netweek - Μαρία Λεοντίου, Head of Innovation Center, Εurobank: «Η καινοτομία αποτελεί πυλώνα επιβράβευσης των ανθρώπων μας»

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Μαρία Λεοντίου, Head of Innovation Center, Εurobank: «Η καινοτομία αποτελεί πυλώνα επιβράβευσης των ανθρώπων μας»

25 Μαΐου 2018 | 12:08 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Banking / Finance,innovation

Στο πλαίσιο του πρώτου εσωτερικού διαγωνισμού καινοτομίας που ολοκληρώθηκε στις 4 Μαίου, το NetFAX είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Μαρία Λεοντίου, Ηead of Innovation Center, Group Digital Banking της Eurobank σχετικά με τους στόχους αυτής της δράσης.

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε εσωτερικά με κοινή πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και του Κέντρου Καινοτομίας της τράπεζας και είχε σκοπό να ενισχύσει την καινοτομία εντός του οργανισμού, ώστε να ενεργοποιηθούν τα ταλέντα και τις ιδέες των ανθρώπων της τράπεζας,  ενθαρρύνοντας παράλληλα την μεταξύ τους συνεργασία. «Ο διαγωνισμός ‘Η Καινοτομία στο Επίκεντρο’ της Eurobank θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια καινοτομία και για όλους εμάς. Η καινοτομία αποτελεί μια από τις αξίες στον Οργανισμό μας και ταυτόχρονα πυλώνα επιβράβευσης των ανθρώπων μας! Με όχημα τον διαγωνισμό αυτό απευθυνθήκαμε σε όλους τους εργαζόμενους της Eurobank, ανεξαρτήτως θέσης, ειδικότητας, εμπειρίας ή γνώσεων με στόχο να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να αναδειχθεί η δυνατότητα που έχει ο καθένας μας να χτίσει το καινούριο, να δει τα πράγματα «out of the box» και να πειραματισθεί με νέες, «φρέσκιες» προσεγγίσεις σε υφιστάμενα προβλήματα».

Η ανταπόκριση των ανθρώπων της τράπεζας ήταν εντυπωσιακή: «197 συνάδελφοι μας από  διαφορετικούς τομείς της τράπεζας κατέθεσαν 96 αξιόλογες προτάσεις κάνοντας το έργο της επιτροπής αξιολόγησης πολύ δύσκολο, καθώς έπρεπε να επιλέξουν μόνο 8 από αυτές οι οποίες συμμετείχαν σε ένα τριήμερο Innovation Lab με σκοπό να διεκδικήσουν ένα από τα τρία βραβεία».
Μέσα σε αυτές τις τρεις μέρες οι 27 εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις 8 επιλεγμένες προτάσεις είχαν τη μοναδική ευκαιρία να βιώσουν μια εποικοδομητική και ταυτόχρονα διασκεδαστική εμπειρία επιχειρηματικότητας, μαθαίνοντας πώς να αναπτύξουν την ιδέα τους, πώς να την εξελίξουν σε πρωτότυπο και πώς να την παρουσιάσουν σωστά - σαν να ήταν startups- λαμβάνοντας καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες τόσο από την Eurobank όσο και από την ευρύτερη αγορά.

«Το Innovation Lab, κατά δήλωση όσων συμμετείχαν  είναι μια εμπειρία αξέχαστη όπως ταυτόχρονα και για την δική μας πλευρά, των διοργανωτών, ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη ο ενθουσιασμός, η δίψα για γνώση και η ενεργητικότητα  των ανθρώπων, όταν μπορούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους» σημειώνει η Μαρία Λεοντίου και συμπληρώνει:  «δύο από τις τέσσερις ιδέες που βραβεύτηκαν θα δρομολογηθούν για άμεση υλοποίηση. Όμως δεν σταματάμε εκεί καθώς αρκετές από τις 96 ιδέες που κατατέθηκαν έχουν  προοπτικές υλοποίησης και γι’ αυτό θα τις δούμε ξανά σε βάθος και σε συνεργασία τόσο με τους συναδέλφους που κατέθεσαν τις ιδέες όσο και με τις μονάδες της Τράπεζας  που αφορά κάθε ιδέα».  Στόχος της τράπεζας είναι να εξελίξει περαιτέρω το πρόγραμμα και να το καθιερώσει σε θεσμό, με ετήσια διοργάνωση του διαγωνισμού. «Διότι, με μια σειρά τέτοιων πρωτοβουλιών μπορεί η καινοτομία να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του Οργανισμού μας».

Netweek Online( 25 Μαΐου 2018)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778