netweek - 83η ΔΕΘ: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και συμμετοχών

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών

83η ΔΕΘ: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και συμμετοχών

19 Σεπτεμβρίου 2018 | 11:40 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Events

Το δικό της «αμερικανικό όνειρο» έζησε η 83η ΔΕΘ, που ανέβασε φέτος ψηλότερα τον πήχη, καταφέρνοντας να προσελκύσει 283.853 επισκέπτες, έναντι 263.724 της περσινής.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών «αγκάλιασαν» με ενθουσιασμό την Έκθεση, αναδεικνύοντάς την στη μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας. Με συνθήματα την εξωστρέφεια, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και αιχμή την συμμετοχή των ΗΠΑ ως Τιμώμενης Χώρας, η 83η ΔΕΘ έγινε για εννέα ημέρες, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών,  το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

«Οι αμερικανικοί κολοσσοί και τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα, οι περισσότερες από 100 ελληνικές startups στο θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα», η δυναμική ελληνική παραγωγή όπως παρουσιάστηκε από 48 Επιμελητήρια και 360 επιχειρήσεις-μέλη τους, οι 20 ξένες, κρατικές συμμετοχές, οι ποικίλες θεματικές ενότητες, από την ομορφιά και τη γαστρονομία μέχρι την εκπαίδευση και την μηχανοκίνηση, σε συνδυασμό με τις καθημερινές συναυλίες, τις δράσεις πολιτισμού και τις δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις, συνέθεσαν ένα πολυγεγονός που έβαλε τις βάσεις για μια ακόμα πλουσιότερη διοργάνωση την επόμενη χρονιά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσαξιρλή, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή και Διευθυντή Οικονομικών της έκθεσης, το θέμα δεν είναι τόσο η αύξηση που κατέγραψε η έκθεση σε σχέση με πέρσι, αλλά η θετική αύρα που έβγαζε προς τα έξω, στους επισκέπτες και τους εκθέτες. Αναμφίβολα καταλυτικό ρόλο στη φετινή έκθεση έπαιξε η συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα, καθώς έφερε στην έκθεση εταιρείες κολοσσούς που μαγνήτισαν το ενδιαφέρον του κοινού με τα τεχνολογικά επιτεύγματά τους. Για πρώτη φορά συμμετείχαν στην έκθεση τόσο πολλές και τόσο μεγάλες εταιρείες από το χώρο της Πληροφορικής, φιλοξενούμενες ως επί το πλείστον στο αμερικανικό περίπτερο.  Άλλωστε το πλαίσιο της έκθεσης ήταν τέτοιο, που δεν μπορούσαν αυτές οι εταιρείες να μην βρίσκονταν εκεί.

Τα περίπτερα των εταιρειών τεχνολογικού ενδιαφέροντος είχαν σε γενικές γραμμές ένα minimal χαρακτήρα, σχεδιασμένα, κυρίως, για να υποδεχτούν τους επισκέπτες σε ένα άνετο περιβάλλον, αποφεύγοντας να τους «βομβαρδίσουν» με προϊόντα και υπηρεσίες. Στα συν της έκθεσης η δυναμική παρουσία των startups, φιλοξενούμενα σε ένα πολύ καλό χώρο κοντά στην είσοδο της έκθεσης και απέναντι από το αμερικανικό περίπτερο, ομαδοποιημένα, με πολλές εταιρείες, πληθώρα workshops και πολύ καλή οργάνωση.

Το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ έδειξε για μια άλλη φορά την υποστήριξή του σε αυτό το χώρο, με το τραίνο των startups να έχει το συμβολισμό του, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο. Η 83η ΔΕΘ αποτελεί πια παρελθόν. Ήταν μια καλή έκθεση, η οποία, φέτος είχε μια έντονη τεχνολογική χροιά, μια χροιά που συνέβαλε πολύ στην επιτυχία της. Τώρα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επόμενη με την τιμώμενη χώρα την Ινδία.

