netweek - Διψήφιο το ποσοστό αύξησης των επισκεπτών της 83ης ΔΕΘ

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού για τις παράλληλες εκδηλώσεις

Διψήφιο το ποσοστό αύξησης των επισκεπτών της 83ης ΔΕΘ

17 Σεπτεμβρίου 2018 | 09:40 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Events

Από την πρώτη ημέρα (8/9) της 83ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης και μέχρι την Τετάρτη (12/9) το ποσοστό αύξησης του αριθμού των επισκεπτών είναι διψήφιο, με την έκθεση να ανεβάζει ρυθμούς όσο πλησιάζει προς το Σαββατοκύριακο.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών διαχέεται, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, σε όλα τα περίπτερα, με την 83η ΔΕΘ να «καλύπτει ένα ευρύ πεδίο αντικειμένων, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να βρει μεταξύ πολλών επιλογών αυτό που το ενδιαφέρει».

Σε πόλο έλξης της έκθεσης αναδεικνύεται το αμερικανικό περίπτερο (13), που ταξιδεύει τους επισκέπτες στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και μαγεύει μικρούς και μεγάλους με τα επιτεύγματα αμερικανικών εταιρειών-κολοσσών, που φέρνουν το αύριο στο σήμερα. Οι καθημερινές ουρές του κόσμου έξω από το περίπτερο για μια «γνωριμία» με την καινοτομία θυμίζουν κάτι από το παρελθόν, όταν οι επισκέπτες παλαιότερων ΔΕΘ έσπευδαν να δουν πρώτοι τεχνολογικά επιτεύγματα στα οποία δεν είχαν πρόσβαση διαφορετικά.

Sold out έγινε στο «The Mindspark» της Τετάρτης, όπου ο global brand strategist, Peter Economides, ο marketing & business development leader, Tom Katsioulas από τη Silicon Valley και ο θεμελιωτής του αθωνικού management, Θοδωρής Σπηλιώτης, μοιράστηκαν τα μυστικά τους με το κοινό. Τα χθεσινά masterclasses του «The Mindspark» πραγματοποιήθηκαν στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον Tom Katsioulas, που κουβαλάει στην πλάτη του 30 χρόνια στις ΗΠΑ με σπουδές και δουλειά στη Silicon Valley, με εξειδίκευση στα συστήματα ασφαλείας και συνεργασίες με επιχειρηματικούς κολοσσούς, «οι Έλληνες έχουν τα πιο καινοτόμα μυαλά, αλλά χάνονται γιατί στο ελληνικό περιβάλλον δεν βοηθούνται να μεταφράσουν την καινοτομία σε αξία…».

Ο Έλληνας, όπως πιστεύει, είναι πολύ καλός στην καινοτομία, αλλά κακός στο business, και αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή νοοτροπίας, περισσότερο εξωστρέφεια, αλλά και να διδαχτεί από την εταιρική διακυβέρνηση των Δυτικών. «Η καινοτομία πρέπει να μείνει στην Ελλάδα και μόνο το business ή μέρος του να βγει στο εξωτερικό». Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση που διοργάνωσε η IBM την Πέμπτη στο Βελλίδειο Συνεδριακό, με τίτλο «Let’s Put Smart to Work: Artificial Intelligence (AI) in Action» και keynote speaker τον Kyu Rhee, Vice President & Chief Health Officer του τομέα IBM Watson Health.

Σύμφωνα με τον Κ. Rhee η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει, με τη συνεισφορά του cloud και των Big Data, βαθμιαία επανάσταση στην Ιατρική, βοηθώντας τον γιατρό να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα τη σύγχρονη τεχνολογία. Η εφαρμογή της πλατφόρμας Watson στην Ογκολογία, μπορεί να προβλέψει μέσα σε μόλις 3-4 λεπτά και με 99% ποσοστό επιτυχίας τις πιθανές μεταστάσεις ενός καρκινικού όγκου.

Εκτός από την Ογκολογία η πλατφόρμα Watson συμβάλει στην αντιμετώπιση και άλλων νόσων, όπως στη δερματολογία και τη μελέτη του γονιδιώματος, προβλέποντας ως και σε ποσοστό 92% την εκδήλωση άνοιας. Στην τεχνολογική πρωτοπορία και καινοτομία της IBM επικεντρώθηκε, ακολούθως, η ομιλία του Σπύρου Πουλίδα, CEO της IBM για Ελλάδα και Κύπρο, ο οποίος επισήμανε τη μεγάλη διείσδυση των λύσεων της εταιρείας σε κάθε πτυχή της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Συνέδριο για την κυβερνοασφάλεια από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο
Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, διοργάνωσε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στις 12 Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο της ΔΕΘ το συνέδριο «Cyber Security And Data Protection: Risks And Challenges In Disruptive Technologically Times». Το συνέδριο ανέπτυξε τους εξής θεματικούς άξονες: «Προσδιορισμός των σύγχρονων κινδύνων για επιχειρήσεις και οργανισμούς και μετατροπή τους σε επιχειρηματικές ευκαιρίες», «Κυβερνο-απειλές: πρόληψη και διαχείριση κινδύνων» και «Οι Νομικές Πτυχές του Κυβερνο-εγκλήματος».

Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, επισήμανε κατά τον χαιρετισμό του ότι ακόμα και η άμυνα και η ασφάλεια μιας χώρας, βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε πληροφοριακά συστήματα, επισημαίνοντας τις δυσκολίες αντιμετώπισης των νέων απειλών. Επιπλέον, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «Η Ευρωπαϊκή Οδηγία NIS σχετικά με τα μέτρα για τον υψηλό κοινό επίπεδο ασφάλειας συστημάτων δικτύου και πληροφοριών σε ολόκληρη την Ένωση αποτελεί μέρος της στρατηγικής ασφάλειας για τον κυβερνοχώρο της ΕΕ και θα κυρωθεί άμεσα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Κβαντικός επεξεργαστής στο περίπτερο της IBM
Οι επισκέπτες του περιπτέρου της IBM στην έκθεση έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά έναν κβαντικό επεξεργαστή της εταιρείας, να μάθουν τις βασικές αρχές των εν λόγω συστημάτων και να αρχίσουν να εξοικειώνονται με την τεχνολογία αυτή που προβλέπεται στα επόμενα χρόνια να χρησιμοποιηθεί εκτενώς για την επίλυση προβλημάτων που μέχρι τώρα έχουν θεωρηθεί ανεπίλυτα.

H πρωτοβουλία IBM Q, η οποία ξεκίνησε το Μάρτιο του 2017, είναι μια πρώτη βιομηχανική πρωτοβουλία δημιουργίας εμπορικά διαθέσιμων παγκόσμιων κβαντικών υπολογιστικών συστημάτων για εφαρμογές που αφορούν τις επιχειρήσεις αλλά και την επιστημονική κοινότητα. Τα συστήματα και οι υπηρεσίες IBM Q θα παραδοθούν μέσω της πλατφόρμας IBM Cloud, μια ανοιχτή πλατφόρμα στην οποία, μέχρι σήμερα, 94.000 χρήστες έχουν εκτελέσει περισσότερα από 4,8 εκατομμύρια κβαντικά πειράματα.

Οι εταιρείες-μέλη του ΣΕΚΕΕ στο Digital Greece
Οι εταιρείες-μέλη του ΣΕΚΕΕ συμμετέχουν στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία πραγματοποιείται από 8-16 Σεπτεμβρίου 2018, στο Περίπτερο 12 Digital Greece. Σε ειδικά διαμορφωμένα booths στην ενότητα ICT, φιλοξενούνται οι εταιρείες Vidavo, SoftWEB, SBoing, Apifon, ATC, Parkguru, Smartup Web, Spotlight POS, Sieben-Pobuca, Nable Solutions και AccessLab. Στη φετινή ΔΕΘ ο Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ Παντελής Αγγελίδης, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Μαρκατάτος και ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης πραγματοποίησαν συναντήσεις με τις συμμετέχουσες εταιρείες και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της έκθεσης.

Επισκέφθηκαν το Περίπτερο 13 της τιμώμενης χώρας, που φέτος είναι οι ΗΠΑ, με πολλές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας όπως Cisco, Microsoft, Google, Lockheed Martin, Facebook, Hewlett-Packard, IBM κ.ά. Επίσης επισκέφθηκαν το Περίπτερο 14 όπου η ΓΓΕΤ με την συμμετοχή ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων παρουσιάζουν εντυπωσιακά αποτελέσματα της εφαρμοσμένης έρευνας που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

ΟΙ STARTUPPERS TΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ NETFAX
doctoranytime, Αρτέμιος Κασομούλης (Μarketing Manager)
Ως ομάδα του doctoranytime συμμετείχαμε στο τρένο των startups με την εκπροσώπηση δύο μελών της ομάδας μας, μια σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου που θεωρώ ότι βοηθά στη σύνδεση-networking μεταξύ των εταιρειών που συμμετέχουν.
Στην έκθεση φιλοξενούμαστε στο θεματικό πάρκο Digital Greece (περίπτερο 12), όπου παρουσιάζουμε το doctoranytime και πώς αυτό μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στη βελτίωση του συστήματος υγείας της χώρας μας. Ένα σύστημα το οποίο θα χαρακτηρίζεται από αξίες απαράβατες για εμάς -όπως η διαφάνεια, η αξιοπιστία και ο σεβασμός - ενώ θα προσφέρει λύσεις σε πραγματικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την πρόσβαση στις παροχές υγείας. Αισθανόμαστε αισιόδοξοι βλέποντας το ενδιαφέρον ατόμων όλων των ηλικιών που μας επισκέφτηκαν.

