netweek - Η Huawei και η Ecosystem partners συνδιοργάνωσαν τη διάσκεψη κορυφής FSI στο Πεκίνο

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Δημιουργώντας την καλύτερη συνδεδεμένη πλατφόρμα για ψηφιακές τράπεζες, φέρνοντας άπειρες μελλοντικές δυνατότητες

Η Huawei και η Ecosystem partners συνδιοργάνωσαν τη διάσκεψη κορυφής FSI στο Πεκίνο

25 Μαΐου 2018 | 12:25 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Events

Η έννοια της ψηφιακής τραπεζικής εφαρμόζεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ηγέτες της παγκόσμιας τραπεζικής βιομηχανίας σκέφτονται πώς να υλοποιήσουν ουσιαστικά την ψηφιακή μετατροπή.

Η Huawei διοργάνωσε τη Σύνοδο Global Financial Services (FSI), με θέμα "Οι Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνίας (ICT), Επιταχύνοντας τη Νέα Ψηφιακή Μετατροπή στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών". Τη σύνοδο αυτή  παρακολούθησαν περισσότεροι από 800 πελάτες και ειδικοί του χρηματοπιστωτικού κλάδου παγκοσμίως. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι: Industrial & Commercial Bank της Κίνας (ICBC), DBS Bank της Σιγκαπούρης, China Life Insurance Group, China Minsheng Bank (CMBC), Agricultural Bank της Κίνας (ABC), China Merchants Bank (CMB), και China Pacific Insurance Group (CPIC).

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα αποτελέσουν μια πλατφόρμα που θα συνδέει τα πάντα και θα οδηγεί στην οικονομική καινοτομία. Η Λευκή Βίβλος «Leading with Digital in Banking» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη διεθνή εταιρεία παροχής συμβουλών International Data Corporation (IDC), διαπίστωσε ότι οι ψηφιακές τράπεζες σε όλο τον κόσμο στρέφονται από τις ψηφιακές υπηρεσίες στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Το επόμενο «κύμα» τραπεζικού μετασχηματισμού θα ξεκινήσει με πλήρως συνδεδεμένες τράπεζες. Οι τράπεζες είναι πλέον πιο δεκτικές  όσον αφορά τις τεχνολογίες και τα επιχειρηματικά μοντέλα. Η διμερής σχέση μεταξύ των παραδοσιακών τραπεζών και των FinTech εταιρειών θα εξελιχθεί σε ένα οργανικό οικοσύστημα. Μετασχηματισμένα και ενισχυμένα βασικά συστήματα θα θέσουν τα θεμέλια για τη νέα ανάπτυξη του τραπεζικού κλάδου.

Ο κ. Ma Yue, Αντιπρόεδρος της Huawei Enterprise BG, Πρόεδρος της EBG Global Sales δήλωσε: «Με την τάση της ψηφιακής μεταμόρφωσης του χρηματοπιστωτικού κλάδου, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο πρέπει να επενδύουν συνεχώς σε ψηφιακές στρατηγικές και σε πρωτοβουλίες μετασχηματισμού τους προκειμένου να επιτύχουν τη μεταμόρφωση των στρατηγικών τους πλατφορμών. Οι τράπεζες είναι η πλατφόρμα που συνδέει τα πάντα και παρέχει ψηφιακές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε μια πλήρως συνδεδεμένη εποχή. Η Huawei υποστηρίζει τη στρατηγική "πλατφόρμα + οικοσύστημα", βοηθά τους παγκόσμιους χρηματοοικονομικούς της πελάτες να αναπτύξουν προϊόντα και υπηρεσίες που βασίζονται σε πραγματικά σενάρια και να εφαρμόσουν την έξυπνη διαχείριση της πελατειακής τους βάσης".

Η αρχή για την εφαρμογή της στρατηγικής «χρηματοπιστωτικών πλατφόρμων» είναι ότι η υποδομή ICT βασίζεται σε πλατφόρμες και διαθέτει ένα ευημερούν οικονομικό οικοσύστημα. Ο κ. Kong Bing, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Τμήμα Πληροφορικής της ICBC, δήλωσε ότι, στο πλαίσιο της ταχείας ανάπτυξης της Information Bank, η ICBC υλοποίησε το πρόγραμμα Smart Banking Information System, το οποίο περιλαμβάνει το σύνολο της των απαιτούμενων εργασιών για τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Με το πρόγραμμα αυτό θα ενισχυθεί περαιτέρω η ενοποίηση των τομέων οικονομικών και τεχνολογίας και θα ενισχύονται συνεχώς οι βάσεις για την καινοτομία της επιστήμης και της τεχνολογίας, για τον καλύτερο μετασχηματισμό του Smart Banking.