Με επιτυχία η κοινή παρουσίαση των Cosmos Business Systems και ΗΡΕ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της Cosmos Business Systems σε συνεργασία με την HPE, στο πλαίσιο της 83ης Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 σε μια κατάμεστη αίθουσα. Εκπρόσωποι και των δυο εταιρειών μίλησαν για την διαμόρφωση του τεχνολογικού σκηνικού του μέλλοντος και  των νέων δυνατότητων που παρέχει η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ).

Οι συμμετέχοντες ενημερωθήκαν για τα νέα μοντέλα των servers Nible της HPE και τις άπειρες δυνατότητες που προσφέρουν στους IT Managers για πλήρη έλεγχο των συστημάτων τους έστω και απομακρυσμένα. Για την δικτυακή εξέλιξη και τις δυνατότητες που προσφέρουν τα προϊόντα Aruba μίλησε εκπροσώπος της HPE και παρουσίασε την αυριανή εικόνα των επικοινωνιών.

Σε cloud και cyber security εστίασε η Space Hellas
Η Space Hellas έδωσε δυναμικό παρών στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας εξειδικευμένες τεχνολογικές λύσεις για cloud και cybersecurity, τομείς στους οποίους η εταιρεία επενδύει σταθερά τα τελευταία χρόνια. Τα στελέχη της εταιρείας που επισκέφθηκαν τη ΔΕΘ, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν σημαντικές συναντήσεις με υψηλές παρουσίες από το χώρο της ελληνικής και ξένης επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Η Space Hellas βρέθηκε στο Pavilion 13 στην καρδιά της ΔΕΘ, κάνοντας παρουσιάσεις στα περίπτερα των στρατηγικών συνεργατών της, Cisco και Microsoft.

O Σωτήρης Καραγιάννης, Head of Technology Innovation παρουσίασε λύσεις της Web-IQ εταιρεία του ομίλου Space Hellas και συνεργάτη της Cisco, με την ομιλία "Cyber Security: Combatting Fraud & Monitoring Risk using hybrid cloud Cisco-Intel Data Center technologies", που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Cisco Ecosystem Partner Solutions. O Σ. Καραγιάννης τόνισε τη σημασία των έξυπνων ασφαλών πόλεων και τα αποτελέσματα των έργων της Web-IQ στο εξωτερικό. Υπήρξε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι τεχνολογίες της Web-IQ δεν ήταν έως τώρα γνωστές στο ευρύ κοινό. Στο περίπτερο της Microsoft, πελάτες και συνεργάτες των δύο εταιρειών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του Σωκράτη Κωστίκογλου, Director IT, Applications και R&D, με τίτλο "Empowering your cloud transformation journey: Αzure solutions & practices".

Επίσης, στην ημερίδα του Ελληνο-Aμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα "Cyber Security & Data Protection", η Space Hellas παρουσίασε την εξέλιξη των ψηφιακών κινδύνων και τις πιθανές λύσεις τους, με την ομιλία του Σωτήρη Καραγιάννη, «Uncovering the blind spots of future digital risks». Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για το πώς, η εταιρεία με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορεί να αντιμετωπίσει την απάτη (fraud) στην Aσφαλιστική αγορά, καθώς και το ρίσκο των Τραπεζικών oργανισμών σε σχέση με το Dark Web και τις τεχνολογίες IoT, Blockchain, AI & Cryptocurrencies.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο Περίπτερο της Microsoft στη ΔΕΘ
Το Περίπτερο της Microsoft επισκέφθηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Περιπτέρου (US Pavilion). Ο Κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με την Πέγκυ Αντωνάκου, CEO της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και στη συνέχεια απένειμε τιμητική πλακέτα στην ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ που με την εφαρμογή icry2talk διακρίθηκε στο διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας της Microsoft, Imagine Cup, παρουσία του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα.