Οwiwi, Ηλίας Βαρθολομαίος (CEO & Συνιδρυτής)
Έχουμε ανέβει στη Θεσσαλονίκη με όλη μας την ομάδα (έξι άτομα) και δίνουμε κάθε ημέρα το παρόν στην έκθεση, από την αρχή μέχρι το τέλος της. Δίνουμε μεγάλη σημασία στο brand (όλοι μας φοράμε μπλουζάκια με το λογότυπό μας για παράδειγμα) και προσπαθούμε μέσα από τη δύναμη της ομάδας να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο, να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους για τη λύση μας (τι κάνουμε, πώς το κάνουμε και τι δυνατότητες διαθέτει).

Φιλοξενούμαστε στο θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα», στο τμήμα του audio visual, και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση που έχουμε βρει μέχρι τώρα. Πολύ θετική εντύπωση μας προκάλεσε το τρένο των startups, όλη η ομάδα ήταν εκεί, που αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς. Με τις εταιρείες να έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν εμπειρίες και προβληματισμούς, έχοντας τη δυνατότητα να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους.

Finabyss, Δημήτρης Γερογιάννης (CTO)
Συμμετέχουμε στο θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα» της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με την εταιρεία μας Finabyss. Στην Finabyss προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα πληρωμών τόσο για επιχειρήσεις όσο για κρατικούς φορείς που αυτοματοποιεί τις διαδικασίες ελέγχου των εξόδων και εγγυάται ότι τα χρήματα δαπανώνται για τους σκοπούς που έχουν δωθεί.

Θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία του περιπτέρου Digital Greece είναι σταθμός για το Ελληνικό StartUp οικοσύστημα, καθώς αποτέλεσε ένα σημείο αναφοράς για όσμωση μεταξύ των διαφόρων παιχτών του οικοσυστήματος. Στο περίπτερό μας είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με στελέχη τόσο από την αγορά (πελάτες και επενδυτές) όσο και από τον κρατικό μηχανισμό και να κανονίσουμε συναντήσεις για περισσότερες συζητήσεις.

HIGHLIGHTS
QUANTUM COMPUTING IN ACADEMIA

To ΑΠΘ και η ΙΒΜ συνδιοργάνωσαν εκδήλωση/παρουσίαση σχετικά με την κβαντική υπολογιστική, την Παρασκευή το πρωί, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α (Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκαν τα βασικά στοιχεία της κβαντικής υπολογιστικής, συζητήθηκαν οι λόγοι για τους οποίους η τεχνολογία αυτή θεωρείται πρωτοποριακή έως ανατρεπτική και παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες ενός πραγματικού κβαντικού υπολογιστή σήμερα, καθώς επίσης τα μελλοντικά σχέδια της IBM και τα μοντέλα συνεργασίας της με Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

H PARKGURU ΣΤΗ 83Η ΔΕΘ
Στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2018, στελέχη της PARKGURU παρουσίασαν τις καινοτόμες λύσεις της για Smart Parking μέσω τεχνολογιών Blockchain καθώς και πληρωμών μέσω κρυπτονομισμάτων (Bitcoin, Ethereum, GENE token), που έχει αναπτύξει και εξελίσσει η Parkguru στο πλαίσιο των Smart Mobility και Fintech. Επίσης, τα στελέχη της Parkguru συμμετείχαν ενεργά σε ανοικτές συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και σε workshops που πραγματοποιήθηκαν παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητες της 83ης ΔΕΘ.

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ OΜΙΛΟ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ
Ο Όμιλος Μαυρογένη, που συμμετέχει για 2η χρονιά στη ΔΕΘ,δραστηριοποιείται πάνω από 30 χρόνια στον κλιματισμό όντας αποκλειστικός αντιπρόσωπος των εταιρειών Gree, Aux, fluo και επίσημος διανομέας της Mitsubishi Electric. Επιπλέον έχει αναπτύξει το brand τεχνολογίας fluo που περιλαμβάνει smartphones, tablets και accessories και που επεκτείνεται δυναμικά τόσο στην ελληνική όσο και σε ξένες αγορές τα τελευταία χρόνια. Στην έκθεση ο Όμιλος παρουσίασε νέα μοντέλα smartphones και tablets fluo, προϊόντα που μπορεί να βρει κανείς στα καταστήματα των Wind, Cosmote, Germanos, Public καθώς και στο ηλεκτρονικό κατάστημα https://shop.fluo.me (και πολύ σύντομα και σε άλλες μεγάλες αλυσίδες).

ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ GOOGLE
Στo εντυπωσιακό περίπτερο της Google εκπρόσωποι της εταιρείας παρουσιάζουν στους επισκέπτες τις τελευταίες δράσεις της εταιρείας. Όπως είναι το Grow Greek Tourism Online, το Explore Thessaloniki (για την τουριστική προβολή της συμπρωτεύουσας), το Arts & Culture (που ψηφιοποιεί σε πολύ μεγάλη ανάλυση τις συλλογές μεγάλων μουσείων ανά τον κόσμο) και το tilt brush (ένα πρόγραμμα επαυξημένης πραγματικότητας για τρισδιάστατη ζωγραφική).

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778