netweek - IT DIRECTORS FORUM ‘18: Το ΙΤ είναι η επιχείρηση!

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

IT DIRECTORS FORUM ‘18: Το ΙΤ είναι η επιχείρηση!

2 Νοεμβρίου 2018 | 09:43 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Events

Με βασικό θέμα τo κρίσιμο ρόλο που παίζει σήμερα το ΙΤ στη λειτουργία της επιχείρησης διεξάχθηκε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens , το 13ο IT Directors Forum, το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς για τους Διευθυντές Πληροφορικής.

Οι μέρες που η τεχνολογία βρισκόταν απλά στο επίκεντρο της επιχείρησης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι οργανισμοί, με δομικά στοιχεία τις ποικίλες τεχνολογικές λύσεις και εκφάνσεις, είναι αυτοί που όχι μόνο επιβιώνουν αλλά πετυχαίνουν και τους στρατηγικούς τους στόχους. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το trend σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια, είναι η πραγματικότητα και ο μονόδρομος της επιτυχίας και αυτό ήταν το κύριο μήνυμα που πέρασε στο φετινό IT Directors Forum.

Στη 13η του διοργάνωση το μεγαλύτερο γεγονός στην Ελλάδα για την κοινότητα των Διευθυντών Πληροφορικής επέστρεψε όχι μόνο για να αναδείξει τον στρατηγικό ρόλο του IT, αλλά αυτό που η επιχειρηματική πραγματικότητα προστάζει και αποδεικνύει: το ΙΤ είναι η επιχείρηση! Καταξιωμένοι, διεθνείς και επιτυχημένοι ηγέτες της Πληροφορικής μοιράστηκαν με το ελληνικό κοινό τις γνώσεις και τις πρακτικές τους εμπειρίες. Παράλληλα, Έλληνες practitioners συζήτησαν τα φλέγοντα θέματα της δουλειάς τους, ενώ τέσσερα panel discussions, με απολύτως διαδραστικό χαρακτήρα, που απαρτίζονταν από διευθυντικά στελέχη Πληροφορικής και της αγοράς ΙΤ, ανέλυσαν θεματολογίες όπως IT Business Strategy,  Big Data και  IT Ops & Infrastructure.

IT Business Strategy: Το μέλλον είναι τώρα!
Το συνέδριο άνοιξε με τον Thomas Terney, Singularity University Alumni & Artificial Intelligence Expert , να δίνει οδηγίες για ασφαλή «πλοήγηση» στο επιχειρηματικό μέλλον, χρησιμοποιώντας, αρχικά, παραδείγματα από το παρελθόν, και στη συνέχεια παραθέτοντας  τους εκθετικούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται η τεχνολογία. «Το μέλλον είναι ήδη εδώ, απλώς δεν είναι …ισοκατανεμημένο» ανέφερε, αφήνοντας το κοινό να σκεφτεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας σήμερα και να φανταστεί αυτές που πρόκειται να έρθουν.

Ακολούθως το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παρουσίαση του Δημήτρη Μπακάκου, Διευθυντή Πωλήσεων στη Space Hellas, ο οποίος ανέλυσε πώς, ανεξάρτητα από τους τομείς δραστηριοποίησης της επιχείρησης, η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει έναν ή περισσότερους, με νέους ή βελτιωμένους τρόπους. Επίσης, ο Δ. Μπακάκος παρουσίασε πώς το Digital Network Architecture της Cisco (DNA), βασιζόμενo στις τεχνολογίες ΑΙ και Machine Learning, μπορεί να βοηθήσει στη γρήγορη και αποτελεσματική διαχείριση της υποδομής του εκάστοτε οργανισμού.

Ο Αργύρης Μακρυγεώργου, Head of Managed Cyber Security Services στην Algosystems, ξεκίνησε με την παράθεση των θεμάτων ασφαλείας που απασχολούν κάθε επιχείρηση σήμερα, συνεχίζοντας με το λανσάρισμα του νέου SoC (Security Operations Center) της εταιρείας, με την ονομασία Cyber A. Η πρώτη ενότητα των ομιλιών ολοκληρώθηκε με τον Νίκο Μελισσουργό και την Κατερίνα Νάσσου από τη HP, οι οποίοι  παρουσίασαν τη λύση της εταιρείας τους καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα mechanics της.

