netweek - Ξεκίνησε το χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έργο ICARUS

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

H Ubitech έχει αναλάβει το συντονισμό και τη διαχείρισή του

Ξεκίνησε το χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έργο ICARUS

31 Ιανουαρίου 2018 | 11:45 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Big Data,Ευρωπαική Ένωση

Το συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του Horizon-2020, έργο ICARUS πραγματοποίησε την εναρκτήρια συνάντησή του στις 16-17 Ιανουαρίου, στην Αθήνα.

Δώδεκα οργανισμοί υψηλά καινοτόμοι στους τομείς των Βig Data και της Αεροπλοΐας από έξι χώρες, συναντήθηκαν προκειμένου να συντονίσουν τις εργασίες, τις προσδοκίες και το κοινό τους πλάνο έχοντας ως στόχο να επιταχύνουν και να βελτιώσουν τη -βασισμένη στα δεδομένα- αλληλεπίδραση σε τομείς που σχετίζονται με την αεροπλοΐα. Το έργο ICARUS ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2018, θα διαρκέσει 36 μήνες και έχει ως στόχο να δημιουργήσει μία νέα αλυσίδα αξίας δεδομένων στους σχετιζόμενους με την αεροπλοΐα τομείς, προάγοντας την «οδηγούμενη από τα δεδομένα» καινοτομία και τη συνεργασία των μέχρι στιγμής διαφοροποιημένων και κατακερματισμένων φορέων, λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστής των δεδομένων που δύνανται να επεξεργαστούν, να διαμοιραστούν και να ανταλλαχθούν, αναζωογονώντας τα υπάρχοντα μη γραμμικά μοντέλα και διαδικασίες της αεροπλοΐας.

Χρησιμοποιώντας μεθόδους ανάλυσης Big Data, deep learning, σημασιολογικό εμπλουτισμό, καθώς και διαμοιρασμό δεδομένων βασισμένο σε blockchain, το έργο ICARUS θα αντιμετωπίσει τα κρίσιμα εμπόδια για την υιοθέτηση των Big Data στην αεροπλοΐα (κατακερματισμός, προέλευση, αδειοδότηση, ιδιοκτησία και ακρίβεια δεδομένων). Στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθούν τα παρακάτω αντιπροσωπευτικά σενάρια χρήσης:
- Ευφυείς μηχανισμοί χειρισμού επιβατών και εξατομικευμένες υπηρεσίες σε επίγειες εγκαταστάσεις (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών)
- Ανάλυση διαδρομών αεροσκαφών για βελτιστοποίηση κατανάλωσης καυσίμων και ενημέρωση για τη ρύπανση σε περιοχές κοντά σε αεροδρόμια (Pace, εταιρεία λογισμικού που ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις στον τομέα της αεροδιαστημικής και των αεροπορικών εταιρειών)
- Πιο ακριβές και ρεαλιστικό μοντέλο πρόγνωσης διάδοσης των επιδημιών σε ολόκληρο τον πλανήτη με τη βοήθεια των δεδομένων των αερομεταφορών (Computational Epidemiology του ISI, ιδιωτικό ερευνητικό ίδρυμα στο Τορίνο της Ιταλίας) και
- Νέα επιβατική εμπειρία πριν και μετά την πτήση (Cellock, ΜΜΕ Πληροφορικής που παρέχει υπηρεσίες λογισμικού αεροναυπηγικής στην Ευρώπη).

Το συντονισμό της κοινοπραξίας και τη διαχείριση του ICARUS έχει αναλάβει η Ubitech (Ελλάδα), μία εταιρία σχεδιασμού και υλοποίησης συστημάτων λογισμικού, που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής σε εταιρείες, οργανισμούς και κυβερνήσεις, ενώ η εταιρεία Suite5 (Κύπρος) θα έχει την τεχνική επιτήρηση του έργου. Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία αποτελείται συνολικά από τους παρακάτω οργανισμούς: Ubitech (Ελλάδα), Suite5 (Κύπρος), Engineering Spa (Ιταλία), PACE Aerospace GmbH (Γερμανία), University of Cypris (Κύπρος), Cineca (Ιταλία), OAG Worldwide (Μ.Βρετανία), SingularLogic (Ελλάδα), Istituto Per L’interscambio Scientifico (Ιταλία), Cellock Ltd (Κύπρος), Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Ελλάδα). Ο Δρ. Δ. Αλεξάνδρου, συντονιστής του έργου, επισημαίνει με μία φράση ότι το ICARUS είναι «Ο κόμβος συλλογής, εμπλουτισμού και ανάλυσης των δεδομένων της αεροπλοΐας, με στόχο την ενίσχυση της εμπειρίας και της ασφάλειας των επιβατών».

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778