Το DeCentralized 2019 θα φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα στον χώρο του blockchain και των κρυπτονομισμάτων, καθώς επίσης και σημαντικούς τοπικούς και διεθνείς χορηγούς, οι οποίοι, στο τριήμερο συνέδριο, θα σκιαγραφήσουν τα επόμενα βήματα στο αποκεντρωμένο μέλλον μας.

Η σειρά παγκόσμιων συνεδρίων επιστρέφει για τρίτη χρονιά, και για δεύτερη συνεχή στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2019. Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με την κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης για το blockchain να αναμένεται μεγαλύτερη και ανανεωμένη από την εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη περυσινή διοργάνωση στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, το DeCentralized 2019 θα περιλαμβάνει πάνω από 80 ομιλητές (κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκούς και τεχνικούς εμπειρογνώμονες), από περισσότερες από 50 χώρες, καθώς και περισσότερες από 60 εταιρείες ως χορηγούς και εκθέτες, παρουσιάζοντας τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες τους.

Αναμένεται οι σύνεδροι, στην πλειοψηφία τους στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, καθώς και ακαδημαϊκούς, ερευνητές και φοιτητές, να ξεπεράσουν τους 1.200 συμμετέχοντες που φιλοξένησε η περυσινή διοργάνωση.

Μεταξύ των φετινών κεντρικών ομιλητών είναι οι εξής: W. Scott Stornetta (Θεωρείται ως ένας από τους «πατέρες» του blockchain), Adam Back (Εφευρέτης της Hashcash και συνιδρυτής / διευθύνων σύμβουλος της Blockstream), Tim Draper (Κορυφαίος επενδυτής και ιδρυτής του Draper Associates, του Draper Venture Network, και του Draper University of Heroes), Silvio Schembri (Υφυπουργός Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, Ψηφιακής Οικονομίας και Καινοτομίας στο Γραφείο του Πρωθυπουργού της Μάλτας), Εύα Καϊλή (Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ευρωκοινοβούλιο [STOA]), Bill Barhydt (Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της πρωτοπόρου εφαρμογής επενδύσεων Abra) και Perianne Boring (Ιδρυτής και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ψηφιακού Εμπορίου). Επιπλέον, περισσότεροι από 40 ομιλητές σε μια συνεχώς αυξανόμενη λίστα διεθνών ομιλητών. Επιπρόσθετα, το DECENTRALIZED 2019 θα παρουσιάσει δυο παράλληλα ολοήμερα εργαστήρια πριν από την έναρξη του:

• Το Corda Bootcamp, το οποίο συνδιοργανώνεται από την R3 και απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν για την πλατφόρμα Corda blockchain, καθώς και σε μηχανικούς blockchain που επιδιώκουν να αναπτύξουν τη δική τους εφαρμογή Corda (CorDapp).

• Το εργαστήριο Hyperledger, το οποίο συνδιοργανώνεται από τη Hyperledger, θα παρέχει πρακτική εμπειρία στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα στον κόσμο για την επιχειρηματικότητα στον τομέα του blockchain.