Στη συνέχεια εκπρόσωποι μεγάλων τραπεζών και επιχειρήσεων ανέβηκαν στην σκηνή, συνθέτοντας ένα πολύ ενδιαφέρον πάνελ, το οποίο συντόνισε ο Θάνος Φαλάγγας, Διευθυντής Marketing Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ. Ο Θ. Φαλλάγας προλόγισε τη συζήτηση επισημαίνοντας πώς η Πληροφορική έχει αποκτήσει ένα νέο ρόλο και αποτελεί ουσιαστικά συνδημιουργό του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Η κεντρική θεματολογία του panel περιστρεφόταν γύρω από θέματα IT Business Strategy και οι συμμετέχοντες ήταν οι: Χριστίνα Γιαλαμά (Chief Technology Officer, Praxia Bank), Ξενοφών Λιαπάκης (Γενικός Διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Πληροφορικής, Interamerican/ Πρόεδρος, Hellenic CIO Forum), Στράτος Μολυβιάτης (Group CIO, National Bank of Greece) και Χάρης Μύγδαλης (Βοηθός Γενικός Δ/ντης/Επικεφαλής του Group IT Systems Management, Eurobank).

Συζητήθηκαν θέματα όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι τομείς του και οι δυνατότητες του. Καθώς και ποιος είναι τελικά ο στόχος της ψηφιακές μετάβασης και ποιες είναι οι βέλτιστες στρατηγικές. Μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκε και το κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου, δηλαδή πώς το IT μετατρέπεται στον πυρήνα της λειτουργίας κάθε επιχείρησης.

To ΙΤ αλλάζει για να υποστηρίξει τη σύγχρονη επιχείρηση
Αρκετό ενδιαφέρον είχε το δεύτερο πάνελ του συνεδρίου, με θέμα «IT Ops & Infra: Transforming IT to support the modern enterprise», το οποίο συντόνιζε ο Παναγιώτης Μαρκέτος, Business Editor της Boussias Communications. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Θεοχάρης Βουτσάς (Βοηθός Γενικός Διευθυντής, Group IT Operations, Τράπεζα Πειραιώς), Αλέξης Γρίβας (IT Director Pyramis, Eden Beach Resort & Somewhere Boutique Vouliagmeni) και Γιάννης Παπίδης  (Chief Technology and Βusiness Change Officer, Κωτσόβολος). Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα data και το security, καθώς επίσης και η σημασία του ανθρώπινου παράγοντα ειδικά σε μια εποχή που τα απαιτούμενα skills συνεχώς αλλάζουν.

Ο Λεωνίδας Τουγιαννίδης, Country Manager, Greece & Cyprus,Fortinet, αναφέρθηκε εν συνεχεία στην αξία των δεδομένων αλλά και τις προκλήσεις της ασφάλειας στην εποχή του ΙοΤ. Ακολούθησε πάνελ με συντονιστή τον Νικόλα Κονδάκη, Head of Conferences & Awards, Boussias Communications, και θέμα «Trends & Solutions», στο οποίο συμμετείχαν οι Δημήτριος Δάφνης (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Cosmos Business Systems), Mehmet Dagdevirenturk (Trend Micro Med Region Channel Manager), Στέλιος Γενούζος, (Managing Partner, Witside) και Νικήτας Δεσποτίδης (Director, EY Advisory Services). Συζητήθηκαν θέματα όπως το cloud και η ασφάλεια σε αυτό, οι τάσεις στον χώρο των analytics καθώς και ο γενικότερος ρόλος του IT. Η πρώτη ενότητα του συνεδρίου έκλεισε με την ομιλία του Bill Nikolopoulos, Security Evangelist της Checkpoint, ο οποίος επικεντρώθηκε στην ασφάλεια του cloud και τις δυσκολίες που ενέχει, παραθέτοντας  λύσεις γι’ αυτό.

