Δυναμισμός σε πλήθος τομείς της νέας οικονομίας, αλλά και παράδοση αιώνων στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας φέτος.

Σαν «απόδειξη της κοινής θέλησης, για αναθέρμανση των δεσμών μας με δυναμικές οικονομικές, εμπορικές και επενδυτικές συνέργειες» χαρακτήρισε ο Ινδός υπουργός Επικρατείας για το Εμπόριο και τη Βιομηχανία, μεταξύ του εκπροσώπου Χαρντίπ Σινγκ Πουρί, τη συμμετοχή της χώρας του ως τιμώμενης χώρας στη φετινή 84η ΔΕΘ.

Για να απαντήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που εγκαινίασε μαζί με τον επικεφαλής της ινδικής αποστολής τους εκθεσιακούς της χώρους στο περίπτερο 12, με τα προφητικά λόγια του μεγάλου (και μεταφραστή της «Απολογίας» του Πλάτωνα) Μαχάτμα Γκάντι, που διακήρυττε, για να στηρίξει τον αγώνα κατά της αποικιοκρατίας, ότι «στην αρχή σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και στο τέλος τους κερδίζεις».

Τονίζοντας ότι η Ινδία -μια κατ’ εξοχήν νεανική χώρα, όπου το 65% του πληθυσμού είναι κάτω των 35 χρόνων- βγαίνει πλέον από την εποχή της φτώχειας, έχοντας διπλασιάσει μέσα σε 10 χρόνια το ΑΕΠ της, ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε κάτι σχεδόν ανάλογο: να αυξηθούν οι διμερείς εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δυο χωρών από τα 650 εκατ. δολάρια που βρίσκονταν πέρυσι, στο 1 δισ. δολάρια ως το 2021.

Ο Ινδός υπουργός συμφώνησε σ’ αυτόν τον στόχο, προσθέτοντας ότι υπάρχει μεγάλο ανεκμετάλλευτο δυνα  μικό στον τομέα του τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αναδειχθεί σε ευρωπαϊκή βάση για τις εταιρίες της χώρας του που διακρίνονται σε πολλούς κομβικούς τομείς, όπως η τεχνολογία (και ιδιαίτερα το λογισμικό), η αεροδιαστημική, η φαρμακοβιομηχανία, η αγροτική παραγωγή και μεταποίηση, η ναυτιλία (έκανε ιδιαίτερη μνεία στις μεταφορικές δυνατότητες του ελληνικού εμπορικού στόλου), η ενέργεια, τα ορυκτά και, φυσικά, ο πολιτισμός όπου οι δυο χώρες δικαίως υπερηφανεύονται για τις πανάρχαιες ρίζες τους.

Ο Χαρντίπ Σινγκ Πουρί τόνισε ότι οι ινδικές επιχειρήσεις θα βλέπουν στο εξής την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, κάτι για το οποίο μίλησε ήδη με τον πρωθυπουργό. Ολοκλήρωσε προσθέτοντας ότι «η αποστολή που με συνοδεύει, περιλαμβάνει πολλά από τα μεγάλα μας επιχειρηματικά ονόματα, τη Reliance Industries στα πετροχημικά, τη ναυτιλιακή Larsen & Toubro, τον όμιλο GMR, τη UPL στα λιπάσματα, τη μεγάλη ενεργειακή National Thermal Power Corp., την αεροπορική Spicejet, εταιρείες χημικών, φαρμακευτικές κ.ά.».

Μια πρόγευση συνεργειών ήδη πήραμε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του εκπροσώπου της Συνομοσπονδίας Ινδικών Βιομηχανιών, R. Dinesh, και του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, Αθανάσιου Σαββάκη, παρόντος του Ινδού υπουργού. Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως -εκτός από αυτές τις πραγματικά μεγάλες επιχειρήσεις κι οργανισμούς, από τις οποίες αναμένεται να προέλθουν οι όποιες συνέργειες- η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετοχών στο ινδικό περίπτερο είχε να κάνει με τα παραδοσιακά εξαγώγιμα είδη της χώρας, από μεταξωτά υφάσματα και κοσμήματα έως μπιμπελό και θυμιάματα. Χώρα των αντιθέσεων και σε επίπεδο έκθεσης…

B.R. Guruprasad, ISRO: «Μπορούμε να σας βοηθήσουμε στην κατάκτηση του διαστήματος!»
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία, στο ινδικό περίπτερο, του Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας (ISRO), που με βίντεο και μακέτες πυραύλων-φορέων, δορυφόρων και διαστημοσυσκευών έδινε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας, το οποίο μετράει ήδη πολλές δεκαετίες δραστηριότητας, με στόχο πάντα την -μέσω αυτού- επιτάχυνση της εθνικής ανάπτυξης.

