netweek - 1ο Open Day του G-Cloud: Το Δημόσιο αποκτά ψηφιακό πρόσωπο

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Κομβικό το G-Cloud για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

1ο Open Day του G-Cloud: Το Δημόσιο αποκτά ψηφιακό πρόσωπο

16 Φεβρουαρίου 2018 | 10:20 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Events,Δημόσιο

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/2/2018 το 1ο Open Day του Government Cloud (G-Cloud) της «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.», με τη συμμετοχή της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.

Ο πρόεδρος της ΚτΠ Α.Ε., Ιδομενέας Μανωλιτσάκης, καλωσόρισε την Υπουργό και στο πλαίσιο του χαιρετισμού του τόνισε την ουσιαστική συμβολή της στην εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης για την λειτουργία της υποδομής G-Cloud. Επίσης, ανέδειξε το γεγονός ότι, «η φιλοξενία εφαρμογών σε κεντρικές υποδομές Cloud είναι αποδεδειγμένα οικονομικότερη και ασφαλέστερη από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογική λύση και επομένως είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος».

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε η Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι, «βασική παράμετρος της πολιτικής μας, είναι η ριζική αναθεώρηση του τρόπου παροχής των ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου», προσθέτοντας παράλληλα ότι «η Κοινωνία της Πληροφορίας αποτελεί κρίσιμο εκτελεστικό βραχίονα για την υλοποίηση έργων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης». Αναφερόμενη στο G-Cloud της ΚτΠ Α.Ε., η κα. Γεροβασίλη υπογράμμισε πως «το G-Cloud αποτελεί ένα εμβληματικό έργο στην πορεία μας προς την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ένα πρωτοποριακό εγχείρημα της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης».

Η Υπουργός τόνισε επίσης, ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υλοποιούνται σειρά έργων και δράσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου με βασική παράμετρο «τη ριζική αναθεώρηση του τρόπου παροχής των ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου, ώστε να μην οδηγηθούμε ποτέ ξανά στα λάθη του παρελθόντος». Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΠ Α.Ε., Ιωάννης Δερμιτζάκης παρουσίασε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της υποδομής G-Cloud και ειδικότερα την υπερσύγχρονη υπολογιστική και ηλεκτρομηχανολογική υποδομή του, οι οποίες αναπτύχθηκαν με τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778