netweek - Τρίτος κύκλος για το befinnovative

Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Επίσημη προκήρυξη, με πρόγραμμα και προδιαγραφές, στο Open Fintech Day

Τρίτος κύκλος για το befinnovative

19 Οκτωβρίου 2018 | 14:37 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Events

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, στον χώρο καινοτομίας befinnovative της Εθνικής Τράπεζας, η ενημερωτική συνάντηση Open Fintech Day (που μάλλον προς Night πήγαινε, λόγω ώρας...).

Η συνάντηση είχε ως στόχο αφενός την ενημέρωση για τις τελευταίες τάσεις στο fintech, αφετέρου την επίσημη προκήρυξη του τρίτου κύκλου του προγράμματος, αλλά και του fintech crowdhackathon που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, από τις 30 Νοεμβρίου? ως τις 2 Δεκεμβρίου. Ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον αναμενόμενα, αφού ο χώρος του fintech θεωρείται από τους πιο «καυτούς» σε παγκόσμιο επίπεδο, από πλευράς εξελίξεων – και πώς να γινόταν διαφορετικά, όταν μέσα στους επόμενους μήνες οι επενδύσεις σε τέτοιες startup θα φτάσουν τα 110 δισ. ευρώ, όπως τόνισε στην εισαγωγή του ο Κωνσταντίνος Καλογεράκης, Program Manager στο befinnovative και στέλεχος της Διεύθυνσης Ψηφιακών Καναλιών της Εθνικής Τράπεζας, προσθέτοντας (προς άρση πάσης παρεξηγήσεως) ότι οι τράπεζες επιδιώκουν συνέργειες με τις εταιρείες του fintech, θεωρώντας πως η σχέση τους είναι περισσότερο συμπληρωματική, παρά ανταγωνιστική.

Στη δική του εισήγηση, ο Περικλής Θηβαίος, ιδρυτής της True North Partners LLP, μίλησε για εκθετικές τεχνολογίες και startups, ζητώντας χαρακτηριστικά από τους παριστάμενους προγραμματιστές (στο ακροατήριο υπήρχαν, επίσης, στελέχη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας), να μην ακούν τόσο πολύ τι λένε οι πελάτες τους, αλλά να εντοπίζουν προβλήματα της καθημερινότητας και να προσπαθούν να τα λύσουν με την τεχνολογία. Ο Γιώργος Μαρίνος, Διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας , μίλησε για την API πλατφόρμα της Εθνικής (https://developer.nbg.gr/) και τις δυνατότητές της, για τη σωστή εφαρμογή σε ιδέες πάνω στον τομέα του fintech, παραθέτοντας πρακτικές συμβουλές και παραδείγματα.

Ο Κώστας Καλογεράκης επανήλθε με περισσότερες πληροφορίες για τον 3ο διαγωνισμό (υποβολή αίτησης στον σύνδεσμο  https://crowdpolicy.typeform.com/to/OYcIT4 ) αποκαλύπτοντας ότι φέτος κάθε ομάδα η οποία θα ολοκληρώσει με επιτυχία τον κύκλο, θα λάβει το ποσό των 3.000 ευρώ..Τέλος, ο Γιώργος Καραμανώλης, συνιδρυτής και CTO/CIO της Crowdpolicy, παρουσίασε τις προτεινόμενες νέες θεματικές περιοχές για το Crowdhackathon #fintech 3.0, το οποίο ουσιαστικά θα αποτελέσει ένα bootcamp για το #befinnovative 3.0, αναδεικνύοντας καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778