Άλλωστε, στην Ινδία έχουν υπουργείο Διαστήματος (Department of Space) από το 1972 (!) και αρκετές δεκάδες διαστημικά κέντρα είναι διεσπαρμένα σ’ όλη τη χώρα.… Οι Ινδοί διαθέτουν δικούς τους τηλεπικοινωνιακούς, μετεωρολογικούς, τηλεοπτικούς και επιστημονικούς δορυφόρους, αλλά και το δικό τους GPS (παραλλαγή αυτού που χρησιμοποιείται διεθνώς), ως περιφερειακό δορυφορικό σύστημα πλοήγησης με πλήθος εφαρμογές, το οποίο βασίζεται σε μια οκτάδα δορυφόρων ειδικού σκοπού, τύπου NavIC (IRNSS), όπως εξήγησε στο NetFAX, o B.R. Guruprasad, μηχανικός ο ίδιος και Assoc. Director του Τομέα Επικοινωνίας του ISRO.

Εκτός από τους εκατοντάδες ινδικούς δορυφόρους που είναι κανονικά ενταγμένοι στις εθνικές υποδομές και αξιοποιούνται πλήρως, οι εγχώριας κατασκευής πύραυλοι – φορείς είχαν ως φέτος τον Μάρτιο θέσει σε τροχιά 297 δορυφόρους από 33 χώρες, ενώ επιτυχημένες ήταν και δυο προσπάθειες ανάκτησης φορέων, με στόχο την επαναχρησιμοποίησή τους. Τόσο το 2008, όσο και φέτος, στις 22 Ιουλίου, η ασιατική χώρα έστειλε μη-επανδρωμένα διαστημικά σκάφη στη Σελήνη (τα Chandrayaan 1 και 2) που, με τη σειρά τους, «κατέβασαν» ιχνηλάτες (rover) στην επιφάνειά της, για παρατηρήσεις.

Ο παλιότερος ιχνηλάτης έστειλε πλήθος στοιχείων, αλλά η νεότερη σεληνάκατος (Vikram) δείχνει να αντιμετώπισε προβλήματα κατά την προσελήνωση. Πάντως, ο Ινδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε πέρυσι την πρόθεση της χώρας του (που έχει θέσει ήδη από το 2014 διαστημικό όχημα -Mars Orbiter- σε τροχιά γύρω από τον Άρη) να πραγματοποιήσει επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη ως το 2020.

Υπάρχουν προοπτικές για μια συνεργασία στον διαστημικό τομέα μεταξύ των δυο χωρών, ρωτήσαμε τον κ. Guruprasad. «Υπάρχουν και είναι καλές! Είμαστε πολύ δυνατοί σ αυτόν τον χώρο, έχουμε αναπτύξει διαστημική τεχνολογία σε πολύ υψηλό επίπεδο κι έχουμε να επιδείξουμε και ρεκόρ: 104 δορυφόρους θέσαμε, το 2017, σε τροχιά με έναν, τον ίδιο πύραυλο-φορέα… Μπορούμε, λοιπόν, να σας βοηθήσουμε!»

