netweek - Microsoft Summit 2018: Ανοίγοντας ένα παράθυρο στο μέλλον

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Τo 3ο Microsoft Summit, έρχεται στις 22 Μαΐου, δίνοντας έμφαση στις τεχνολογικές εξελίξεις, την τεχνητή νοημοσύνη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Microsoft Summit 2018: Ανοίγοντας ένα παράθυρο στο μέλλον

17 Μαΐου 2018 | 12:45 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Events

Λίγες μέρες πριν το 3ο Microsoft Summit, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαΐου στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η διοικητική ομάδα της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας παρουσίασε, στο πλαίσιο συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου, τους στόχους και τη δομή του συνεδρίου και μίλησε για το παγκόσμιο όραμα της εταιρείας, ανοίγοντας την συζήτηση σχετικά με το μέλλον και την ψηφιακή εποχή.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πέγκυ Αντωνάκου, CEO της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, σημειώνοντας πως «Η συζήτηση για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι νέες τεχνολογίες, έχει ξεκινήσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας διεθνώς, η Microsoft ανοίγει και στην Ελλάδα το διάλογο γύρω από τις τεχνολογικές εξελίξεις σήμερα, παρουσιάζοντας τις ευκαιρίες και αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την ευθύνη που φέρει, ώστε να εξασφαλίσει την αξιοποίησή της τεχνολογίας προς όφελος του κάθε ανθρώπου, οργανισμού και χώρας».

Τα τρία μεγάλα «στοιχήματα»
Κάνοντας μια αναδρομή στην χρονιά που διανύουμε, αναφέρθηκε επίσης σε τρεις σημαντικές στιγμές, ξεκινώντας από το πρόσφατο σύμφωνο συνεργασίας που η εταιρεία υπέγραψε με την κυβέρνηση της Μάλτας, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του ψηφιακού οράματος της χώρας. Στη συνέχεια η Π. Αντωνάκου αναφέρθηκε στα πολύ θετικά αποτελέσματα της εταιρείας με έμφαση στις πωλήσεις λύσεις cloud,  ως την καλύτερη απόδειξη ότι οι ελληνικές εταιρείες έχουν κατανοήσει πως, αξιοποιώντας τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία, μπορούν να αναπτυχθούν και να μετασχηματιστούν ψηφιακά παραμένοντας ανταγωνιστικές.

Μάλιστα η Ελλάδα κατατάσσεται στο Top 5 των ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά τις πωλήσεις του cloud, αποτέλεσμα της προσήλωσης της εταιρείας στον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων.  Επιπλέον, η Π. Αντωνάκου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Start, ένα πρόγραμμα για τους πολίτες της Αθήνας  σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την Social Innov που έχει στόχο την μείωση του ψηφιακού χάσματος και την ψηφιακή εκπαίδευση. Τέλος, η Π. Αντωνάκου αναφέρθηκε στα τρία μεγάλα «στοιχήματα» που  η εταιρεία έχει θέσει για την επόμενη χρονιά, με πρώτο την εισαγωγή της έννοιας της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στη χώρα μας, με κύριο άξονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την χρήση του cloud.

«Το ΑΙ μπορεί να βοηθήσει στον εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας, δίνοντας το δικαίωμα πρόσβασης στην πληροφορία σε όλους, μεταμορφώνοντας τις επιχειρήσεις, τις κοινωνίες, τις χώρες» επισήμανε. Η βελτίωση της παραγωγικότητας και της δημιουργικότητας μέσα από τα εργαλεία που προσφέρει η τεχνολογία είναι το δεύτερο «στοίχημα»  σε συνδυασμό με το θέμα της ασφάλειας. Τέλος, αναφέρθηκε στη στήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, σημειώνοντας ότι «η Microsoft βρίσκεται δίπλα σε κάθε προσπάθεια που βοηθά προς την κατεύθυνση αυτή, είτε πρόκειται για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των φορέων, την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών από οποιαδήποτε συσκευή, είτε την εκπαίδευση και ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών».

Empower3: Countries, Organizations, People
Αμέσως μετά, ο Βαγγέλης Μόρφης, Διευθυντής Marketing & Operations της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, αναφέρθηκε αναλυτικά στο Microsoft Summit ως ένα παράθυρο προς το μέλλον, συνδεδεμένο άρρηκτα με την ευρύτερη στρατηγική και τον ηγετικό ρόλο της εταιρείας. «Το 3ο Microsoft Summit με θέμα “Empower3: Countries, Organizations, People” έχει στόχο να εμπνεύσει, να παρουσιάσει την μεγάλη εικόνα, και να αναδείξει το πώς η δύναμη της τεχνολογίας υποστηρίζει χώρες, οργανισμούς και πολίτες να εκπληρώσουν το δυναμικό τους» σημείωσε.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μέσω Skype, έναν από τους ομιλητές του 3ου Microsoft Summit, τον Dr. Dimitri Amira, παίρνοντας μια πρώτη γεύση από τα όσα εξαιρετικά ενδιαφέροντα θα μοιραστεί με το κοινό του Summit την ερχόμενη Τρίτη. O ελληνικής καταγωγής ακτινολόγος και Consultant Musculoskeletal Radiologist στο Imperial College Healthcare NHS Trust, πραγματοποίησε με την ομάδα του την πρώτη επανορθωτική χειρουργική επέμβαση με τη βοήθεια συσκευής μεικτής πραγματικότητας (το HoloLens της Microsoft).

Τέλος, με αφορμή τη συζήτηση για τα θέματα ασφάλειας και την επερχόμενη εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (GDPR), η  Αντιγόνη Παπανικολάου, Διευθύντρια Νομικών & Εταιρικών Υποθέσεων για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, αναφέρθηκε, εν συντομία, στο πώς η Microsoft  μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν και να προστατεύσουν τους πελάτες αλλά και την ίδια την επιχείρησή τους. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη Τρίτη 22 Μαΐου στο 3ο Microsoft Summit, μια γιορτή της τεχνολογίας, της καινοτομίας και του επιχειρείν.

Netweek Online( 17 Μαΐου 2018)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778