Ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα τριμήνου τα τελευταία χρόνια κατέγραψε ο όμιλος ΟΤΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβολο του ομίλου, Μιχάλη Τσαμάζ.

Συγκεκριμένα, η αύξηση κατά 2,7% στα έσοδα του ομίλου το τρίτο τρίμηνο αντιστοιχεί στην καλύτερη τριμηνιαία επίδοση της δεκαετίας, με τα έσοδα στην Ελλάδα να αυξάνονται κατά 3,5% – στις βασικές αγορές του ΟΤΕ (Ελλάδα και Ρουμανία), τα ενοποιημένα έσοδα του γ’ τριμήνου ανήλθαν στα 997,9 εκατ. ευρώ, (+2,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο).. Παράλληλα αυξήθηκαν τα συνολικά λειτουργικά έξοδα του ομίλου (650,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,8% σε σχέση με πέρσι) και μειώθηκαν κατά 7,2% τα έξοδα προσωπικού (με το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης να παίζει σημαντικό ρόλο).

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου το γ’ τρίμηνο ανήλθαν στα 55,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία ανήλθαν σε 183,7 εκατ. ευρώ (+29,7%), λόγω υψηλότερων επενδύσεων στις δραστηριότητες σταθερής σε Ελλάδα και Ρουμανία.  Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα Γ’ τριμήνου 2016, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε, μεταξύ άλλων «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ένα από τα πιο δυνατά μας τρίμηνα των τελευταίων ετών.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη ήταν η επίδοσή μας στη σταθερή Ελλάδας, όπου η ανάπτυξη στις υπηρεσίες λιανικής συνεχίζεται δυναμικά, κυρίως χάρη στην τηλεόραση και τις ευρυζωνικές υπηρεσίες. Στην κινητή Ελλάδας, τα έσοδα αυξήθηκαν ελαφρώς, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, λόγω ευνοϊκής βάσης σύγκρισης, αλλά και λόγω των αυξημένων εσόδων από τον τουρισμό τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα στη σταθερή Ελλάδας είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της κερδοφορίας EBITDA Ομίλου».