Κ. Μητσοτάκης: «Η εποχή μας απαιτεί ένα ψηφιακό κράτος»
Ψηφιακές ταυτότητες, ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, λειτουργία της πύλης gov.gr, Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και επιτάχυνση του 5G στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην έκθεση
Έμφαση στο ψηφιακό κράτος θα δώσει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δέσμευση της κυβέρνησης είναι εντός της επόμενης τετραετίας η Ελλάδα να βρεθεί στο ευρωπαϊκό μέσο όρο των ψηφιακών δεικτών, από ουραγός που είναι σήμερα, ενισχύοντας την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Με δράσεις όπως η ψηφιοποίηση της ενδοδιοικητικής συνεργασίας για την αύξηση της παραγωγικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, οι νέες ψηφιακές ταυτότητες που θα επιτρέπουν την «απομακρυσμένη ταυτοποίηση» (πριν το τέλος του έτους θα έχει προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό) και τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πύλης gov.gr μέσα στους πρώτους μήνες του 2020 (σε πιλοτική μορφή), η οποία θα αποτελέσει την «κεντρική γέφυρα αλληλεπίδρασης του πολίτη με το κράτος». Παράλληλα, στις αρχές του 2020 η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την εθνική της στρατηγική για τα δίκτυα 5G με δημοπράτηση και του σχετικού φάσματος μέχρι το τέλος του 2020.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στην πλήρη αξιοποίησης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, την αναθεώρηση του πλαισίου για την τεχνική εκπαίδευση και της δια βίου μάθησης, «κάνοντας χρήση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων για την κατάρτιση και την απόκτηση νέων δεξιοτήτων», την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης επενδύσεων Α.Π.Ε. μέσω της ηλεκτρονικής υποβολής των σχετικών αιτήσεων, την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την αξιοποίηση του ΤΕΕ για τη δημιουργία ενός Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη.

Στις υπόλοιπες ψηφιακές δράσεις της κυβέρνησης που εξάγγειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός περιλαμβάνεται η καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας εργαζομένου (σε πρώτη φάση πιλοτικά στις μεγάλες επιχειρήσεις) και η ηλεκτρονική έκδοση των συντάξεων (στόχος είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2021 το 90% των νέων συντάξεων να εκδίδεται ηλεκτρονικά, χωρίς τη φυσική παρουσία του ασφαλισμένου).

Οι νικητές του TAP 2 OPEN Bootcamp Winners
Oλοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο καινοτομίας της Crowdpolicy και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων
Tις δύο πρώτες ημέρες της έκθεσης, τo Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) με την υποστήριξη της Crowdpolicy διοργάνωσαν το διήμερο διαγωνισμό καινοτομίας TAP 2 OPEN Bootcamp, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών σε χώρους πολιτισμού. Χθες ανακοινώθηκαν οι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, η ομάδα Virtual Museums from Vr Production κέρδισε την πρώτη θέση και χρηματικό βραβείο 3.000 ευρώ. Η εφαρμογή τους αφορά την εικονική περιήγηση των επισκεπτών στα μουσεία και την αλληλεπίδρασή τους με τα εκθέματα μέσω συσκευών VR (Virtual Reality). Η ομάδα EnvySoftworks, που κέρδισε τη δεύτερη θέση και έπαθλο 2.000 ευρώ, υλοποίησε εφαρμογή η οποία ενισχύει την εμπειρία του επισκέπτη και περισσότερο των παιδιών – επισκεπτών ενός αρχαιολογικού χώρου. Τέλος, η ομάδα HeliosVR κέρδισε την τρίτη θέση και χρηματικό βραβείο 1.000 ευρώ, υλοποιώντας μια εφαρμογή, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε μουσειολόγους να φτιάχνουν τις σημάνσεις με άμεσο και φιλικό τρόπο.

Δυναμική η παρουσία του ReGeneration στην έκθεση
Mε σειρά εκδηλώσεων
Το ReGeneration | Global Shapers Athens Hub συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο που ανοίγει το ReBrain Greece, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή, στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ, παρουσίασε τις δράσεις του στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί με θεματική «Ευφυές σχέδιο δράσης για τη μετάβαση της αγοράς εργασίας στη ψηφιακή εποχή, ως ανάχωμα στο brain drain».

Παράλληλα από τις 9 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου, μέσω του “Education to Employment Pathways” ReGeneration Corner, θα φιλοξενεί πολυθεματικές ομιλίες και workshops για ένα ευρύ φάσμα κοινού, από νέους που ενδιαφέρονται να μάθουν τις εξελίξεις της αγοράς εργασίας μέχρι startuppers και στελέχη, ενώ περισσότεροι από 20 εισηγητές που ανήκουν στον χώρο των επιχειρήσεων και της συμβουλευτικής θα μεταφέρουν την εμπειρία αλλά και τις προσωπικές ιστορίες επιτυχίας τους και θα προσπαθήσουν να προσδώσουν μια πιο φρέσκια και διαφορετική προσέγγιση στη θεματολογία που θα καλύψουν. Η αναλυτική ατζέντα των εκδηλώσεων βρίσκεται εδώ

ΛΥΣΕΙΣ ENERGY EFFICIENCY ΑΠΟ ΤΗΝ MEAZON
Η Meazon συμμετέχει στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με παρουσία στο Περίπτερο 12 υπό την αιγίδα της πρωτοβουλίας “Ψηφιακή Ελλάδα’’ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Οι επισκέπτες του περιπτέρου της έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά λύσεις που έχει δημιουργήσει η εταιρεία σε θέματα Energy Efficiency, αλλά και το όραμά της για τις «Έξυπνες Πόλεις».