Με την ανάπτυξη τεχνολογιών όπως το cloud computing, το 5G, το Big Data, το Artificial Intelligence (AI) και το blockchain, οι εφαρμογές αναγνώρισης προσώπου για την πιστοποίηση πληρωμών, τα μη επιτηρούμενα υποκαταστήματα των τραπεζών και ο διασυνοριακός διακανονισμός είναι πλέον πραγματικότητα. Στο μέλλον, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα αποτελέσουν μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για την παροχή οικονομικών πληροφοριών και συναλλαγών και θα συνδέσουν όλους τους ανθρώπους και τα πράγματα. Η Huawei επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση των οικονομικών αξιών, διασφαλίζοντας καλύτερες συνδέσεις και σε συνεργασία με τους βιομηχανικούς της εταίρους επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η “Full-stack” χρηματοοικονομική λύση ICT  οδηγεί σε νέο ψηφιακό οικονομικό μετασχηματισμό
Στη διάσκεψη κορυφής, η Huawei παρουσίασε 16 σημαντικές οικονομικές λύσεις με αληθινά σενάρια. Οι κύριοι τομείς ήταν τέσσερις.

1.Xρηματοοικονομικό Cloud:
Η αποθήκευση των χρηματοπιστωτικών δεδομένων σε περιβάλλον Cloud είναι πια η νέα τάση της βιομηχανίας. Οι άφθονες λύσεις υποδομής cloud, όπως η έξυπνη χρηματοοικονομική πλατφόρμα O&M, τα ιδιωτικά χρηματοοικονομικά Cloud, το δίκτυο SDN και η λύση αποκατάστασης καταστροφών σε περιβάλλον cloud, αρχίζουν να υλοποιούνται. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε η λύση Bancassurance SaaS σε περιβάλλον cloud η οποία αναπτύχθηκε από την Huawei και την Sinosoft και βασίζεται στο δημόσιο Cloud της Huawei. Η λύση αυτή μπορεί να βοηθήσει μικρές και μεσαίες εμπορικές τράπεζες να εφαρμόσουν γρήγορα υπηρεσίες Bancassurance.

2.Financial Big Data:  Η λύση αποθήκευσης της νέας γενιάς σύγκλισης δεδομένων, που βασίζεται στην πλατφόρμα x86 και στην κατανεμημένη τεχνολογία, έχει κορυφαία απόδοση στη βιομηχανία και υποστηρίζει την γρήγορη επέκταση δυνατοτήτων σε απευθείας σύνδεση. Η λύση αυτή έχει εφαρμοστεί σε πολλές μεγάλες εμπορικές τράπεζες όπως την ICBC.

3.Πλατφόρμα High Performance:  Η FusionCube, βασισμένη στην αρχιτεκτονική υπερσυγκέντρωσης x86, υποστηρίζει τη γρήγορη κατασκευή ενοποιημένης διαχείρισης και τυποποιημένων πόρων, βοηθώντας τις τράπεζες να αξιοποιήσουν γρήγορα τους πόρους των καταστημάτων τους. Η πλατφόρμα υπολογιστικής μνήμης της GridGain Systems, που βασίζεται στην αρχιτεκτονική υπερσυγκέντρωσης της Huawei, βοηθά τις τράπεζες να βελτιώσουν την εμπειρία τους σε πραγματικό χρόνο και έχει χρησιμοποιηθεί από τη Sberbank, τη μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα στη Ρωσία.

4.Έξυπνο Κατάστημα «Smart Branch»: Πολλαπλές λύσεις, όπως το «κινητό» γραφείο σε περιβάλλον cloud και οι All-in-one χώροι για τα υποκαταστήματα τραπεζών, είναι εφικτά σε πραγματικό τρόπο λειτουργίας. Η λύση Mobile Money έχει εξυπηρετήσει πάνω από 150 εκατομμύρια ανθρώπους σε 19 υποανάπτυκτες περιοχές, με περισσότερες από 35 εκατομμύρια συναλλαγές ημερησίως.

Παρουσίαση Financial Big Data
Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος είναι μια βιομηχανία υψηλής αξίας στον οποίο η Huawei έχει επενδύσει εδώ και πολλά χρόνια. Η ψηφιακή τραπεζική λύση της Huawei έχει τεθεί σε εμπορική χρήση σε περισσότερα από 300 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβάνει 6 από τις 10 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου. Στην Ευρώπη, την Ασία, τη Ρωσία και αλλού, η Huawei εξυπηρετεί συστήματα χρηματοοικονομικών πελατών. Αυτό βοήθησε πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Fortune Global 500, όπως την BPCE. Στην κινεζική αγορά, η Huawei έχει γίνει ο κύριος προμηθευτής εξοπλισμού πληροφορικής των τεσσάρων μεγάλων κρατικών τραπεζών, καθώς και της China Development Bank και της Bank of Communications.

Netweek Online( 25 Μαΐου 2018)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778