netweek - Σε φουλ ρυθμούς ψηφιακού μετασχηματισμού και καινοτομίας η Affidea Ευρωιατρική

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Σε φουλ ρυθμούς ψηφιακού μετασχηματισμού και καινοτομίας η Affidea Ευρωιατρική

8 Μαρτίου 2017 | 13:09 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: innovation,Investments

Μια σειρά δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού βρίσκεται σε εξέλιξη στην Affidea Eυρωιατρική.

Στο πλαίσιο αυτών η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνία με την αγγλική εταιρεία Biotronics3D για την αρχειοθέτηση ιατρικών εικόνων και διάγνωσης στο cloud σε servers PACS (Picture Archiving and Communication Systems). «Έτσι θα αξιοποιήσουμε, μεταξύ άλλων και το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει η Biotronics3D, το οποίο μέσω διανυσματικής ανάλυσης στις ιατρικές εικόνες μπορεί να εντοπίζει αλλοιώσεις στις ακολουθίες των εικόνων και στη συνέχεια τις πιθανές βλάβες όπου υπάρχει πρόβλημα, βοηθώντας τους ιατρούς στη διάγνωση» δηλώνει στο NetFAX o Στάθης Βεληβασάκης, IT Manager της Affifea Ευρωιατρική.

Παράλληλα, στα άμεσα πλάνα της εταιρείας είναι η «κεντρικοποίηση» και επέκταση των ιατρικών πληροφοριακών συστημάτων της  – LIS (Laboratory Information Systems), RIS (Radiology Information Systems) και PACS – μέσω της συμφωνίας που έχει υπογράψει με την Ελληνική εταιρεία Infomed. «Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε μια integrated, συνδεδεμένη λύση για όλα τα συστήματα μας, δημιουργώντας μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα που θα βελτιώσει τις υφιστάμενες δομές και παράλληλα θα ενισχύσουμε την διασφάλιση και  την ακεραιότητα των δεδομένων καθώς και τις διαδικασίες που εφαρμόζουμε» συμπληρώνει.

Μέσω της ανάπτυξης και νέων τεχνολογιών eCommerce η Affidea Ευρωιατρική θα  διευκολύνει σημαντικά τους ασθενείς της. Για παράδειγμα, «μέσω του συστήματος της Biotronics3D θα ενημερώνονται οι ασθενείς αυτόματα μέσω SMS ότι οι εξετάσεις τους θα είναι έτοιμες και στη συνέχεια θα μπορούν να μπουν στο cloud για να δουν τις εξετάσεις τους (χρησιμοποιώντας κωδικούς).

Θα αναβαθμιστούν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του κλεισίματος ραντεβού μέσω του διαδικτύου, η παραλαβή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στο email, οι ειδοποιήσεις των ετοίμων αποτελεσμάτων,  η πρόσβαση στον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο του ασθενούς τόσο από τον ίδιο τον ασθενή ή από τον επιλεγμένο κλινικό ιατρό».

Ακόμα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την εναρμόνιση με τον ευρωπαϊκό νόμο GDPR, η Affidea Ευρωϊατρική έχει ξεκινήσει μια σειρά από δράσεις. Όπως είναι η μεταφορά του AD (Active Directory) και Exchange σε μεγαλύτερο σύστημα με αυστηρότερα μέτρα προφύλαξης, αλλά και η λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας για την τήρηση των όσων αναφέρονται στο νόμο.

Όλα τα παραπάνω πληροφοριακά συστήματα προετοιμάζονται ώστε να είναι να συμβατά με τη νέα ομογενοποιημένη πλατφόρμα τύπου Big Data που θα υλοποιήσει ο Όμιλος και στις 18 χώρες που δραστηριοποιείται, η οποία έχει σχεδιαστεί και αναμένεται να εφαρμοστεί στο μέλλον  εξασφαλίζοντας την ομογενοποίηση των ιατρικών αποτελεσμάτων σε όλα τα ιατρικά του ανά τον κόσμο.
Στο πλαίσιο ευθυγράμμισης με την επιχειρηματική λειτουργία, η Διεύθυνση Πληροφορικής της Affidea Ευρωιατρική έτρεξε το 2016 μια σειρά από σημαντικά IT Projects.