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Ο PEPPER
Ο Pepper συνάντησε στη ΔΕΘ τον Χρίστο Δήμα (Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας) και τον Νικόλαο Λυσιγάκη (Επικεφαλής Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων) κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Σημειώνεται ότι δύο ρομπότ Pepper έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε χώρους του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προσφέροντας πληροφορίες για τις πτήσεις και για τα καταστήματα του αεροδρομίου, ενώ ο ΔΑΑ συνεργάζεται με το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» για την καλύτερη αξιοποίησή τους.

Η ΕΛΣΤΑΤ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ
Oι δράσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας βρίσκονται για 2η συνεχή χρονιά στο επίκεντρο της συμμετοχής της στην 84η ΔΕΘ. Στο περίπτερο της (15, stand 27) παρουσιάζονται αναλυτικά αυτές οι δράσεις που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται ανά βαθμίδα εκπαίδευσης. Επίσης η ΕΛΣΤΑΤ διανέμει ενημερωτικό υλικό και εκδόσεις. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Το NBG BUSINESS SEEDS ΔΗΛΩΝΕΙ «ΠΑΡΩΝ»
Το NBGBusinessSeeds έχει δυναμική παρουσία στη φετινή ΔΕΘ, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις με φορείς επιχειρηματικότητας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το οικοσύστημα καινοτομίας

«Δημόσιος Τομέας και ΙοΤ: Ευκαιρίες και προοπτικές»
Βασικά σημεία από την τοποθέτηση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρη Ζαριφόπουλου
Η αξιοποίηση του ΙοΤ στο Δημόσιο Τομέα ήταν το κεντρικό θέμα πάνελ συζήτησης που έλαβε χώρα στο περίπτερο 12 «Digital Greece» με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρη Ζαριφόπουλου. Ο Υφυπουργός παραθέτοντας τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη μετάβαση σε ένα ψηφιακό δημόσιο δήλωσε πως «θέλουμε να ξεκινήσουμε από το να απλουστεύσουμε τις διαδικασίες, από όλα αυτά που ταλαιπωρούν τους πολίτες.
 
Σήμερα, επειδή τα συστήματα του Δημοσίου δεν διαλειτουργούν, δεν επικοινωνούν το ένα με το άλλο, αναγκαζόμαστε εμείς να διακομίσουμε την πληροφορία. Έτσι, πρέπει να δούμε τις διαδικασίες, να εντοπίσουμε σε ποιες μπορούμε να περιορίσουμε για παράδειγμα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και στην συνέχεια να ψηφιοποιήσουμε τις απλουστευμένες αυτές διαδικασίες». Συνεχίζοντας ο κ. Γρηγόρης Ζαριφόπουλος μίλησε για την συνδεσιμότητα.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για Internet of Things εάν δεν έχουμε ένα διαδίκτυο που δεν αναπτύσσει τις ταχύτητες που απαιτούνται γι’ αυτές τις τεχνολογίες», συμπληρώνοντας πως προετοιμαζόμαστε και για την εποχή του 5G. Τόνισε, επίσης, ότι «μεγάλο κομμάτι της στρατηγικής είναι το ανθρώπινο δυναμικό και η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών…».

Στο πλαίσιο αυτό «ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής θα έχει να κάνει με την συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας…». Αναφερόμενος,τέλος, στις startups, σημείωσε ότι «σκοπός είναι αυτές οι επιχειρήσεις να γίνουν ένας ψηφιακός τεχνολογικός φάρος προκειμένου να προσελκύσουμε επιπλέον επενδύσεις στον χώρο της τεχνολογίας από το εξωτερικό, γιατί στόχος μας είναι να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα τεχνολογικό hub…».