Η Π. Αντωνάκου ενημέρωσε τον Κ. Μητσοτάκη για την πρόσφατη υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τη στήριξη της εταιρείας στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς, την εκπαίδευση, και τη  νεοφυή επιχειρηματικότητα. Από την πλευρά του, ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην  ανάγκη ενθάρρυνσης των νέων, ενώ τόνισε το ρόλο που η τεχνολογία και η ειδικά η Microsoft ως εταιρεία τεχνολογίας έχει στην ανάπτυξη της χώρας μέσα από την μακρόχρονη παρουσία της και τη δέσμευσή της να συμβάλει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Oι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού Digital Greece
Μέρος της μεγάλης αποστολής στο Digital Greece αποτελούσαν οι δέκα startups που συμμετείχαν στο σχετικό διαγωνισμό pitch. Το πρώτο βραβείο απέσπασε η ομάδα της Plant Box, μία φορητή – τυποποιημένη ελιά, μικρότερη των 18 εκατοστών, η οποία έχει αναπτυχθεί με σύγχρονες τεχνικές ανάπτυξης φυτών, διακινείται ελεύθερα σε αεροδρόμια και μπορεί να επιβιώσει έως και 12 μέρες χωρίς νερό και φως. Το δεύτερο βραβείο απέσπασε η Geabit για ένα τεχνολογικό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που βοηθά τους αγρότες να παράγουν ασφαλέστερες και ποιοτικές καλλιέργειες, ενώ το τρίτο βραβείο απέσπασε η Ingredio, η οποία έχει αναπτύξει ένα app ελέγχου των συστατικών των τροφών, των καλλυντικών και άλλων προϊόντων προσωπικής υγιεινής, δίνοντας μια εικόνα για την επικινδυνότητά τους.

HIGHLIGHTS
Η ENTERSOFT ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ
Στo πλαίσιo της 83ης ΔΕΘ ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσίαση “Any-device, anywhere information systems” για την Εntersoft και την προϊοντική της στρατηγική, εκ μέρους του Σάκη Καραμητρούση, Γενικού Διευθυντή Βορείου Ελλάδας της Entersoft. Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα νέα που ανακοινώθηκαν σε σχέση με τα cross platform applications, καθώς και εφαρμοσμένα machine learning σενάρια.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΟΚΠΙΤ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ F-16V ΣΤΗΝ ΔΕΘ
Oι επισκέπτες της φετινής ΔΕΘ είχαν τη δυνατότητα να δουν πώς θα είναι από κοντά το κόκπιτ των ελληνικών μαχητικών F-16V, ενσωματώνοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. H πρόσθετη Center Pedestal Display θα έχει βασικό ρόλο στην απεικόνιση των απειλών που αποκαλύπτει το APG-83 SABR, θα μεταφέρει από και προς το αεροσκάφος το Link 16, και θα απεικονίζει τα δεδομένα που επεξεργάζεται ο προηγμένος υπολογιστής του αεροσκάφους.

ΜΕ 30 ETΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ EGG Η ΕUROBANK
Η Eurobank συμμετείχε στο Digital Greece μαζί με 30 εταιρείες από το egg - enter.grow.go, οι οποίες παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ. Η Programme Manager του egg, Ρούλα Μπαχταλιά, ενέπνευσε τις υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις και παρουσίασε εναλλακτικούς τρόπους για τη χρηματοδότησή τους.

ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ Ο ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ NEUROPUBLIC
To ενδιαφέρον των επισκεπτών της 83ης ΔΕΘ συγκέντρωσε ο αγρο-μετεωρολογικός τηλεμετρικός σταθμός, του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense της Neuropublic. Η τελευταία έκδοση του σταθμού που παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη ενσωματώνει τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες συλλογής δεδομένων, παρέχοντας συμβουλές προς τους αγρότες.

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ V-BANKING
Στο πλαίσιο του Innovation Hub που πραγματοποιήθηκε στην 83η ΔΕΘ, παρουσιάστηκε από τον Νίκο Γιαννικόπουλο, επικεφαλής του v-Banking Division της Eurobank, για πρώτη φορά στην Ελλάδα η υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα προσωποποιημένης εξυπηρέτησης σε επιχειρήσεις, σε ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον, από εξειδικευμένους συμβούλους, χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα.

