχία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NetFAX, το νέο κύκλο χρηματοδότησής της, με 2 εκατ. ευρώ να μπαίνουν στα ταμεία της από Έλληνες και Βρετανούς επενδυτές.

Αυτό το ποσό προστίθεται στα 5 εκατ. ευρώ, τα οποία είχαν επενδυθεί στην εταιρεία το 2016, όταν ξεκινούσε ο μεγάλος μετασχηματισμός της, την εποχή που συνειδητοποιούσε ότι η εξωστρέφεια και η τεχνολογική καινοτομία αποτελούσε μονόδρομο και όχι επιλογή. Τότε η εταιρεία είχε πάρει την απόφαση να μετατρέψει το μοντέλο  λειτουργίας σε SaaS, στοχεύοντας ξεκάθαρα στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό.

Τρία χρόνια μετά η νέα επένδυση έρχεται να ενισχύσει αυτό το στόχο, υποστηρίζοντας τόσο τα σχέδια της εταιρείας για την αξιοποίηση των αγορών του εξωτερικού, όσο και την ενίσχυση του τμήματος R&D με σκοπό την ενσωμάτωση προηγμένων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στη σουίτα Pobuca CRM Suite. Η εταιρεία έχει ιδρύσει ήδη γραφεία στο Λονδίνο από το 2016, ενώ το α’ εξάμηνο του 2019 ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα τοπικά παραρτήματα σε Πολωνία, Αργεντινή και Ντουμπάϊ, με την Κύπρο να ακολουθεί σύντομα.

Η Πολωνία και το Ντουμπάϊ επιλέχθηκαν γιατί αποτελούν ταχύτατα αναπτυσσόμενες αγορές στον κλάδο των brands & retailers (B2B2C & B2C), όπου εξειδικεύεται η Pobuca-Sieben. Επίσης η Telefonica, η οποία επένδυσε στην εταιρεία το 2018, θα αναλάβει τη διανομή του Pobuca CRM Suite στην αγορά της Αργεντινής, ενώ έπονται η Κολομβία και το Περού.

Η μαζική διανομή των προϊόντων της Pobuca-Sieben από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους έχει στρατηγική σημασία στο μοντέλο πωλήσεων της, καθώς της επιτρέπει να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα τεράστιο πελατολόγιο, αρχικά χωρίς κόστος και ακολούθως αξιοποιώντας τα έσοδα που θα φέρουν οι μεγαλύτερες και ακριβότερες εκδόσεις.

Στόχος της Pobuca-Sieben είναι να γίνει παγκόσμιος leader στην αγορά του CRM & productivity μέσω της Pobuca CRM Suite, αξιοποιώντας cloud τεχνολογίες της Microsoft (όπως τα Microsoft Dynamics 365, Office 365 και Azure). Στην ελληνική αγορά πλαισιώνει το οικοσύστημα του CRM με λύσεις productivity,  collaboration και Business Intelligence, υλοποιώντας ολοκληρωμένα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού.

Εστιάζοντας στην τεχνητή νοημοσύνη, όπου έχει κάνει ήδη σημαντικές επενδύσεις για την αυτοματοποίηση λειτουργιών της Pobuca CRM Suite με χρήση ψηφιακών βοηθών (virtual assistants). Οι ψηφιακοί βοηθοί διαθέτουν εξειδικευμένες ικανότητες (AI skills) σε θέματα αυτοματοποίησης πωλήσεων, marketing, customer service & consumer engagement.

Netweek Online( 25 Ιουλίου 2019)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778