Η Wind λειτουργεί σε πραγματικές συνθήκες πιλοτικό δίκτυο 5G 
Για πρώτη σε έκθεση

Oι επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν για πρώτη φορά τη 5G τεχνολογία, μέσω του πιλοτικού δικτύου 5ης γενιάς που έχει εγκαταστήσει εκεί η WIND. «Για μας στη WIND είναι ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο σε μια πορεία συνεχούς εξέλιξης που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, που βασίστηκε σε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως όμως βασίστηκε στους ανθρώπου μας. Σε Έλληνες εργαζόμενους, επιστήμονες ….», σχολίασε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Wind, Νάσος Ζαρκαλής.

Ειδικότερα, οι επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ που επισκέπτονται στο περίπτερο 12 το χώρο της Wind έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να βιώσουν τις δυνατότητες των πρώτων 5G συσκευών (τηλεφώνων) στην Ελλάδα, που λειτουργούν μέσα από το πιλοτικό δίκτυο της Wind. Χρησιμοποιώντας τις συσκευές 5G, μπορούν να κατεβάσουν αρχεία (ταινίες, σειρές, παιχνίδια) σε εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες, να δουν 4K video και να κάνουν speed tests, ώστε να βιώσουν τις ταχύτητες που μπορούν να επιτευχθούν μέσω του δικτύου 5η γενιάς. της κοινωνικής πρόνοιας.

H Regate ενημερώνει τις επιχειρήσεις
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Enterprise Mobility

Η Regate παρουσίασε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο open stage του Περιπτέρου 12 τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του Enterprise Mobility για τις «εκτός έδρας» δραστηριότητες των επιχειρήσεων. Οι επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις καινοτόμες mobile λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Συνεργάτες και επιχειρηματίες βρέθηκαν μαζί μπροστά σε μία άρτια εφαρμογή που μπορεί να παραμετροποιηθεί, έτσι ώστε να βελτιστοποιήσει την απόδοση των ομάδων πωλήσεων και στους τρεις άξονες της δραστηριότητάς τους (planning -execution – reporting), καθώς και να πετύχει την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών.

Παράλληλα, η Regate λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα παρουσίασης των scale-up εταιρειών, ως μόνιμος εκθέτης από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας την τελευταία έκδοση του Regate Effective Mobility Suite, την κορυφαία mobile λύση της. Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν οι νέες δυνατότητες που σχεδιάζονται πάνω στο Regate Effective με ΙοΤ και ΑΙ τεχνολογίες.

TO ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ EXPOSED IN THESSALONIKI
Με άρωμα Ινδίας και πλούσια θεματολογία στις σελίδες του έρχεται το νέο τεύχος του Exposed in Thessaloniki, του δίγλωσσου free press περιοδικού της HELEXPO για την πόλη και την Έκθεση. Με πρωταγωνίστρια την τιμώμενη χώρα της 84ης ΔΕΘ, την Ινδία, και θεματικό άξονα το τρίπτυχο επιχειρηματικότητα-πολιτισμός-καινοτομία, το Exposed in Thessaloniki αναδεικνύει με τη δική του ματιά το σύγχρονο προφίλ της πόλης, ενώ παράλληλα παρουσιάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των γεγονότων που οργανώνει η HELEXPO για το επόμενο εξάμηνο.

PROJECTS ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΣΤΗΝ AKADEMIA
Δυναμικό «παρών» δίνει η φοιτητική επιστημονική κοινότητα του Α.Π.Θ στη φετινή AKADEMIA, που αποτελεί το σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής κοινότητας στην 84η ΔΕΘ. Η ερευνητική φοιτητική ομάδα A.S.A.T. (Aristotle Space & Aeronautics Team) του ΑΠΘ παρουσιάζει τρία καινοτόμα projects στον χώρο της Αεροδιαστημικής, στο περίπτερο 14 και στον υπαίθριο Α06.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΘΟΝΕΣ ΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ GIANTΙTAB
Στην ΔΕΘ 2019 και σε συνεργασία με την μεγαλύτερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας – Τύπος Θεσσαλονίκης (www.typosthes.gr) λανσάρονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι τεράστιες οθόνες αφής πολλαπλών χρήσεων GiantiTab (www.giantitab.com).