TELLODY, Ο ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ
Η Τellody, τηλεπικοινωνιακός εταίρος της διοργανώτριας εταιρείας ΔΕΘ-Helexpo AE, είχε αναλάβει την αποστολή και διαχείριση όλων των email και SMS καμπανιών που έτρεξαν κατά της διάρκεια διεξαγωγής της έκθεσης. Η Tellody είναι παρουσία και στο θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα» του περιπτέρου, όπου παρουσίασε στους επισκέπτες προτάσεις προβολής μέσα από την πλατφόρμα της.

Η REGENERATION ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Με νέους γέμισε το Αμερικάνικο Περίπτερο στην 83η ΔΕΘ, όπου ο Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director της ReGeneration, είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους για τις προκλήσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης στον εργασιακό τομέα και πώς μπορούν να κυνηγήσουν τα όνειρα τους στην Ελλάδα διεκδικώντας μια θέση στο πρόγραμμα της.

AUGMENTED REALITY ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ
Δυναμική ήταν και φέτος η παρουσία των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με τον εκθεσιακό χώρο του περιπτέρου αφιερωμένο στην ιστορική επέτειο των 190 χρόνων λειτουργίας που συμπληρώνουν φέτος. Για πρώτη φορά επίσης, παρουσιάστηκε η εφαρμογή Augmented Reality, με την οποία οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα ψηφιακό ταξίδι στο χρόνο και να ενημερωθούν για όλα τα στάδια της ιστορίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ LOGISTICS
H Ελληνική Εταιρεία Logistics συμμετείχε στην 83η ΔΕΘ, υπό την αιγίδα του ΕΒΕΠ. Στο περίπτερό της, η Ελληνική Εταιρεία Logistics παρουσίασε όχι μόνο τις μέχρι τώρα δράσεις της, αλλά και το όραμά της για μια Ελλάδα που μπορεί να αξιοποιήσει την Εφοδιαστική Αλυσίδα για την ανάπτυξη και την ευημερία της. Εκπρόσωπος της EEL κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ ήταν ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Νικόλαος Ροδόπουλος.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΈΝΗ ΚΟΥΛΤΟΎΡΑ «SMOKE-FREE»
H Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έγινε η πρώτη πανευρωπαϊκά έκθεση η οποία πιστοποιήθηκε από την TUV AUSTRIA HELLAS με το Ιδιωτικό Πρωτόκολλο Πιστοποίησης “Smoke-Free Culture” της TUV AUSTRIA για την πρόνοια που επέδειξε ως προς τη μείωση του αποτυπώματος του καπνού του τσιγάρου, στους χώρους και τις δραστηριότητές της.

Η 83Η ΔΕΘ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ
Συνάντηση είχε την Πέμπτη στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Γερουσιαστή των ΗΠΑ Ron Johnson, Πρόεδρο της Επιτροπής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων και Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκής και Περιφερειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας της Γερουσίας των ΗΠΑ.Στη συνάντηση, που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, τον Γερουσιαστή συνόδευαν ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt και ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Gregory Pfleger. Ο Α. Τζιτζικώστας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η 83η ΔΕΘ αποτελεί μόνο την αφετηρία ενός δρόμου συνεργασίας και σε επιχειρηματικό – επενδυτικό επίπεδο και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά, αλλά και αντίστοιχα της αμερικανικής πολυεπίπεδης παρουσίας στη χώρα μας.

ΑΣΎΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ PERFORMANCE TECHNOLOGIES
H Performance Technologies  ανέλαβε την προμήθεια εξοπλισμού ασύρματης δικτυακής πρόσβασης HPE Aruba μέσω wireless access points. Στόχος του συγκεκριμένου έργου ήταν η λειτουργία ενός αξιόπιστου συστήματος ασύρματης δικτυακής πρόσβασης τελευταίας γενιάς στο χώρο της ΔΕΘ HELEXPO και ειδικότερα η κάλυψη των εκθεσιακών χώρων των Pavilions 12, 13, 14 και 15. Παράλληλα, η Performance, χρησιμοποιώντας τεχνολογία HPE Aruba, σχεδίασε και παρείχε δωρεάν στους επισκέπτες του US Pavilion την εφαρμογή πλοήγησης Expo Connect.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778