Technology in Action
Τη δεύτερη ενότητα του συνεδρίου, όπου οι πρακτικές λύσεις και τα case studies είχαν την τιμητική τους, άνοιξε με την ομιλία του ο Παναγιώτης Κουρής, CEO της Office Line, ο οποίος παρέθεσε όλα τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την υιοθέτηση του ψηφιακού μετασχηματισμού: ευκολία και ασφαλής πρόσβαση σε πληροφορίες, μειωμένα κόστη, βελτιωμένη εξυπηρέτηση του πελάτη και αυξημένη παραγωγικότητα. Ο δεύτερος keynote του συνεδρίου, Sjoerd Blum, CIO του Amsterdam Airport Schiphol, περιέγραψε τη διαδικασία ψηφιοποίησης ενός εκ των μεγαλύτερων αεροδρομίων της Ευρώπης, με όραμα τη δημιουργία όχι απαραίτητα του πιο μεγάλου, αλλά του πιο …επιθυμητού αεροδρομίου, δίνοντας έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά της ψηφιακής μεταμόρφωσης. Στην ομιλία του έδωσε πολύτιμες συμβουλές στις επιχειρήσεις που βιώνουν το digital transformation τους.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα case study από τους Θάνο Κανατά (ΙΤ Manager, Frezyderm S.A.) και Δημήτρη Πηλίτσο (ITS Manager, Konica Minolta Hellas),όπου αναλύθηκε το πώς η Frezyderm εφάρμοσε και υλοποίησε λύσεις MPS και cloud της Konica Minolta. H Eλένη Μαυροειδή, Διευθύντρια Πληροφορικής της Τράπεζας της Ελλάδος τοποθετήθηκε στη συνέχεια επί των θεμάτων του πάνελ που διεξήχθη νωρίτερα, αλλά δεν κατάφερε να συμμετάσχει, μεταφέροντας στους σύνεδρους την εμπειρία του οργανισμού της από τη μετάβασή του στο cloud, ενώ ακολούθησαν ο Γεώργιος Αποστολάκης, General Manager Integrated Services Solutions της SingularLogic που παρουσίασε στρατηγικές integration και ο Γιάννης Λιάπης, IT Solution Sales Manager της Huawei παρουσιάζοντας λύσεις cloud της εταιρείας του, μέσα από παραδείγματα επιχειρήσεων που τις εφάρμοσαν.

Αρκετά ενδιαφέρον ήταν το τελευταίο πάνελ του συνεδρίου, το οποίο συντόνισε ο Μιχάλης Μωραΐτης, CIO του ομίλου Θεοχαράκη, με τα Big Data να έχουν την τιμητική τους. Σε αυτό συμμετείχαν οι Δημήτρης Βαλινδράς (VP IT South East Europe, Delhaize Group), Γιώργος Βουτυράς (Διευθυντής Οργάνωσης & Πληροφορικής, METRO), Γεώργιος Γωνιωτάκης (ΙΤ Software Applications Manager, Alpha Bank), Λεωνίδας Κωβαίος (CIO, Vodafone Ελλάδας) και Σάββας Τορτοπίδης ( CIO, Διαμαντής Μασούτης Α.Ε). Στο πάνελ συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα δεδομένα και τις προκλήσεις τους και αναδείχτηκε η έλλειψη διαθέσιμων data scientists στην αγορά. Το συνέδριο συνεχίστηκε με την ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξάχθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά από την εταιρεία Global Link.

Την παρουσίασε ο Ηλίας Σκορδάς, Research Director, Global Link και το αντικείμενο ήταν «The State of the CIO in Greece 2018» (αναλυτική περιγραφή της έρευνας υπήρχε στο χθεσινό NetFAX). Tο συνέδριο έκλεισε τις εργασίες του με την κλήρωση των δώρων, ευγενική χορηγία των εταιρειών Office Line (1 Laptop Dell Vostro 3568), Algosystems (1 Vulnerability Assessment ) και Greek Scrum User Group (3 βιβλία “Agile and Scrum Greece”). Στο συνέδριο χρυσοί χορηγοί ήταν η Algosystems, Space & Cisco και η Cosmote, Founding Sponsor η Hewlett Packard, μεγάλοι χορηγοί οι εταιρείες CheckPoint  και Fortinet. Ως χορηγοί οι εταιρείες ΕΥ, Cosmos, Huwaei, KONICA MINOLTA, Office Line, Singular Logic, Trend Micro, WITSIDE και Υποστηρικτής η εταιρεία Relational. Ως Τιμητικοί Υποστηρικτές συμμετείχαν στο συνέδριο: η AMMITEC, το bcs (Hellenic Section), ο ΣΕΠΒΕ, το Greek Scrum Alliance και το itSMF Hellas.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778