netweek - Ο Marc van Zadelhoff, General Manager of Security, IBM Corporation, στην Αθήνα

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Σε μια συνάντηση γεμάτη κυβερνο-ασφάλεια και νέες ιδέες

Ο Marc van Zadelhoff, General Manager of Security, IBM Corporation, στην Αθήνα

7 Φεβρουαρίου 2018 | 11:42 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Events,Security

Ο Marc van Zadelhoff, Γενικός Διευθυντής του τομέα Security της ΙΒΜ παγκοσμίως, επισκέφτηκε την Αθήνα την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου και συμμετείχε σε εκδήλωση της εταιρείας που έλαβε χώρα στο Ζάππειο, με καλεσμένους CISOs και CIOs της ελληνικής αγοράς.

Οι διαπιστώσεις της συνάντησης ήταν ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς σε αυτές συνέβαλε και η παρουσία ομιλητών όπως του Δρ. Λούη Μαρίνου, εκπροσώπου της ENISA και του Δρ. Χρήστου Δημητριάδη, Group Director of Information Security της Intralot.
Από την πλευρά του, ο M. van Zadelhoff έδωσε μια εντυπωσιακή εικόνα των εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο, σε σχέση με τις κυβερνοεπιθέσεις και την εκθετική τους αύξηση την τελευταία πενταετία, σε ένα τοπίο όπου δεν πρέπει να υποτιμάμε την επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα και το ανθρώπινο λάθος.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η εφαρμογή απλών αρχών ασφάλειας σε καθημερινές διαδικασίες - όπως είναι, για παράδειγμα, η αποφυγή των default passwords, η ρύθμιση των firewalls, η επικαιροποίηση  των software patches και ο έλεγχος των εφαρμογών για τρωτά σημεία - μπορούν να παρέχουν ένα πρώτο επίπεδο ασφάλειας και προστασίας.
Κατέληξε, δε, σε τρείς συμβουλές προς τους παρευρισκόμενους:
- Η ασφάλεια των συστημάτων πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα ενιαίο και σύνθετο ψηφιακό «ανοσοποιητικό» σύστημα, που έχει ανάγκη από συνεχή παρακολούθηση, αλλά και προληπτικό έλεγχο.
- Η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ)  προς όφελος των επιχειρήσεων  μπορεί να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού.
- Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να απαντήσουμε με ψυχραιμία σε κάθε πρόκληση, ακολουθώντας ξεκάθαρες κατευθύνσεις.

H παρουσίαση διανθίστηκε με μεμονωμένα παραδείγματα αξιοποίησης του IBM Watson στην περιοχή του cyber security. 
O Μ. van Zadelhoff κάλεσε τους παρευρισκόμενους να επισκεφθούν το κέντρο ασφαλείας της ΙΒΜ (cyber range) στη Βοστώνη, όπου γίνονται συνεχείς προσομοιώσεις επιθέσεων και εφαρμογής των κανόνων άμυνας και αποτελεσματικής αντίδρασης, προκειμένου οι επιχειρήσεις να προετοιμαστούν βέλτιστα για πιθανές κυβερνοεπιθέσεις. Από την πλευρά της ENISA , ο Δρ. Λούης Μαρίνος ανέλυσε τη νέα οδηγία Cybersecurity Act της ΕΕ και τη συμβολή της στην εξέλιξη της ασφάλειας, δηλώνοντας πως, πάνω απ’ όλα, η ασφάλεια πρέπει να είναι ευέλικτη.

Τέλος ο Δρ. Χρήστος Δημητριάδης της Ιntralot, έδωσε βάρος στην αξία ενός συνολικού πλαισίου SIEM για τις σύγχρονες επιχειρήσεις, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο ταχύτερης αναγνώρισης και αντιμετώπισης περιστατικών ασφάλειας, καθώς και ακριβέστερης κατανόησης των απειλών και ρίσκων ενός οργανισμού. Το βασικό μήνυμα, πάντως, ήταν πως τελικός στόχος είναι η δημιουργία αξίας μέσα από την αξιοποίηση των δεδομένων, με άξονα πάντα την ασφάλεια και την υπευθυνότητα.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778