netweek - Στην τελική ευθεία το έργο e-ΓΕΜΗ

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Θα επιτρέπει την ηλεκτρονική κατάθεση των ισολογισμών των επιχειρήσεων

Στην τελική ευθεία το έργο e-ΓΕΜΗ

6 Ιουλίου 2018 | 11:27 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Δημόσιο,Συμβάσεις / Έργα

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, παρουσίασε χθες στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), μαζί με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Στέλιο Ράλλη και τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) για την κατάθεση ισολογισμών με προηγμένες ψηφιακές υπογραφές και παροχή απομακρυσμένων ψηφιακών υπογραφών προς τις επιχειρήσεις» (e-ΓΕΜΗ), προϋπολογισμού 11,3 εκατ. ευρώ.

Στόχος του e-ΓΕΜΗ είναι ο εκσυγχρονισμός της ελληνικής επιχειρηματικότητας, μέσω της αυτοματοποίησης των διαδικασιών στις οποίες προβαίνουν οι επιχειρήσεις της χώρας, όπως η κατάθεση των ισολογισμών. Με τη λειτουργία του έργου, θα παρασχεθούν δωρεάν 130.000 απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές προς τις επιχειρήσεις μέσα από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ).

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, αφού αποδέχθηκε πρόταση του ΕΒΕΑ, όπως κατατέθηκε από τον Πρόεδρό του, Κωνσταντίνο Μίχαλο, για την ψηφιακή εκπαίδευση 15.000 στελεχών επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά εργαλεία ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το e-ΓΕΜΗ θα προσφέρει τη δυνατότητα να κατατίθενται ηλεκτρονικά οι ισολογισμοί, με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, και μάλιστα σε επεξεργάσιμη μορφή…

Με την πρωτοβουλία αυτή συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση πόρων, στον εξορθολογισμό των σχέσεων επιχειρήσεων και Δημοσίου και στην αναβάθμιση της παραγωγικότητας... Τελικός μας στόχος είναι η δημιουργία της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης, ενός κόμβου διατειλουργικότητας, μέσω του οποίου πολίτες και επιχειρήσεις θα συναλλάσσονται με το Δημόσιο». Σημειώνεται, τέλος, πως το e-ΓΕΜΗ έχει εξαγγελθεί, ως έργο που βρίσκεται στο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής, από τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά, εδώ και μερικούς μήνες, ενώ στην παρούσα φάση μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησης.

Netweek Online( 6 Ιουλίου 2018)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Special Report

«Γιατί» το Liquid Cooling «κατακτά» τα Data Centers!

Μπορεί παραδοσιακά το υγρό cooling να αξιοποιείται από την πλευρά των mainframes και των ακαδημαϊκών υπερ-υπολογιστών, εντούτοις όμως τελευταία δείχνει να… χτυπά την πόρτα ολοένα και περισσότερων data centers εταιρειών και οργανισμών. Εκ των πραγμάτων, τα νέα όσο και διευρυμένα επιχειρησιακά workloads ασκούν έντονη πίεση στα densities της ισχύος, ωθώντας τους υπεύθυνους να αναζητήσουν περισσότερο “ευφυείς” εναλλακτικές πέραν των συστημάτων ψύξης που βασίζονται στην κυκλοφορία του αέρα.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Business Deals
  • Corporate Performance
  • Projects
  • Products
  • Δημόσιο
  • Συνέδρια
  • Servers
  • New Products
  • logistics

logistics

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778