Όπως ήταν η σύναψη της στρατηγικής συμφωνίας με την Vodafone/HOL για την ανάπτυξη υπηρεσιών τηλεματικής και τηλεφωνίας (κινητής και σταθερής) και φιλοξενίας στο data center της, ο επανασχεδιασμός του δικτύου MPLS (Multiprotocol Label Switching) σε συνεργασία με την εταιρεία PSP, η εγκατάσταση εξοπλισμού προστασίας (firewalls ASA 5501, Firewalls fortigate για web filtering, cisco catalyst switches, sonicwall για τον έλεγχο πρόσβασης τρίτων, routers cisco 2960 κ.λπ.) σε κάθε local server room και στα κεντρικά γραφεία, η ενίσχυση στο network physical security των ιατρικών κέντρων με υιοθέτηση υποδομών ελέγχου και περιορισμένης προσβασιμότητας στα server rooms με την τοποθέτηση access controls και δικτυακών καμερών και η αντικατάσταση όλου στόλου του hardware με προϊόντα της DELL servers application & data, network devices και σταθμών εργασίας.

Τέλος, «Δίνοντας έμφαση σε όλους τους τύπους ασφάλειας προς τους ασθενείς μας, υιοθετούμε και εφαρμόζουμε τεχνολογίες που συνδράμουν με ποιοτικά κριτήρια στην βελτίωση των υπηρεσιών μας. Δύο βασικά projects που έτρεξαν χρησιμοποιώντας υψηλή τεχνολογία.

Για το DOSE Excellence project έχουν εγκατασταθεί σε όλες τις μονάδες υποδομή με λογισμικό που καταγράφει και παρακολουθεί βάσει πρωτοκόλλων τη δόση ακτινοβολίας για κάθε ασθενή με σκοπό της ελαχιστοποίηση της και το MRI Excellence project αναλύει συμβάλλοντας στην ομογενοποίηση των διαδικασιών, ώστε μια εξέταση να διαρκέσει τον ελάχιστο δυνατό χρόνο, ακολουθώντας όλα τα βασικά βήματα μέσω πρωτόκολλών της εξέτασης φέρνοντας το βέλτιστο αποτέλεσμα» επισημαίνει ο Σ. Βεληβασάκης.

* Η Affidea έχει παρουσία σε 18 χώρες με συνολικά 300 Μονάδες και είναι οργανισμός παροχής ιατρικών υπηρεσιών και ανήκει στη Waypoint Capital, τον μεγαλύτερο επενδυτή σε Life Sciences. Ο μεγαλύτερος επενδυτής της Ευρώπης στην αγορά της Προηγμένης Διαγνωστικής και της Ακτινοθεραπείας.

Ο μεγαλύτερος και πιο έμπειρος πάροχος υγειονομικής περίθαλψης κάτω από το Μοντέλο Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (Public Private Partnership) και αναπόσπαστο μέρος των εθνικών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης. Στην Ελλάδα η Αffidea Ευρωιατρική είναι η ελληνική θυγατρική εταιρεία της Affidea και ξεκίνησε την λειτουργία της στην Ελλάδα το 2005.Στόχος είναι να αποτελέσει και στην Ελλάδα τον σημαντικότερο πάροχο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Tα 15 διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου στην Ελλάδα εφαρμόζοντας πιστά τα υψηλά επίπεδα λειτουργίας της μητρικής Affidea, ανταποκρίνεται επιτυχώς στην ευθύνη εξασφάλισης της άριστης ποιότητας αποτελεσμάτων των διαγνωστικών εξετάσεων στα εργαστήριά της.

Netweek Online( 8 Μαρτίου 2017)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778