Στα επίπεδα των 3,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να ανέλθει η δαπάνη για την αγορά πληροφοριακού και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, λογισμικού και επιχειρηματικών εφαρμογών σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με προβλέψεις της Gartner.

Το συγκεκριμένο μέγεθος είναι αυξημένο κατά 3,7% εν συγκρίσει με το αμέσως προηγούμενο έτος, όταν και η συνολική ΙΤ δαπάνη διαμορφώθηκε στα 3,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Την αδιαμφισβήτητη πρωτοκαθεδρία σε επίπεδο προτίμησης εκ μέρους όσων επενδύουν στην τεχνολογία κατέχουν οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες με προβλεπόμενες πωλήσεις της τάξεως των 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακολουθούν οι ΙΤ υπηρεσίες με εκτιμώμενη δαπάνη 874 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός με 475 δισεκατομμύρια δολάρια, το hardware με 424 δισεκατομμύρια δολάρια και τέλος το λογισμικό για επιχειρήσεις με 285 δισεκατομμύρια δολάρια. Θα πρέπει να επισημανθεί, τέλος, πως η Gartner έχει προβεί σε μια αναθεώρηση (προς τα κάτω) των αρχικών της εκτιμήσεών αναφορικά με το ρυθμό ανάπτυξης του ύψος της ΙΤ δαπάνης το 2012, την οποία και προέβλεπε στο 4,6%.